Mi meg boldogak lennénk ha otthon élne szerényen.Szerényen él, de él, és tök boldog, hogy itt van.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mi meg boldogak lennénk ha otthon élne szerényen.Szerényen él, de él, és tök boldog, hogy itt van.
Mi meg boldogak lennénk ha otthon élne szerényen.
Általános iskola 3. osztályában jött hozzánk egy orosz srác. 7. osztályban már nem nagyon tudtad megmondani, hogy nem magyar. Nem volt jó tanuló, de rendes, tisztességes srác volt. Becsültük, amiért így integrálódott"Hasznos bevándorlás"-témához kicsit én is hozzáteszek.
Balatonnál, konkrétan, Hévíz és környékén ugye igen sok RUS/UA telepedett le az utóbbi időben. Oroszokat ismerek inkább, brutál mennyire utálják az ukránokat, de most nem ezzel akaorok foglalkozni.
Orosz huszonéves csaj ismeősöm (3. éve lakik itt) szokott mesélni azokról az oroszokról, akiket megismert itt, vagy a bevándorlási ügyintézéskor. Nagyon meglepődtem, de már Marcaliban is veszik a lakásokat/házakat (kb. fele az értékük, mint a közeli Keszthelyen) komplett amolyan középosztálybeli családok akikről mesélt. Hévízen pl. az ide települt majdnem harminc egyedüli csaj egy ruhaboltba ment eladónak. Szerényen él, de él, és tök boldog, hogy itt van.
Lányom zenesulis társa ukrán. Ukrán rendszámú Passat CC-vel hozták egy ideig, aztán az anyuka magyar rendszámú Suzuki-ra váltott és már szerintem (ha lehet százalékba mérni) 80%-osan beszéli nyelvünket. Tudnék még osztálytársáról , ingatlanosról, sofőrről is mesélni. Hónapról hónapra jobban beszélik nyelvünket, és szerintem ha van olyan népség akik képesek teljesen asszimilálódni (szerintem gyerekeik már full magyarok lesznek) akkor Ők azok, abszolut nem bánom, hogy jönnek.
Dolgozik nem? Nem mi tartjuk el, nem vágja el a torkunkat, nem kell miatta a gyerekeknek burkaba öltözve menni a suliba.Mi meg boldogak lennénk ha otthon élne szerényen.
A román is milyen dolgos volt annak idején. Meg a szlovák. Rendes emberek, na.
Miért muszáj valakit mindig beengedni? Egy árva főt nem hagynék ingatlant vásárolni sem. Semmi bajunk nem lenne belőle, nincs kényszer.Olyan népeket nem szabad beengedni tömegesen, amelyek a szomszédban államalkotó nemzet. Vagy területileg elosztva kell őket szétszórni..
Egyébként egyetértek veled. Nagyon felbasz, hogy így elszálltak az ingatlanárak. Azonban a magyar nem nagyon szül. Jó lenne érdemben támogatni, de abból 20 év múlva lesz szakmunkásunk.Miért muszáj valakit mindig beengedni? Egy árva főt nem hagynék ingatlant vásárolni sem. Semmi bajunk nem lenne belőle, nincs kényszer.
Nagyon sok mostani huszon-harminc-negyvenévesből is simán lehetne enyhíteni a munkaerőhiányt, kettő dolgot kell hozzá tenni: modulszerű, értelmesen rövid, államilag finanszírozott kiscsoportos szakoktatást bevezetni a legmodernebb oktatási módszerek alkalmazásával. Nagyon sok embert a tanulás intézményesített folyamata és rendszere riaszt el, néha már nekem sem futja többre mint egy velős anyázás, pedig egy jó nevű egyetemen vagyok. Amúgy az oktatási rendszer egésze szar, nem okostábla hanem modern tanszervezés kellene. (Ezt kifejleszteni képes szakikért nem kell külföldre menni.)Egyébként egyetértek veled. Nagyon felbasz, hogy így elszálltak az ingatlanárak. Azonban a magyar nem nagyon szül. Jó lenne érdemben támogatni, de abból 20 év múlva lesz szakmunkásunk.
Ok, csak hogy szorod szét őket területileg? Lakhely elhagyasi tilalom?Olyan népeket nem szabad beengedni tömegesen, amelyek a szomszédban államalkotó nemzet. Vagy területileg elosztva kell őket szétszórni..
Itthon igaz elvétve de valami már elindult. Egyre több cég lassan maga képezi ki a szakembereit. Pl villanyszerelő iparban (kapcsoló/plc/erősáramú szekrényeket vezérlés) nálunk is szabolcsban pár cég összefogott és szó szerint csináltak maguknak egy tanműhelyet mert az állami képzés ..................Nagyon sok mostani huszon-harminc-negyvenévesből is simán lehetne enyhíteni a munkaerőhiányt, kettő dolgot kell hozzá tenni: modulszerű, értelmesen rövid, államilag finanszírozott kiscsoportos szakoktatást bevezetni a legmodernebb oktatási módszerek alkalmazásával. Nagyon sok embert a tanulás intézményesített folyamata és rendszere riaszt el, néha már nekem sem futja többre mint egy velős anyázás, pedig egy jó nevű egyetemen vagyok. Amúgy az oktatási rendszer egésze szar, nem okostábla hanem modern tanszervezés kellene. (Ezt kifejleszteni képes szakikért nem kell külföldre menni.)
A másik az első részben rendesen kiképzett munkaerő élhető fizetése és munkakörülményei, harmadik a munkába való eljutás (tömegközlekedés erősítése és valamilyen kedvezmény ha a vállalat megoldja a szállítást- nem kell a munkavállalónak napi 2-3 órát utazni a melóig).
Ha van biztos munkahely, rendes fizu és mellette szabadidő, akkor lesz gyerek is.
Ja, és a külföldiek felverte ingatlanárakkal is legyen valami, lenne ötletem de már így is meg fognak kövezni
Felőlem bárki jöhet. A lényeg! Ne erőszakoskodjon, ne hozzon magával olyan vallást ami bemeséli neki hogy ő bezony egy felsőbbrendű "lény" (féreg). A valóságban sikk hülye,erőszakos,idióta stb a vallásából adódó gyakori vérfertőzés miatt.Ok, csak hogy szorod szét őket területileg? Lakhely elhagyasi tilalom?
Pl az olyan amelyik felújítja az elhagyott zsidó temetőket.Csak a kiváncsiság kedvéért, mi is az az állandóan emlegetett "mi értékrendünk?+"
Például a szlovák, csak a déli megyéinkbe kapna letelepedési engedélyt.Ok, csak hogy szorod szét őket területileg? Lakhely elhagyasi tilalom?