Szerintem egy ilyen fórumon az embernek is változik a véleménye. Szeintem mindenkire hatással vannak a személyes élmények. És az a jó, ha ezeket ki és át lehet beszélni. Talán korábbról is feltűnhetett, nekem nem az állampolgárság megadásával van a bajom. Ebben eddig egyet tudok érteni. Én akkor ma inkább annak lennék a híve, hogy az szavazzon MO-n, akinek itt van állandó lakcíme. (Persze betennék egy féket a rendszerbe, hogy ne lehessen 100-an bejelentkezni egy határ melletti falu épületébe. És megszüntetném a csalás lehetőségeit, amit a jelenlegi választási rendszerben vastagon benne van. Mert ott, ahol átláthatatlanul lehet szavazni és a csalással nem lehet lebukni, ott csalni is fognak. Márpedig a választások tisztasága lenne a legfontosabb nekem. Ez azt jelenti, hogy azoktül az állampolgároktól elvenném a választójogot, akinek az állandó lakcíme Aradon van, de attól is, a ki Berben él állandóra bejelentve.
Emellett aláírom azt is, hogy támogatni kell a nehezebb sorsú magyarokat, de ez független lenne attól, hogy szavazhatnak-e vagy sem. Mert most az van, hogy azért megy kormány támogatás a külhoni magyaroknak, hogy 4 évente tudják kire kell szavazni. Ez a szavazatok megvétele és pártpropaganda folytatása állampénzem. Mert én általam befizetett adóvól is jut a F@SZ szavazat vásárlásaira. Szerintem ezzel a megoldással nem érné hátrány a külhoni magyarokat, megkapnák ugyanazt mint eddig, csak nem venném meg Őket pénzért kilóra. Ezt mocskos és aljasan számító dolognak tartom. Azért azt hiszem a határon túli magyarok támogatásának kérdésében konszenzus van, de ha megnyugtatóbb lenne, lehetne a jogba kódolni aztán kész.
De a mostani kampány hangvétele alapján is tennék egy-két változtatást. A magyar Btk. ismeri a (gyűlöletbeszéd tiltását), igaz nem ónnállöan, (mint pld. az angolszászok) hanem a közösség elleni izgatás tényállásába sűrítve be ezt a tartalmat. Ha érdekel nézz utána, ez a 259-es paragrafus..Az ítélkezési gyakorlat kevéssé tud mit kezdeni a lehetőséggel, de:
1, Szerintem a választási kampány sokszorosan kimerítette a közösség elleni izgatást,
2. Mind népcsoportok szerint, mint vallásuk szerint és erősen uszítö volt.
Ami a bajom, és ez a fórumbül is látszik az emberek legalantasabb indulatait korbácsolták fel. Ilyen eszközökkel lehet lincselésre is buzdítani. Tudatos volt a részükról, de egyben roppant cinikus is, hogy alpári nyelvezettel és taertalommal hatottak olyanok ra, akikről tudni lehetett, hogy csekély ismereteik, miatt "beveszik" a kampányt. És ami még embertelenebb, ami azt mutatja, hogy a hatalomnak az emberek csak szavazógépek az az, hogy ezek az embertömegek (alacsony iskolázottságú falusiak) nek kaptak semmi jót, és a jövö 4 évben sem fognak kapni azon kívül, hogy nem jönnek a migrik....Megy minden tovább, csak a leszakadók szavazata kellet, a szavazás után akár éhen is halhatnak. Remélem elismered, ha nem a kormánynak lett volna ez a gyűlöletkeltő stratégiája, hanem az enyém, néhány akcióm után a rendőrségen ébredtem volna és várnám a bírósági ítéletemet. Mivel a törbények betartása a pártokra és a körmányra is kötelező lenne, de mint láttuk ki szabott volna határt ennek? A rendszerbe beépített Polt P? Az biztos nem. Én a 2018. évi tanulságok miatt betiltanám a kampánynak ezt a m"stílusát", módszerét, mert azt nem tartom jónak, mikor rgy demokratikus intézményt úgy forgatnak ki önmagából, hogy teletómik antidemokratikus tartalmakkal és tömény hülyeséggel.
Nem kell velem egyet érteni, tőőlem ezen a területen ez telik, de biztos lesz, aki kiegészíti, árnyalja a mondanivalómat. /Vagy elküld a PI@ba.)