<blockquote rel="papajoe">Nekem a komcsi rendszerben felvett hitelek a vesszőparipám továbbra is,ha lenne kormányzati akarat,és elég tesztoszteron termelő szerv,akkor ha elengedésről,törlésről nem is lehetne szó,de valamilyen könnyítésről,átütemezésről meg kellene tudniuk állapodni,és minden államadósságba addig befizetett fillért,oda kellene adni a dolgozóknak,egyenesen a fizetése mellé utalni,a törlesztés helyett,hogy fogyasszon többet,vegyen sűrűbben/több mosógépet,benzint,gumiabroncsot,edzőcipőt,pelenkát,sört(!!!),asztalterítőt,akármit,mert csak attól tudnának a munkáltatók több bért-mármint érezhető mértékben- kifizetni,ha nőne a cég forgalma,amihez kell a fogyasztás/vásárlás növekedése,ami csak akkor lehetséges,ha a lakosságnak van miből többet költeni.
Nem tudom a pontos számokat,de most valahol 25 000 000 000 000ft körül lehet,vannak hosszabb,rövidebb lejáratúak,20-1 év futamidő között,de csak elméletben számolva is,4.3 millió foglalkoztatott van.Ha legalább 20%-át sikerülne át ütemezni,vagy felfüggeszteni,/akármi,az ugye 5 000 000 000 000ft/év,az 416.6 milliárd ft/hó,a 4.3 millió foglalkoztatottra vetítve ~96 000ft/fő/hó,(remélem jól számoltam a tizedeseket,csak fejben szoroztam),vagyis az államadósság mindössze 20%-ának a törlesztése helyett,mondjuk 6 évig a törlesztésre szánt zsét egyenlően elosztanák a foglalkoztatottak között,akkor mindenki,a bérén felül havi ~96 000ft-ot kaphatna a bére mellé,az orvostól,a közmunkásokig,mindenki.
Lehetne fokozatosan felfuttatni,az első 2 ében,a 2 középsőben a maximumon tartani,majd az utolsó 2-ben kivezetni,mindenkinek a fantáziájára bízom,hogy mit tenne havi + 96 ropiva,főleg a családok,ahol mindkét szülő dolgozik,ha ennyi zsé visszaforogna a helyi gazdaságba,a lakosságtól,lenne e fejlődés,beruházás,nőne e a foglalkoztatottság?
izé,jutna e honvédelemre több?
Ha ezzel a programmal nem lehet választást nyerni,akkor semmivel szerintem.
Nyilván nem lenne egyszerű menet a hitelezőkkel,de ha van mögötted 2/3-ados többség,akkor át lehetne verni rajtuk,de még ha csak 10%-ról beszélünk is,az is havi 48 000ft/hó/ foglalkoztatott,és ez nem eltüntethető vállakozóknak,autógyáraknak juttatott állami pénz,hanem egyenesesen a számládra utalt kp,se adó,se semmi adminisztráció,csak az államkincstár a hitelezők számlályai helyett a tiedre utalja havonta,csak nem a semmibe fizetsz,hanem a senki által fel nem hatalmazott politikusaink által felvett,általunk sosem látott,semmiből teremtett zsé visszafizetésének 10(!!!!!)%-a.
Havi 48 000ft/hó/foglakoztatott.
Aki ismeri a pontos számokat a havi adósság törlesztésünkről,számolja ki pontosabban.
Aminek legalább a felét a demokratikus rendszerbe tették az adóssághoz! Céltalan pénz osztásnak meg megint nem lenne értelme. Célzott fejlesztéseknek annál inkább! De ez nem az a rendszer amely nemzetben és hosszú távon gondolkodik. Én vessző paripám a 1921-1939 terjedő gazdasági időszak. Ott nagyon nehéz helyzetből tudtak talpra állni viszonylag rövid idő alatt.
</blockquote>
Annál célzottabban nem lehet fejleszteni,minthogy a melósnak odaadod pénzt,az államilag célzott fejlesztések lóf@szok mind,a 80%-át túlárazzák,visszaosztják a szereplők,a lakosságnál érezhető haszna 0 körüli.Mit érez abból az a lakos,akinek a falujában épült egy játszótér,vagy vállalkozó kapott 20misit fejlesztésre,amiből 15-öt lábon elprivatizál ): ,a többiből meg ad havi 5000ft-ot a melósnak?
Add oda az embereknek,majd ők tudják mi a prioritás nekik,akinek szigetelni kell a házát,annak hiába van mosógép akció,akinek mosógép kell,annak hiába van szigetelési akció,stb,stb.
Úgyis a legközelebbi boltba bemegy,és megveszi ami éppen kell,évtizedekig megmondta a politika,hogy nekünk mi a jó.