Ez egyértelmű, a legtöbb ember a "hasán" keresztül politizál, s nem is csak az általatok lenézett "primitív vidéki bunkók" feltétlen. Álszerénység nélkül azt hiszem kijelenthetem hogy az átlagnál sokkal több időt fordítok és pláne fordítottam arra hogy tájékozódjak a világ dolgairól, még érettségim és diplomám is van, elég sokat olvasok Magyarországról akár angolul is, ha tehetem pro és kontra szögből is pl. labour - tory vagy demokrata - republikánus forrásokból is. Előző választásoknál vettem a fáradtságot hogy több esélyes párt programját is elolvassam, ami azért szerintem nagyon nem az átlag.Pont uszodákból van a nagy balhé a Modern Városok programban. Mindenhol Belengették, hogy államilag támogatják, csak terveztessék. Már a választások után jártak le a tenderek (kettőő amiről pontosan tudok). De felfüggesztették a projekteket, mert kiderült, nincsen rájuk pénz.... Blöffnek, hírnek, alapkőletételnek jók voltak..De többet ígértek a választások előtt a saját csókosoknak is több körzetbe, mint smennyi pénz az osztogatható lett vollna...
Az egyéni életedből vett érveket megértem. Jó értelemben véve (nem froclizni akarlak, de ez így van), a legtöbb ember a hasán keresztül politizál és nem tekint messzire. Ezért is kérdeztem rá a hasra, mert néhány nap alatt rájöttem, ez a vidéki választási eredmények titkának a nyitja...Köszi a megosztást...
Aztán oda jutottam mostanra, hogy az maradt az egyetlen fontos dolog számomra, hogy azt a társadalmi réteget amelybe az én családom is tartozik, melyik politikai erő támogatja a leginkább, illetve melyik erők azok amelyektől azt várhatom hogy a családtámogatási rendszerükkel a hozzám hasonló embereket ösztönzik több gyermek vállalására, és nem azt a réteget akarják szaporítani, amelynél már a szülők sem értékteremtő, adófizető emberek, hanem szociális segélyen tengődők. Nekem fontos volt még az is, hogy bár túl lett tolva a migrációs riogatás valóban szerintem is, de mivel TUDOM hogy az alap probléma valós, azt lehetőleg kint tartsa amennyire lehet.
De ennyi, itt a vége, mert morálisan nem látom a kiemelkedően tisztességes csapatot a nagy kavalkádban, hiába most divat azt hangoztatni hogy a Fidesz és holdudvara mekkora közpénzeket használ fel erre meg arra, az előtte lévők meg máshogy, de ugyan úgy elnokiásdobozoztak, belvárosi ingatlanpanamáztak, sukoróztak, sikerdíjaztak etc. Hol itt akármelyik oldalnál akkor a fedhetetlenség?
Egyszerűen szerintem eljutott a legtöbb ember oda, hogy a szavazók nagy részét csak az érdekli, hogy őt/családját hagyják élni, s a többi már nem érdekel senkit!