Nekem ilyen tapasztalataim nincsenek,de ha elfut az illető az lenne a legideálisabb.Ha 10 méteren rám fogsz egy gumilövedékest, akkor én elfutok, de más nem biztos. Ha 5 méteren belül, akkor neked megyek, legfeljebb lesz egy lövésnyi idōd, ami vagy talál, vagy nem, de ez rajtad már nem fog segíteni... Ezzel nem azt akarom mondani, hogy vérengzō ōrült vagyok, csak ismerem ezeket a helyzeteket.
Eleve - legalábbis én így gondolom, hogy ha valaki támadni fog, az azért támad, mert valamivel erōsebb/képzettebb/vagy jobb fegyvere van. Nem a balfékek kötnek beléd - vagy ha igen, akkor ott a hamarabb kiosztott 4-5 maflásnak több hatása van - meg az mindig nálad, szemben egy gázfegyverrel.
Aki meg a fajsúlyos bűnözō, az meg eleve fölénybōl megy. Sokat gyakoroltunk késes támadó ellen. Hidd el, ha valaki képzett, akkor az megfingat. Vagy eldobja feléd a kést (itt vesztettél 4-5 métert...) vagy bevállalja azt az egy lövést. Ha fel vagy spannolva, dolgozik az adrenalin, annak az egy lövéstōl az ipse még menni fog feléd.
Ez a téma messze menne, nekem a véleményem az, hogy ezek a gumilövedékes cuccpk nem sokat érnek, ellenben hamis biztonság illúzióját adják. Ha olyan a helyzet, akkor futni kell.
Próbáld egyszer ki, hogy egy haverodnak a zsebében telefon van, te nekimész 5 méterrōl és neki az a feladata, hogy a telefont nyomja oda a nyakadhoz, te meg próbáld meg földre vinni. Na ez a helyzet az utcán. Olyan nem lesz, hogy felállnak elōtted 15 méterre és elmondják mi lesz. Olyan viszont van, hogy elōtted 2 méterre ketten félreugranak és rádmozdulnak, akár az utcán, akár a lépcsōházban...
Ha nem,akkor marad a gyorstüzelés.
Viszont köszönöm,hogy erre felhívtad a figyelmemet!Most márcsak valamelyik havert kell rábírnom a humántesztre.. (mobiltelefonos tipp nem rossz,de mégis )