Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Tudomásom szerint csak a gáz,riasztófegyver esetében kap az ember tartási engedélyt közterületen.Ha nem akarod közterületen viselni, akkor bármilyet vehetsz legálban (Keserű Home Defender pl.). Közterületen a gumis hivatalosan illegál (7.5 joule feletti ugye...). Nem hivatalosan, ha a "gumiképes" gáz-riasztódat gumival tárazod... Nos, ezt nem tudom. De inkább a börtönőr, mint a sírásó...
A törvény úgy tudom kimondja, hogy egy darabra kaphatsz viselési engedélyt. Annak rögös az útja, de ha megkapod, akkor talán vehetsz éleset is. Egyszer a Keserű fegyvergyár vezetőjével volt egy riport, ő magyarázta el ezt a részt, mert neki volt viselési engedélye és éleset vett magának.Érdeklődni szeretnék,hogy Magyarországon legálisan tartható fegyvereknek van topikja?
Vásárlás előtt állok,várom a boltos visszajelzését.
Örölnék ha egy helyen lennének tanácsok,tippek,saját tapasztalatok.
(Probáltam a keresőt,de nem volt találat)
Előre is köszönet a válaszért!
Szerintem vagy éles vagy semmi. Egyszer ránt az ember fia/lánya pl. egy civil ruhás nyomozó közelében "játékpisztolyt", aztán úgy hal meg, hogy nem érti, miért lőtték szitává...
Tudomásom szerint csak a gáz,riasztófegyver esetében kap az ember tartási engedélyt közterületen.
Otthon a gumist sem tárolhatod tüzelésre készen.
Alfa G060as szeretném,de hiánycikk ,mert keveset gyártanak a csehek.
Fémporos lövedékkel,nitro partonnal 10méteren (lakásban bőven elég)meggyőző.
Magamnál tartani közterületen,szerencsére nem szükséges.( jelenleg..)
Jelenleg még nem,de gumilövedékesben gondolkodok,amit otthon tartanék.
Nem szeretném "regisztráltatni" magam és a gumis nekem bőven elég.Ha otthon szeretnel gumilovedekest, akkor nincs is szukseged ra. Olyan gumilovedekes amihez pedig engedely kell teljesen ertelmetlen, mert pont az a tartasi engedely kell hozza, mint az "eles" fegyverhez.
Azonbon osztom cinikus kollega velemenyet vagy elest vagy semmit. Ha valoban csak otthon vedelemre van szukseged, akkor elhatarozod, hogy "sportlovesz" leszel. Lemesz a helyi sportlovesz klubhoz, beiratkozol, kersz verseny engedelyt -online, 1500 Ft talan-, elmesz tanfolyamra, levizsgazol, sportorvos engedelyt csinltatsz, a sport klubod kiallitja az megszerzesi javaslatot, helyi rendorsegre befaradsz es leadod az altaluk kert papirokat. Nagyjabol ennyi. hosszunak hangzik, de nem egy tul bonyolut folyamat igazabol. Igy sportloveszetre lehetoseged van engedelyt szerezni es fegyvert vasarolni. Elotte meg azert fegyverszekrenyt.
A vadaszpuska sem bonyolultabb verzio, viszont otthon vedelemre sokkal jobb...
Hol is laksz pontosan?Nem szeretném "regisztráltatni" magam és a gumis nekem bőven elég.
(Meg annak is,aki kérletlenül meglátogat )
Ööö...Hol is laksz pontosan?
48 nm-re vegyél egy rendes ajtót és egy macsétát. Ha fegyver kell, akkor meg vegyél egy Glockot, azt a pár ellenörzést meg csak kibírod.Ööö...
De-de,regisztráltatni akarom magam!
(Hülyeséget félrerakva.
Egyre több,egyre szélsőségesebb,indulatkezelési problémás ember van.
Amíg még lehet szabadon vásárolni,addig szeretnék beszerezni egyet.
Lásd,pár hete mikor két autó leszorított egy harmadikat az árokba,mert ingatlan vitáik voltak.Gondolom "Ómigránsok",de van baj a fejekben máshol,másoknál is.
Egy Keserű 40-50 között beszerezhető,de mikor megláttam,teljesen kiámbrándultam annyira "occsójános"..Hüvelyeket piszkálhatod magad,mert nincs a dobtárban kivető...
Zoraki.Török és ha jól értettem a Keserű rakja össze. Vagy valamiféle kapcsolat van köztük.
Pénteken voltam a vadászboltba.Kezembe vettem,de ez sem szép.A "kakast" hátrahúztam,de nem tudtam visszakísérni,mert "kiakadt".A bolt tulajdonosa is megprobálta,de frankón fixen úgy maradt.Hiába kísérelte meg,az elsütő billentyűt meghúzni,az se moccant.
Ez lett volna 52ezerért.
Hát a faszomat..Inkább várok az egyetlen importőre 3hetet és veszek 72ért egy nikkelezet,famarkolatut.
Nem kell éles,48nm-en nem fogok rambózni idehaza,ellenőrzéseket sem akarok.)
Nem akarok embert ölni.48 nm-re vegyél egy rendes ajtót és egy macsétát. Ha fegyver kell, akkor meg vegyél egy Glockot, azt a pár ellenörzést meg csak kibírod.
Ha jól értelmezem, akkor a lakásból nem viheted ki, gondolom ki sem lőhetsz az ajtón kívülre vele, ahoz már viselési engedély kell. Azt meg sokkal nehezebb megszerezni, ha meg megvan akkor vehetsz éleset is. Két vagy több támadó esetén egy "szar" gumilövedékes meg nem tudom mit ér kis távolságon, az éleset legalább tudod, hogy hatni fog, FMJ lőszerrel meg még túl is élheti, de biztos egyből belassul tőle.Nem akarok embert ölni.
Márpedig mikor sorkatona voltam (lövész rpk),világosan elmagyarázták,miért kell megölni a támadót ha őrségben vagyunk.
Mivel nem akarok embert ölni és kardozni sem akarok,gumilövedékessel 2szer hasbalövöm oszt jónapot.
Nem is igazából lakáson belül gondolkodok,hanem a lépcsőházzal kapcsolatban.
Ha gebasz van.
Itt egy teszt róla: (nem human)Ha jól értelmezem, akkor a lakásból nem viheted ki, gondolom ki sem lőhetsz az ajtón kívülre vele, ahoz már viselési engedély kell. Azt meg sokkal nehezebb megszerezni, ha meg megvan akkor vehetsz éleset is. Két vagy több támadó esetén egy "szar" gumilövedékes meg nem tudom mit ér kis távolságon, az éleset legalább tudod, hogy hatni fog, FMJ lőszerrel meg még túl is élheti, de biztos egyből belassul tőle.
Vegyél, amit jól esik, de személy szerint rosszul vagyok ettől az elöltöltős baszakodástól, nagynak is néz ki, a visszarúgás alapján az ereje korlátozott, és a revolverekért meg nem vagyok oda.Itt egy teszt róla: (nem human)
Alfával könnyedén tudsz,gyorsan egymás után lőni.
Valahol,valamelyik tesztben dicsérték.
Nem értek veled egyet,mert gumilövedés fegyverről beszélünk,aminél 5-max 10méterig lehet pontosan lőni.Még pont engedélyzett kés. A legtöbb emberrel az a baj, hogy azt hiszik, hogy annyi az önvédelem, hogy megveszem a stukkert. Nem. Nagyon nem.
Ahhoz, hogy tudj lōni, gyakorlás kell, ezt a készséget meg meg is kell tartani. A késsel nincs ilyen bajom
Legalis a babzsak loszer itthon? Az egy fokkal hatasosabbnak tunik. (Bar meg mindig gyenge, foleg peldaul egy bekattant tamado ellen.)Gumissal rövidrezárod a problémát hamarabb.
Fogalmam sincs..Legalis a babzsak loszer itthon? Az egy fokkal hatasosabbnak tunik. (Bar meg mindig gyenge, foleg peldaul egy bekattant tamado ellen.)
Ööö...
De-de,regisztráltatni akarom magam!
(Hülyeséget félrerakva.
Egyre több,egyre szélsőségesebb,indulatkezelési problémás ember van.
Amíg még lehet szabadon vásárolni,addig szeretnék beszerezni egyet.
Lásd,pár hete mikor két autó leszorított egy harmadikat az árokba,mert ingatlan vitáik voltak.Gondolom "Ómigránsok",de van baj a fejekben máshol,másoknál is.
Egy Keserű 40-50 között beszerezhető,de mikor megláttam,teljesen kiámbrándultam annyira "occsójános"..Hüvelyeket piszkálhatod magad,mert nincs a dobtárban kivető...
Zoraki.Török és ha jól értettem a Keserű rakja össze. Vagy valamiféle kapcsolat van köztük.
Pénteken voltam a vadászboltba.Kezembe vettem,de ez sem szép.A "kakast" hátrahúztam,de nem tudtam visszakísérni,mert "kiakadt".A bolt tulajdonosa is megprobálta,de frankón fixen úgy maradt.Hiába kísérelte meg,az elsütő billentyűt meghúzni,az se moccant.
Ez lett volna 52ezerért.
Hát a faszomat..Inkább várok az egyetlen importőre 3hetet és veszek 72ért egy nikkelezet,famarkolatut.
Nem kell éles,48nm-en nem fogok rambózni idehaza,ellenőrzéseket sem akarok.)
Kétlövetű.Legalis a babzsak loszer itthon? Az egy fokkal hatasosabbnak tunik. (Bar meg mindig gyenge, foleg peldaul egy bekattant tamado ellen.)
Nem értek veled egyet,mert gumilövedés fegyverről beszélünk,aminél 5-max 10méterig lehet pontosan lőni.