Igaz, hogy sok a felvidéki magyar, meg a tót a környezetemben, na de én mint felvidéki? Ezt honnan veszed? Totál rossz az irány. Magyar vidéki realitás.Te a Felvidéki helyzetről írsz, én meg a magyar vidékről, az nem ugyanaz.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Igaz, hogy sok a felvidéki magyar, meg a tót a környezetemben, na de én mint felvidéki? Ezt honnan veszed? Totál rossz az irány. Magyar vidéki realitás.Te a Felvidéki helyzetről írsz, én meg a magyar vidékről, az nem ugyanaz.
Nem fujnak semmilyen levegot a muteti teruletre. A falevel pedig nem jut at a belso hepa szurokon. Ahogy mas elfertozodott sebeket, ugy a kitalalt tortenetben levot is ki lehetett volna tisztitani. Ha megis beut egy fertozes, akkor azt is lehet gyogyitani. Valahogy semmi sem sikerult ennek a paciensnek... Oke, elofordul, de csak nagyon ritkan. Nem ez az altalanos.Kollégám tervezte, Ő mesélte, de a projekt belsőéítészétől is hallottam... Mi céljuk lett volna valótlant állítani? Van pontosabb infód?
Ja, értem. Nekem ez meg úgy csapódott le, hogy a megélhetési költségeim lakásfrontot 20%-ot nőttek emiatt fél év alatt. Lakást nem terveztem venni, de ezek után már nem is akarok. Lényegében az épitőipar benyelte komoly részben az egészet, a beömlő "igyenpénz" (értsd az adófizetők pénze) miatt minden lakás drágább lett, ahogy ezt előre meg is jósolták.
Ennek kellene tapsolni? A családi adókezdvezmény ellenben tényleg jó ötlet.
Most kapott egy varatlanul nagy zakot az ellenzek. Ehhez kepest egyaltalan nem durva ami itt megy. Forditott esetben en is ki lennek akadva. Majd idovel lenyugszanak es minden megy tovabb.Hmm... kezdem úgy érezni, hogy helyes döntés volt a biztpol teljes tiltása. Egy próbát még megért a dolog, de számomra csak egy plusz megerősítése az eredeti elképzelésnek.
Momentum?
Semmiféle érved nincs arra, hogy miért jobb megtartani egy tolvajbandát ahelyett, hogy lecserélnéd az egész bagázst egy olyanra, aki tiszta lappal indul. Kapaszkodj meg, rendőrséggel ez játszották már el a nagyvilágban. Akkor ez miért is lenne elképzelhetetlen politikai vezetéssel...? Hm...?
Kurvára elegem van abból, hogy itt mantrázod, hogy "kit kellett volna". Választék volt bőven. Olyan, mintha azt mantráznád, hogy "melyik istent kéne imádni"....
https://improvingpolice.wordpress.c...nce-of-police-reform-the-republic-of-georgia/
Össze tetszik keverni a folyamatot...Mondod ezt, amíg össze nem hozol egy hármasikret.
Mindennek van pozitív és negatív vetülete is.
A fiatalok nagy része azért nem vállal gyereket, mert nincs megoldott lakhatása. A CSOK megoldást kínál erre. Persze akik nem akarnak egy gyereket sem, azokat hátrányosan érinti. Akik egyet vagy kettőt akarnak, azok is kapnak 1,6 illetve 3,2 milliót, szóval ők "kártalanítva" vannak.
A lakhatási problémát jobban nem oldottad volna meg te sem. Ha állami cégeken keresztül építenének lakást, akkor az építőanyagok drágulása miatt problémáznál.
Másik jótékony hatása a CSOK-nak az új lakásépítések növekedése. Ezáltal korszerűsödik a lakásállomány, nő a foglalkoztatás, nő a GDP, és igen, áttételesen a te fizetésed is emiatt is nőtt., stb.
Elnézést összekevertelek arcas-al, neki is ilyen szép fekete logója van. Ezzel együtt igaz az, hogy vidéken sok faluban összesen két buszjárat van, egyik hajnalban viszi a melósokat, másik este hozza őket haza. Ezzel nemigen lehet megoldani a szomszéd faluba járatni a gyereket, egy kis 6-8 évest meg akkor se ha óránként jár a busz. Szóval városban könnyű válogatni az iskolák között, de menj el a fővárostól 100km-nél messzebbre is (van ahol annyira se kell), és nézz körül ott hogy lehetne ezt megoldani autó nélkül.Igaz, hogy sok a felvidéki magyar, meg a tót a környezetemben, na de én mint felvidéki? Ezt honnan veszed? Totál rossz az irány. Magyar vidéki realitás.
Hmm... kezdem úgy érezni, hogy helyes döntés volt a biztpol teljes tiltása. Egy próbát még megért a dolog, de számomra csak egy plusz megerősítése az eredeti elképzelésnek.
Nem fujnak semmilyen levegot a muteti teruletre. A falevel pedig nem jut at a belso hepa szurokon. Ahogy mas elfertozodott sebeket, ugy a kitalalt tortenetben levot is ki lehetett volna tisztitani. Ha megis beut egy fertozes, akkor azt is lehet gyogyitani. Valahogy semmi sem sikerult ennek a paciensnek... Oke, elofordul, de csak nagyon ritkan. Nem ez az altalanos.
Tisztaban vagyok vele, hogy Mo-on nem tudnak korhazat tervezni. Egeszen elkepeszto, hogy mennyire nem. De ez mar egy masik tema es messzire vezetne.
Hmm... kezdem úgy érezni, hogy helyes döntés volt a biztpol teljes tiltása. Egy próbát még megért a dolog, de számomra csak egy plusz megerősítése az eredeti elképzelésnek.
Aki egy hétvégi poharazásról szóló bejegyzést is képes valamiért belpolnak minősítve törölni, az ne nagyon húzza ki magát büszkén hogy ő ezt mennyire jól gondolta.Hmm... kezdem úgy érezni, hogy helyes döntés volt a biztpol teljes tiltása. Egy próbát még megért a dolog, de számomra csak egy plusz megerősítése az eredeti elképzelésnek.
Nem belpolt akartál írni?Hmm... kezdem úgy érezni, hogy helyes döntés volt a biztpol teljes tiltása. Egy próbát még megért a dolog, de számomra csak egy plusz megerősítése az eredeti elképzelésnek.
Össze tetszik keverni a folyamatot...
Első lépésben el kellene költözni otthoról, hogy az ember önállóan felnőtten élhesse életét. Ma a fővárosban 60-70-kért adnak ki szobát, amiért cserébe a kolis emlékek köszönnek vissza, mert az nem önálló élet, hogy a lakást 2-3 másik emberrel osztod meg.
De. Akarom mondani BELPOL.Nem belpolt akartál írni?
Külföldre már korábban elmentek 3-an évekkel ezelőtt. Ez volt a második hullám, ha szabad így fogalmazni. Nem mindegyikről tudom, hogy hova mentek, csak háromról.A kollégák akik elmentek, hova mentek? Gondolom, volt aki külföldre, mások meg belföldre másik céghez.
Miért mentek másik céghez? Mert nőtt a foglalkoztatás, nőtt a gazdaság.
Elnézést összekevertelek arcas-al, neki is ilyen szép fekete logója van. Ezzel együtt igaz az, hogy vidéken sok faluban összesen két buszjárat van, egyik hajnalban viszi a melósokat, másik este hozza őket haza. Ezzel nemigen lehet megoldani a szomszéd faluba járatni a gyereket, egy kis 6-8 évest meg akkor se ha óránként jár a busz. Szóval városban könnyű válogatni az iskolák között, de menj el a fővárostól 100km-nél messzebbre is (van ahol annyira se kell), és nézz körül ott hogy lehetne ezt megoldani autó nélkül.
Az akohol befolyásoltsága alatt lévő állapot nem mentség.Aki egy hétvégi poharazásról szóló bejegyzést is képes valamiért belpolnak minősítve törölni, az ne nagyon húzza ki magát büszkén hogy ő ezt mennyire jól gondolta.
Van itt az Észak-Alföldön olyan kistérségi város ahonnan a környező falvakba viszik a gyerekeket iskolába, meg a szomszéd megye városába! Igaz, az egy kicsit trükkös, mert a gyerekeket papíron át kell költöztetni abba a városba, mert egyébként nem járhatna oda iskolába. A nagyok mennek busszal, a kisebbeket meg a szülők felváltva összefogva több gyereket szállítanak reggel meg délután. A szülő sok mindent megtesz a gyerekéért. Vállalja anyagilag és az idejét áldozza rá.Zsolti, örülj neki hogy te kivételezett vagy, de nem mindenki a fővárosban él hogy válogatni tud az iskolák között!! Mi van ha a másik iskola vagy óvoda (ha van egyáltalán) csak a szomszéd faluban van 20km-re, és be se fogadják a gyereket?!! Azt hiszed mindenkinek telik autóra a versenyszférában mesterségesen lenyomott bérekből hogy ezt megoldja?!! Na meg a 12 órás műszak mellett hol őrzik neked a gyereket hajnali öttől este hétig?!! Tudom, hogy Bp.-en ez egyszerűbb, de a többség Magyarországon vidéken él ...
Nem kell senkit sem paraztatni a korhazaktol es nem kell sarozni sem az eu dolgozokat (foleg nem amikor nem ok a hibasak). Csak kiderul a sztori vegere, hogy nem az eu-sok hibaztak, hanem... a.. mindenkinel okosabb... mernokok.Ezek után ne adjak hitelt a kórházas sztorinak? Még most is Tamáskodsz?
En is ezt mondanam.Nem az én projektem volt, de ismerem azokat jól, akik ezt mondták.
Eleg hibas korhazepitest lattam es sajnos hiaba telik az ido, nem javul a helyzet. Igaz, ilyen elcseszett(re tervezett) szellozetorendszert elkepzelni sem tudtam korabban. Mindig meg tudnak lepni. (Pedig olyan egyszeru lenne a megoldas... )Neked ez elképzelhetetlen?
Az ilyen esetekhez komoly tervezoi es kivitelezoi hiba kell, de megis ugy csapodik le a sztori, mintha a baj az eu-vel lenne. Ja es "mocskosorban/szemetgyurcsany!" "A korhaz egy elfekvo." Es meg meg is usszak a felelosok.Egyébiránt a kivitelező ugyanaz volt ott mint az én egyik projektemben.