Talán lehet nekem írtad. Hát válaszolok rá. Hát nekem köszönöm szépen, pillanatnyilag nincsen bajom. Nem azért rugózok, hogy nekem jobb legyen, hanem azért hogy nektek jobb legyen. (De beismerem, hogy azt, hogy nektek mi lenne a jobb, saját magam elképzeléséből vezetem le.) Egyébként annak, hogy ki mennyire foglalkozik a politikával, nem hiszem, hogy annak kellene meghatároznia, hogy éppen az érintett személy hogy él, hanem annak, érdeklődik-e valamilyen szinten a közügyek iránt, vagy sem? Én 1992-ben végeztem az egyetemen, de a 80-as évek végén, 90-es évek elején, még egyetemista koromban olyan előadókkkal szerepeltem önnálló szerzőőként tanulmány kötetben, mint Vajda Mihály, Fehér Ferenc és Heller Ágnes. Lehet, nektek ez olaj a tűzre, de nekem a közérdeklődésem már akkor megfogalmazódott. Aztán mérnökként végeztem, de ha ismernél, tudnád, hogy még egyetemista koromban adtam elő a tudományfilozófiai gondolataimat az MTA-n, meg volt előadással egybekötött fotokiállításom, (Védett növényekről az ELTE-n). Ez csak két véglet. Mikor egyetemista voltam, pont annyit teljesítettem műszakilag, hogy ki ne rúgjanak, míg azzal töltöttem az 5 évet, hogy társadalmi kérdésekkel foglalkoztam...Aztán végeztem, munkanélküli lettem és a saját hajamnál fogva húztam ki magam ebből a helyzetből. Eltelt a végzésem óta vagy 26 év, de a társadalomtudományi és a történelmi érdeklődésem megmaradt. Talán ezért kezdtem itt kommentelni, mert néhány korábbi internetes oldal komment szintje az itt olvasható alja kommenteket is alulról verte. Azt gondoltam, lehetek ezen az oldalon is hasznos tagja a társadalomnak, hiszen elég sok évet töltöttem el olyan emberek szolgálatában (pld,: Széles G, de írhatnék másokat is, csak a buszok miatt Ő jutott az eszembe. (Azért Ő, mert még a szockóban, az OFKFV-neél az 5. emeleten dolgozott, mikor apám ugyanott az elsőn.) De eszembe juthat Győző bácsi, akinek a bányái szakmai felügyletét a tágabb családom tagjai látták el. És még írhatnék sok másik közszereplőről..), akik ismertek és belülről hozhatok olyanoknak infókat erről a társadalomról, akik ezt csak kívülről ismerik...Azt gondoltam, lehet segítek belelátni rgy olyan világba, amit azt hiszem sokan csak a TV-ből ismernek, de az még a virtualitásnál is virtuálisabb. Hát lehet, szívesebben maradtok az ideáitoknál, és azt köpköditek, aki a hőseiteket dehonesztálja.... Nem a saját érdekemben kívántam villogni és hőzöngeni, hanem azok nak akartam felnyitni a szemét, akik ennyire nem látnak bele a való világba, mint én. De azt látom, és ezt nemcsak neked írom, hanem a többieknek is, nektek olyan hősökre van szükségetek, mint a SZU-ban SZTÁLINRA, és rossz néven veszitek az igaz történeteket. Pedig még Mészáros is volt a megbízóm egyszer, igaz, nem túl jelentős munkában. Én pénzügyileg rendben vagyok, kérlek ezt ne vedd kétségbe, mivel olyan bizonyítékot kellene adnom, ami Habony Guccy táskáját árban többszörösen verné. Elégedj meg annyival, az én nagyszüleim az akkori MO-n nagyon gazdag és elismert, anyai ágról arisztokratikus emberek voltak, akiket a szockó üldözött. Én úgy nőttem fel, övodás koromban, hogy a dadám, egy csendőr tábornok felesége volt, aki Horthy felesége udvarhölgye volt. ( A szockóban nem kaptak nyugdíjat és a férje a bányában volt csillés, míg a hölgy ugyabott takarítónő). Nyilván nem vagyok baloldali, De nem veszi be nálunk senki az OV féle ideológiai mixet, bár mind apám (25 én) , mind nagyanyám (12 év) sajnos régóta halott. De soha sem hallottam otthon, hogy nekünk egy olyan kurzus mellé kellene állni, ami az ország lakosait félrevezeti. Akár befoghatnám a pofámat, kevesebb problémám lenne, de itt is látom nem érdemes igazat beszélni nektek sem, mert nem értitek az egészrt. Engem is -persze ha hisztek nekem- csak egy ügyeskedőként definiáltok, de ha csak az lennék, nem rántanám le a leplet erről a dzsentri újgazdag világról. De nem teszem ezt meg a jövőben, mert úgy érzem, ma MO-n egy olyan távolság van a külömböző társadalmi csoprtok között, hogy egyszerűen a többség nem tudja hova tenni ezekez az infókat. Hát leszerepeltem... Ez van, de nem fogok a dunába ugrani (nem is Bp-i vagyok).
UI.: Szittya, nem szertnélek megbántani, mint tisztességes dolgos embert, de a társadalomban elfoglalt helyünk nagyon messze van egymástól. Azt hittem, korábban át lehet hidalni ezeket a távolságokat, de most úgy látom nem...Túl mély a szakadék, hogy megérthesd mit hadoválok, bár én tégrd dolgos, tisszességes embernek tartalak az itt leírtak alapján...