Gondolod hogy kulfoldon nem minden ceges szamara megy /dania eggyik igen gazdag es szamontartott/ emberenek meloztam o is mindent valamelyik cege nevebe vett vagy csinaltatott. Tobb ezer palackos borgyujtemenye volt /daniaba ahol nincs szolo se/ minosegi vilaghires borok legjobb evjaratai is voltak szep szammal. A nagyresze ugy kerult oda hogy a melosoknak ajandekba vett kozepes minosegu bort kari csomagba es be be csuszott par lada ez az... A haza festeset is ceges munkakent csinaltam sot a nyaralojait is a dant a magyart a franciat is... Az hog uzemanyag kaja tisztitoszerek ceges konyvelesbe mennek ott is ugyan ugy termeszetes mint itt... De ezen nem kell meglepodni ezert van konyvelo minden orszagba.
El vagy tévedve a hazai adórendszerrel kapcsolatosan. Pld. céges büntetések, cégautós gyorshajtások, repi étel és italköltségek csak úgy írhatók le, ha külön adót fizetsz értük.. (Kb. így magyarázta a könyvelőm, miért nem éri meg...) Azaz, élelmiszerek, repi dolgok után 29 %-os adókulccsal kell adózni, mindenféle büntetés meg adóalap növelő tényező. Ma is hívtam meg ügyfeleket ebédelni, de már számlát régóta nem kérek ezek miatt. Az otthoni dolgokat meg a saját adózott jövedelmemből fizetem...