[Kantin] Magyarország

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 340
5 040
113
Szerintem vagy éles vagy semmi. Egyszer ránt az ember fia/lánya pl. egy civil ruhás nyomozó közelében "játékpisztolyt", aztán úgy hal meg, hogy nem érti, miért lőtték szitává...

sata

Well-Known Member
2014. július 20.
409
506
93
Ha nem akarod közterületen viselni, akkor bármilyet vehetsz legálban (Keserű Home Defender pl.). Közterületen a gumis hivatalosan illegál (7.5 joule feletti ugye...). Nem hivatalosan, ha a "gumiképes" gáz-riasztódat gumival tárazod... Nos, ezt nem tudom. De inkább a börtönőr, mint a sírásó...
Tudomásom szerint csak a gáz,riasztófegyver esetében kap az ember tartási engedélyt közterületen.
Otthon a gumist sem tárolhatod tüzelésre készen.
Alfa G060as szeretném,de hiánycikk ,mert keveset gyártanak a csehek.
Fémporos lövedékkel,nitro partonnal 10méteren (lakásban bőven elég)meggyőző.
Magamnál tartani közterületen,szerencsére nem szükséges.( jelenleg..)

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 794
31 638
113
Érdeklődni szeretnék,hogy Magyarországon legálisan tartható fegyvereknek van topikja?
Vásárlás előtt állok,várom a boltos visszajelzését.
Örölnék ha egy helyen lennének tanácsok,tippek,saját tapasztalatok.
(Probáltam a keresőt,de nem volt találat)
Előre is köszönet a válaszért!
A törvény úgy tudom kimondja, hogy egy darabra kaphatsz viselési engedélyt. Annak rögös az útja, de ha megkapod, akkor talán vehetsz éleset is. Egyszer a Keserű fegyvergyár vezetőjével volt egy riport, ő magyarázta el ezt a részt, mert neki volt viselési engedélye és éleset vett magának.
Ha egyszerűbb utat akarsz és nem fontos a viselés csak a tartás, akkor szerintem csatlakozz valamilyen sportklubhoz, eljárogatsz vele lőtérre meg évente 1-2 versenyre, és így vehetsz amit akarsz és amennyihez kedved van. A betörőnek meg ha a házadba / udvarodon kiloccsantod az agyát vele, némi bírósági eljárás után remélhetőleg felmentenek, de lényeg, hogy nem téged visznek el a helyszínről zsákba.

• Tetszik
Reactions: sata

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 830
4 133
113
Szerintem vagy éles vagy semmi. Egyszer ránt az ember fia/lánya pl. egy civil ruhás nyomozó közelében "játékpisztolyt", aztán úgy hal meg, hogy nem érti, miért lőtték szitává...

Hát kb. Igazából az "éles" fegyó a szokásos utcai szitukban (max is 4-5 méteren belül támadó, de inkább 1-2 méterről) nem sokat ér.. Képzetlen ember reakcióideje ezt nem fedi le. Szóval nagyjából arra jó az "átlagpógár" kezében, hogy agyonlövesse magát, vagy jól elvegyék tőle... A szituációs lövészet nem hülyeség ám, na de itthon...

Tudomásom szerint csak a gáz,riasztófegyver esetében kap az ember tartási engedélyt közterületen.
Otthon a gumist sem tárolhatod tüzelésre készen.
Alfa G060as szeretném,de hiánycikk ,mert keveset gyártanak a csehek.
Fémporos lövedékkel,nitro partonnal 10méteren (lakásban bőven elég)meggyőző.
Magamnál tartani közterületen,szerencsére nem szükséges.( jelenleg..)

A kutya nem fogja nézni, hogy tüzelésre készen tároltad-e. Csak ne mondd ezt a kihallgatáson, ha szitu után vagy. :)

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 396
24 750
113
Jelenleg még nem,de gumilövedékesben gondolkodok,amit otthon tartanék.

Ha otthon szeretnel gumilovedekest, akkor nincs is szukseged ra. Olyan gumilovedekes amihez pedig engedely kell teljesen ertelmetlen, mert pont az a tartasi engedely kell hozza, mint az "eles" fegyverhez.
Azonbon osztom cinikus kollega velemenyet vagy elest vagy semmit. Ha valoban csak otthon vedelemre van szukseged, akkor elhatarozod, hogy "sportlovesz" leszel. Lemesz a helyi sportlovesz klubhoz, beiratkozol, kersz verseny engedelyt -online, 1500 Ft talan-, elmesz tanfolyamra, levizsgazol, sportorvos engedelyt csinltatsz, a sport klubod kiallitja az megszerzesi javaslatot, helyi rendorsegre befaradsz es leadod az altaluk kert papirokat. Nagyjabol ennyi. hosszunak hangzik, de nem egy tul bonyolut folyamat igazabol. Igy sportloveszetre lehetoseged van engedelyt szerezni es fegyvert vasarolni. Elotte meg azert fegyverszekrenyt.
A vadaszpuska sem bonyolultabb verzio, viszont otthon vedelemre sokkal jobb...:rolleyes::D

sata

Well-Known Member
2014. július 20.
409
506
93
Ha otthon szeretnel gumilovedekest, akkor nincs is szukseged ra. Olyan gumilovedekes amihez pedig engedely kell teljesen ertelmetlen, mert pont az a tartasi engedely kell hozza, mint az "eles" fegyverhez.
Azonbon osztom cinikus kollega velemenyet vagy elest vagy semmit. Ha valoban csak otthon vedelemre van szukseged, akkor elhatarozod, hogy "sportlovesz" leszel. Lemesz a helyi sportlovesz klubhoz, beiratkozol, kersz verseny engedelyt -online, 1500 Ft talan-, elmesz tanfolyamra, levizsgazol, sportorvos engedelyt csinltatsz, a sport klubod kiallitja az megszerzesi javaslatot, helyi rendorsegre befaradsz es leadod az altaluk kert papirokat. Nagyjabol ennyi. hosszunak hangzik, de nem egy tul bonyolut folyamat igazabol. Igy sportloveszetre lehetoseged van engedelyt szerezni es fegyvert vasarolni. Elotte meg azert fegyverszekrenyt.
A vadaszpuska sem bonyolultabb verzio, viszont otthon vedelemre sokkal jobb...:rolleyes::D
Nem szeretném "regisztráltatni" magam és a gumis nekem bőven elég.:)
(Meg annak is,aki kérletlenül meglátogat ;))

sata

Well-Known Member
2014. július 20.
409
506
93
Hol is laksz pontosan? :rolleyes::D
Ööö...
De-de,regisztráltatni akarom magam! :D
(Hülyeséget félrerakva.
Egyre több,egyre szélsőségesebb,indulatkezelési problémás ember van.
Amíg még lehet szabadon vásárolni,addig szeretnék beszerezni egyet.
Lásd,pár hete mikor két autó leszorított egy harmadikat az árokba,mert ingatlan vitáik voltak.Gondolom "Ómigránsok",de van baj a fejekben máshol,másoknál is.
Egy Keserű 40-50 között beszerezhető,de mikor megláttam,teljesen kiámbrándultam annyira "occsójános"..Hüvelyeket piszkálhatod magad,mert nincs a dobtárban kivető...
Zoraki.Török és ha jól értettem a Keserű rakja össze. Vagy valamiféle kapcsolat van köztük.
Pénteken voltam a vadászboltba.Kezembe vettem,de ez sem szép.A "kakast" hátrahúztam,de nem tudtam visszakísérni,mert "kiakadt".A bolt tulajdonosa is megprobálta,de frankón fixen úgy maradt.Hiába kísérelte meg,az elsütő billentyűt meghúzni,az se moccant.
Ez lett volna 52ezerért.
Hát a faszomat..Inkább várok az egyetlen importőre 3hetet és veszek 72ért egy nikkelezet,famarkolatut.
Nem kell éles,48nm-en nem fogok rambózni idehaza,ellenőrzéseket sem akarok.)

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 794
31 638
113
Ööö...
(Hülyeséget félrerakva.
Lásd,pár hete mikor két autó leszorított egy harmadikat az árokba,mert ingatlan vitáik voltak.Gondolom "Ómigránsok",de van baj a fejekben máshol,másoknál is.
Egy Keserű 40-50 között beszerezhető,de mikor megláttam,teljesen kiámbrándultam annyira "occsójános"..Hüvelyeket piszkálhatod magad,mert nincs a dobtárban kivető...
Zoraki.Török és ha jól értettem a Keserű rakja össze. Vagy valamiféle kapcsolat van köztük.
Pénteken voltam a vadászboltba.Kezembe vettem,de ez sem szép.A "kakast" hátrahúztam,de nem tudtam visszakísérni,mert "kiakadt".A bolt tulajdonosa is megprobálta,de frankón fixen úgy maradt.Hiába kísérelte meg,az elsütő billentyűt meghúzni,az se moccant.
Ez lett volna 52ezerért.
Hát a faszomat..Inkább várok az egyetlen importőre 3hetet és veszek 72ért egy nikkelezet,famarkolatut.
48 nm-re vegyél egy rendes ajtót és egy macsétát. Ha fegyver kell, akkor meg vegyél egy Glockot, azt a pár ellenörzést meg csak kibírod.

sata

Well-Known Member
2014. július 20.
409
506
93
48 nm-re vegyél egy rendes ajtót és egy macsétát. Ha fegyver kell, akkor meg vegyél egy Glockot, azt a pár ellenörzést meg csak kibírod.
Nem akarok embert ölni.
Márpedig mikor sorkatona voltam (lövész rpk),világosan elmagyarázták,miért kell megölni a támadót ha őrségben vagyunk.
Mivel nem akarok embert ölni és kardozni sem akarok,gumilövedékessel 2szer hasbalövöm oszt jónapot.
Nem is igazából lakáson belül gondolkodok,hanem a lépcsőházzal kapcsolatban.
Ha gebasz van.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 794
31 638
113
Nem akarok embert ölni.
Márpedig mikor sorkatona voltam (lövész rpk),világosan elmagyarázták,miért kell megölni a támadót ha őrségben vagyunk.
Mivel nem akarok embert ölni és kardozni sem akarok,gumilövedékessel 2szer hasbalövöm oszt jónapot.
Nem is igazából lakáson belül gondolkodok,hanem a lépcsőházzal kapcsolatban.
Ha gebasz van.
Ha jól értelmezem, akkor a lakásból nem viheted ki, gondolom ki sem lőhetsz az ajtón kívülre vele, ahoz már viselési engedély kell. Azt meg sokkal nehezebb megszerezni, ha meg megvan akkor vehetsz éleset is. Két vagy több támadó esetén egy "szar" gumilövedékes meg nem tudom mit ér kis távolságon, az éleset legalább tudod, hogy hatni fog, FMJ lőszerrel meg még túl is élheti, de biztos egyből belassul tőle.

sata

Well-Known Member
2014. július 20.
409
506
93
Ha jól értelmezem, akkor a lakásból nem viheted ki, gondolom ki sem lőhetsz az ajtón kívülre vele, ahoz már viselési engedély kell. Azt meg sokkal nehezebb megszerezni, ha meg megvan akkor vehetsz éleset is. Két vagy több támadó esetén egy "szar" gumilövedékes meg nem tudom mit ér kis távolságon, az éleset legalább tudod, hogy hatni fog, FMJ lőszerrel meg még túl is élheti, de biztos egyből belassul tőle.
Itt egy teszt róla: (nem human:D)
Alfával könnyedén tudsz,gyorsan egymás után lőni.
Valahol,valamelyik tesztben dicsérték.

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 776
18 013
113
Még pont engedélyzett kés. A legtöbb emberrel az a baj, hogy azt hiszik, hogy annyi az önvédelem, hogy megveszem a stukkert. Nem. Nagyon nem.

Ahhoz, hogy tudj lōni, gyakorlás kell, ezt a készséget meg meg is kell tartani. A késsel nincs ilyen bajom

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 794
31 638
113
Itt egy teszt róla: (nem human:D)
Alfával könnyedén tudsz,gyorsan egymás után lőni.
Valahol,valamelyik tesztben dicsérték.
Vegyél, amit jól esik, de személy szerint rosszul vagyok ettől az elöltöltős baszakodástól, nagynak is néz ki, a visszarúgás alapján az ereje korlátozott, és a revolverekért meg nem vagyok oda.

• Tetszik
Reactions: sata

sata

Well-Known Member
2014. július 20.
409
506
93
Még pont engedélyzett kés. A legtöbb emberrel az a baj, hogy azt hiszik, hogy annyi az önvédelem, hogy megveszem a stukkert. Nem. Nagyon nem.

Ahhoz, hogy tudj lōni, gyakorlás kell, ezt a készséget meg meg is kell tartani. A késsel nincs ilyen bajom
Nem értek veled egyet,mert gumilövedés fegyverről beszélünk,aminél 5-max 10méterig lehet pontosan lőni.
Ha golyós (vagy akár sörétes)puskáról beszélnénk mindenképpen igazad lenne,hiszen ott már +100méter (golyósnál akár több) lenne a lőtáv.Na ott figyelembe kéne venni röppályát,szelet,kutyafülét.
(Nem vagyok szakember,nem is óhajtok ezzel tetszelegni)
Kés esetében,kint az utcán max 8cm.Lakásban felkapott a filézőt vagy kenyérvágot stb.
Ha kinyújtod a kezedet magad előtt és hozzá adsz mondjuk 20cm,láthatod,hogy nem olyan sok az.
Gumissal rövidrezárod a problémát hamarabb.
(Gyakorlással egyébként,annyiban mindenképpen egyetértek,ha már az ember beinvesztál egy fegyverbe,akkor használja is,ne csak nézegesse,fiókban tárolja.
Részemről a jelenlegi lehetőség kihasználása a cél és ha gebasz adódik,akkor a használata.)

sata

Well-Known Member
2014. július 20.
409
506
93
Legalis a babzsak loszer itthon? Az egy fokkal hatasosabbnak tunik. (Bar meg mindig gyenge, foleg peldaul egy bekattant tamado ellen.)
Fogalmam sincs..
Jó ideig viszont forgalmaztak itthon 40mm-es (!) gumilövedékest.
Ha emlékeim nem csalnak,akkor egy lövetű volt és a Keserű gyártotta.
De,volna más is,de lakásba...Hát nem tudom.
https://ferfiakjatekboltja.hu/id/11010_G-ShooT-4Matic-Lupara-gumilovedekes-puska-cserelheto-tarral
Ha az Alfa nem jön össze,akkor hozzácsapok pár tízezret és elmegyek Keszthelyre...
(Igen jó ára van a nitros patronnak és a fémporos guminak...Ehhez meg érdemes plusz tárakat venni,ami plusz pénz)

• Tetszik
Reactions: zeal

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 396
24 750
113
Ööö...
(Hülyeséget félrerakva.
Ez lett volna 52ezerért.

A Keseru es a Zoraki megbizhatatlan klozet. Csak az vegye, aki haragszik magara... Ha mar penzt adsz ki akkor kicsit tobbert van par sokkal megbizhatobb lehetoseged. De en azert tovabbra is azt mondom, hogy az eles megeri azt a procedurat amivel jar. Mondjuk eleg kellemetlen, ha amig te elohuzol egy gumilovedekest aki szemben all pedig egy 9-est... Nem lesz vidam vege. 48 nm-en pedig az extrem biztonsagot azert megiscsak az jelentene, ha letenned vadaszra is. Be kell lassuk, hogy az eloszobaban eleg komoly rendet tesz egy shotgun vagy riotgun. Es egyutal ki is fest vorosre! :D

Viccet felre teve egy normal helyzetben tokeletesen elegendo egy gumilovedekes is. Ha annal tobb kell akkor ott mar mocsok nagy problema van. Viszont en azt mondom, ha mar az ember felkeszul, akkor ne felig tegye vagy csak "aprobb kellemetlensegekre" keszuljon. Miota nem Mo-n lakunk es meg jobban csak magunkra szamithatunk ezt hatvanyozottan igy gondolom. Ha itt nagy problema adodik a G19 rendet tesz, nem erdekel mivel jar, ket kis gyerekem van csak ok szamitanak...

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 776
18 013
113
Nem értek veled egyet,mert gumilövedés fegyverről beszélünk,aminél 5-max 10méterig lehet pontosan lőni.

Ha 10 méteren rám fogsz egy gumilövedékest, akkor én elfutok, de más nem biztos. Ha 5 méteren belül, akkor neked megyek, legfeljebb lesz egy lövésnyi idōd, ami vagy talál, vagy nem, de ez rajtad már nem fog segíteni... Ezzel nem azt akarom mondani, hogy vérengzō ōrült vagyok, csak ismerem ezeket a helyzeteket.

Eleve - legalábbis én így gondolom, hogy ha valaki támadni fog, az azért támad, mert valamivel erōsebb/képzettebb/vagy jobb fegyvere van. Nem a balfékek kötnek beléd - vagy ha igen, akkor ott a hamarabb kiosztott 4-5 maflásnak több hatása van - meg az mindig nálad, szemben egy gázfegyverrel.

Aki meg a fajsúlyos bűnözō, az meg eleve fölénybōl megy. Sokat gyakoroltunk késes támadó ellen. Hidd el, ha valaki képzett, akkor az megfingat. Vagy eldobja feléd a kést (itt vesztettél 4-5 métert...) vagy bevállalja azt az egy lövést. Ha fel vagy spannolva, dolgozik az adrenalin, annak az egy lövéstōl az ipse még menni fog feléd.

Ez a téma messze menne, nekem a véleményem az, hogy ezek a gumilövedékes cuccpk nem sokat érnek, ellenben hamis biztonság illúzióját adják. Ha olyan a helyzet, akkor futni kell.

Próbáld egyszer ki, hogy egy haverodnak a zsebében telefon van, te nekimész 5 méterrōl és neki az a feladata, hogy a telefont nyomja oda a nyakadhoz, te meg próbáld meg földre vinni. Na ez a helyzet az utcán. Olyan nem lesz, hogy felállnak elōtted 15 méterre és elmondják mi lesz. Olyan viszont van, hogy elōtted 2 méterre ketten félreugranak és rádmozdulnak, akár az utcán, akár a lépcsōházban...

Status
Not open for further replies.