[Kantin] Magyarország

Status
Not open for further replies.
Kereslet, kínálat, divat, hagyomány.... a Felső-Tiszánál ) lehet kapni házi szilvapálinkát akár 10000Ft/liter áron úgy, hogy a gyümölcsöt az út mellett vadon növő fákról (nemtudom szilva) szedik (részben) A nagyvárosi pálinkadivatmajom meg megveszi.

• Tetszik
Reactions: antigonosz
Féloff....
kezembe került a (bocs a kifejezésért) : Magyar Fegyverbuzik Blikk magazinja, a Kaliber magazin.
Egéyz oldalas cikben siránkozik, hogy brühühü, Józsi bácsi nem vehet szabadon pisztolyt, SAW-ot, gépágyút atombombát önvédelemre, debezzeg a migráncsok.....

miközben nem is érzi a 22-es csapdáját, amibe belemászott....

Kereslet, kínálat, divat, hagyomány.... a Felső-Tiszánál ) lehet kapni házi szilvapálinkát akár 10000Ft/liter áron úgy, hogy a gyümölcsöt az út mellett vadon növő fákról (nemtudom szilva) szedik (részben) A nagyvárosi pálinkadivatmajom meg megveszi.
Egy Tiszatelki pecás haverom, vadon növő csengő(fosó)szilva alól szedi a cefrének valót. A Panyyolai szilva, amúgy etalon.

• Tetszik
Mintha kezdene elharapozódni a belpolbűnözés.

Engem most sem, meg régen sem zavart a bel-pol-bűnözés... Imádtam, amikor a különböző vélemények összecsaptak, aktuálisabb témákról, mint a MH fejlesztése, hiszen azokkal kapcsolatban senki sem kérdez meg innen senkit. Ezt csak beblőffőltem, de nem hiszem, hogy nagyot tévednék...

Igen, nagyon finom, na de 10000-ért?
Ezt viszont is lehet kérdezni, egy csillárt leverő árú whiskey-be, mi kerül annyiba?
A legfinomabb, amit ittam, sárgabarack főzet volt, volt már mindenféle korszakom, megállapodtam az Unicum feketesörrel duónál, ez marad is, nemzetközi felkapottra, nem is vágyok.

Egy Tiszatelki pecás haverom, vadon növő csengő(fosó)szilva alól szedi a cefrének valót. A Panyyolai szilva, amúgy etalon.
A fosoka , vagy mirabella az igazi. Én speciel nagyon szeretem, na meg a szilvát is, a többi csak elfogy, kivéve a csipkebogyó mert az megint tuti egy ital. A legjobb a mirabella meg a szilva alszeszt együtt kifőzni, úgy pár hónap utan egy nagyon gyümölcsös ízű pálinka lesz belőle.

A fosoka , vagy mirabella az igazi. Én speciel nagyon szeretem, na meg a szilvát is, a többi csak elfogy, kivéve a csipkebogyó mert az megint tuti egy ital. A legjobb a mirabella meg a szilva alszeszt együtt kifőzni, úgy pár hónap utan egy nagyon gyümölcsös ízű pálinka lesz belőle.
Felénk mirabolánnak hívják (vagy ringló szilva) :D

• Tetszik
Ezt viszont is lehet kérdezni, egy csillárt leverő árú whiskey-be, mi kerül annyiba?
A legfinomabb, amit ittam, sárgabarack főzet volt, volt már mindenféle korszakom, megállapodtam az Unicum feketesörrel duónál, ez marad is, nemzetközi felkapottra, nem is vágyok.

Soproni IPA nálam a favorit. Pláne ezen az áron, ahogy most (még) adják.

• Tetszik
Reactions: sata

Helyszín tisza parti szatmári kisváros, vegyesbolt.
Kérdés tőlünk elszörnyedve a kommersz kínálattól: valami nincs a pult alatt, ami iható? Válasz: van, egy liter 3500, de tudok ennél jobbat is többfélét egészen 10000Ft/literig. Szilva.
Természetesen Maradtunk a -teljesen vállalható- 3500-as verziónál. Szintén szilva

Status
Not open for further replies.