[Kantin] Magyarország

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

kolka

Member
2014. április 12.
82
2
8
Mert akkor épp elkezdett zuhanni a népszerűségük, és rátaláltak erre a témára.

Nem beálltak egy népszavazásba, hanem lenyúlták egy ellenfél ötletét - amit előtte elkaszáltak - és azt pancser módon és megkésve csinálták meg.

Sok mindenben egyetértek, de ez az egy teljesen lényegtelen, egyetlen politikai csoportosulást sem érdekel, mi van két évvel a választások előtt, hiszen a Fideszt demokratikus úton nem lehet megbuktatni. (A 2006 tüntetéseket idézve tüntetnek, tüntetnek majd hazamennek / vagy szétverik őket és erre az emberek még emlékeznek).
Régebben olvastam egy kutatást (sajnos már nem emlékszem, hogy hol), hogy a választok az utolsó háromnegyed évet nézik a szavazási szempontból (termesztésen a bizonytalan választók nem a hithű pártkatonák), hiszen ha az utolsó félévben elkezdenek jobban élni akkor elhiszik, hogy minden sínen van.

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 980
18 085
113
Eggyel korábban meg írod:

Ez csak az én értelmezésemben üti egymást??? Vagy Vona a saját maga tette volna ki "fölösleges kockázatnak" az országot?

Nem, nem üti, mert a Jobbik még tavaly ősszel - közel egy éve - kezdeményezett népszavazást, amit akár már idén év elején - a kölni ficki-ficki itán - meg lehetett volna rendezni.

2015. november: A Jobbik javasolja, hogy legyen népszavazás a kötelező kvóta ellen. Kósa Lajos fideszes képviselő a belügyi bizottság elnökeként lesöpri a javaslatot, mondván nemzetközi szerződést érintő ügyekről alkotmányellenes népszavazást tartani. A Jobbik ekkor az alkotmány módosítását javasolja, de a kormánypárti többség nem veszi napirendre ezt sem.

http://444.hu/2016/10/02/nepszavazas-van-egy-zagyva-kerdesrol

Szóval a Fidesz egy képmutató szélkakas társaság.

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 957
10 846
113
Az MKP politikusa nekiment Orbán Viktornak

Csáky Pál szerint “a referendum Orbán Viktor kormányának egójáról szól, hogy növelje a súlyát az Unióval való tárgyalásokon. Hogy elmondhassák: ez nem a mi vagy a kormányunk véleménye, hanem az emberek akarata.”

http://www.korkep.sk/cikkek/politika/2016/10/02/az-mkp-politikusa-nekiment-orban-viktornak

Igen, így van! Deklaráltan ez volt a cél. Egyeseknek csak most esett le. Gratula.
Csak tudnám, mi ezzel a baj????

Erről beszéltem. Megvolt a lehetőség, hogy ez eddig elért eredményeinket megerősítsük nemzetközi szinten. De a sok gyökkettő miatt, akiknek fontosabb volt, hogy ma úgy bújhassanak ágyba, hogy "De jól kib@sztam a fidesszel és Orbánnal", megint sikerült magunkra borítani a fekáliás vödröt. Így kell ezt csinálni hölgyek, urak.

ijasz

Well-Known Member
2013. január 23.
1 937
4 924
113
Igen, így van! Deklaráltan ez volt a cél. Egyeseknek csak most esett le. Gratula.
Csak tudnám, mi ezzel a baj????

Erről beszéltem. Megvolt a lehetőség, hogy ez eddig elért eredményeinket megerősítsük nemzetközi szinten. De a sok gyökkettő miatt, akiknek fontosabb volt, hogy ma úgy bújhassanak ágyba, hogy "De jól kib@sztam a fidesszel és Orbánnal", megint sikerült magunkra borítani a fekáliás vödröt. Így kell ezt csinálni hölgyek, urak.

Azért gondolom, hogy nem így van, mert az eredményeket figyelve a fidesz szavazóbázisa is passzívabb volt. És ezt a 40? %-ot sem csak ők hozták.

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 957
10 846
113
Azért gondolom, hogy nem így van, mert az eredményeket figyelve a fidesz szavazóbázisa is passzívabb volt. És ezt a 40? %-ot sem csak ők hozták.

Szerintem ezt a népszavazást lehetett volna egy szép eredménnyel is zárni, ha mindenki csak a kérdésre koncentrált volna. Mondom, egy egy szerű "igen" vagy agy "nem" .Ennyi. Se fidesz, se mszp, se jobbik. Csak a válasz. Olyan nehéz lett volna ez?

ijasz

Well-Known Member
2013. január 23.
1 937
4 924
113
Szerintem ezt a népszavazást lehetett volna egy szép eredménnyel is zárni, ha mindenki csak a kérdésre koncentrált volna. Mondom, egy egy szerű "igen" vagy agy "nem" .Ennyi. Se fidesz, se mszp, se jobbik. Csak a válasz. Olyan nehéz lett volna ez?

Akik elmentek, így is kezelték. A többit meg nem érdekli semmi.

• Tetszik
Reactions: ghostface

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 943
73 248
113
Még a holnapi napot se várta meg a táncoslábú.

Szerinte azzal, hogy érvénytelen lett a népszavazás, vitathatatlan győzelmet arattak a kormány és a Fidesz felett, és erre 10 éve vártak. Gyurcsány Ferenc szerint Orbán Viktornak ma este le kellene mondania.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 864
32 143
113
Ha van annyi eszük, hogy kiegyeznek a Jobbikkal és ezt most nem basszák el, akkor sokkal komolyabb adu lenne a kezükben. Mondjuk így is 98,2% a nemek aránya a jelenlegi feldolgozottságnál.

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 980
18 085
113
Ez tetszik, és illik a helyzethez:

törökgáborelemez
10 órája ·
"Akkor is, ha érvényes, és akkor is, ha nem" - mondja a miniszterelnök, aki a korábbi magabiztos nyilatkozatok után az utolsó napokban megváltoztatta a részvétellel kapcsolatos kommunikációját. A fiammal szoktunk így játszani, bármi is történt, mindig ő nyert, de aztán szerencsére kinőtte.

Még a holnapi napot se várta meg a táncoslábú.

Szerinte azzal, hogy érvénytelen lett a népszavazás, vitathatatlan győzelmet arattak a kormány és a Fidesz felett, és erre 10 éve vártak. Gyurcsány Ferenc szerint Orbán Viktornak ma este le kellene mondania.

Miért várta volna?

A Fidesz egy szükségtelen csatába ment bele, amin nem csak ők, de az ügypofont kapott.

törökgáborelemez
6 órája ·
Kaptam pár csúnya levelet, többen nem értik, hogy az (esetleg, illetve most már valószínűleg) érvénytelen népszavazás miért lenne kudarc. Nos, akkor a következő lépéseket javaslom:
1) Képzeljük el egy pillanatra, hogy ennek a népszavazásnak tényleg az volt a célja, ami a plakátokon szerepel, azaz erős üzenetet szerettünk volna Brüsszelbe küldeni.
2) Gondoljuk el, hogy mondjuk egy Bulgáriában megtartott népszavazásról, amely érvénytelen és eredménytelen lett, mi a "hír", mi az egymondatos értelmezés Magyarországon.
Ennyi.
Természetesen a képet árnyalja, ha a népszavazásnak belpolitikai céljai voltak, mert akkor az érvénytelenség csak nehezíti, de nem akadályozza meg teljesen a siker kommunikációját. Ez viszont már egy másik történet.

Low turnout will nullify Hungarian vote on refugees, initial results suggest

Prime minister Viktor Orbán appears to have failed to convince requisite 50% of voters to cast ballot in referendum on admission of refugees

https://www.theguardian.com/world/2...ill-not-take-place-suggest-first-poll-results

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 980
18 085
113
Ha van annyi eszük, hogy kiegyeznek a Jobbikkal és ezt most nem basszák el, akkor sokkal komolyabb adu lenne a kezükben. Mondjuk így is 98,2% a nemek aránya a jelenlegi feldolgozottságnál.

Tökmindegy, közjogilag érvénytelen, szóval most már nem lehet hivatkozni az elsöprő itthoni támogatottságra. Ha nem népszavaztatnak, és csak szimplán a közvélemény-kutatásokra hivatkoznak, most jobb lenne a helyzet.

Kíváncsi vagyok a belpolitikai következményekre. A 2006-os önkoris választások óta ez a fidesz első hivatalos botlása. Ezzel oda lehet az "úgyis ők nyernek" érzése, és vérszemet kaphatnak a kormánnyal elégedetlenek - akik eddig is többen voltak, mint a kormányt támogatók)

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 448
61 458
113
A jobbik meg elmehet szerintem a jó k.... anyukájába, Gabival az élen:
"
Vona: Azok döntöttek, akik otthon maradtak
Vona Gábor, a Jobbik elnöke lemondásra szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt. Azt mondta: a népszavazás sikertelensége Orbán Viktornak üzent, és nem Brüsszelnek. "Azok döntöttek, akik otthon maradtak, vagy érvénytelenül szavaztak, mert a kvótát egyébként elutasítók lényeges része sem szavazott" – mondta Vona. A Jobbik elnöke mindenkinek megköszönte a részvételt, aki nemmel szavazott. Megjegyezte, hogy a sikertelenség nem az ország felelőssége, hanem Orbán Viktoré, aki ezzel „feltámasztotta” az EU haldokló kvótajavaslatát."
http://www.origo.hu/itthon/percrolpercre/20161002-kvotareferendum-hirek-szavazas.html

Én meg őt szólítom fel lemondásra, mert szemen köpték saját magukat, mint "nemzeti párt"

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 980
18 085
113
"
Vona Gábor, a Jobbik elnöke lemondásra szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt. Azt mondta: a népszavazás sikertelensége Orbán Viktornak üzent, és nem Brüsszelnek. "Azok döntöttek, akik otthon maradtak, vagy érvénytelenül szavaztak, mert a kvótát egyébként elutasítók lényeges része sem szavazott" – mondta Vona. A Jobbik elnöke mindenkinek megköszönte a részvételt, aki nemmel szavazott. Megjegyezte, hogy a sikertelenség nem az ország felelőssége, hanem Orbán Viktoré, aki ezzel „feltámasztotta” az EU haldokló kvótajavaslatát."
http://www.origo.hu/itthon/percrolpercre/20161002-kvotareferendum-hirek-szavazas.html

Én meg őt szólítom fel lemondásra, mert szemen köpték saját magukat, mint "nemzeti párt"

Miért is?

Nem ő vitte bele az országot ebbe a helyzetbe. Sőt, már több hónapja figyelmeztette Orbánt, hogy mit kockáztat. Nem használt.

• Tetszik
Reactions: haubagoi

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 864
32 143
113
Tökmindegy, közjogilag érvénytelen, szóval most már nem lehet hivatkozni az elsöprő itthoni támogatottságra. Ha nem népszavaztatnak, és csak szimplán a közvélemény-kutatásokra hivatkoznak, most jobb lenne a helyzet.

Kíváncsi vagyok a belpolitikai következményekre. A 2006-os önkoris választások óta ez a fidesz első hivatalos botlása. Ezzel oda lehet az "úgyis ők nyernek" érzése, és vérszemet kaphatnak a kormánnyal elégedetlenek - akik eddig is többen voltak, mint a kormányt támogatók)
Szerintem a két évet még lazán kihúzzák, az arányok őket igazolták, ebből kell kihozzák amit tudnak. A népszavazás eredménye alapján nem hozhatnak semmilyen törvényt, mert érvénytelen lett, azontúl meg olyan törvényt hoznak amilyent csak akarnak, mert ők vannak kormányon. Sokkal szebb lett volna ez a 98% egy érvényes népszavazással, de ez van, ettől még vetozhatnak Brüsszelben.

Közben ma volt egy másik migránsos népszavazás is a franciáknál egy kisvárosban, kiváncsi vagyok abból mi lett.

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 980
18 085
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 864
32 143
113
"

Az anyja p***ja Vonának is, beállt a többi közé a bal oldalon. Neki is egyre gerinctelenebb húzásai vannak, pedig pár éve még nem folyt össze ennyire a többi politikussal.

minszk2

Well-Known Member
2016. június 19.
653
664
93
Szerintem a két évet még lazán kihúzzák, az arányok őket igazolták, ebből kell kihozzák amit tudnak. A népszavazás eredménye alapján nem hozhatnak semmilyen törvényt, mert érvénytelen lett, azontúl meg olyan törvényt hoznak amilyent csak akarnak, mert ők vannak kormányon. Sokkal szebb lett volna ez a 98% egy érvényes népszavazással, de ez van, ettől még vetozhatnak Brüsszelben.

Közben ma volt egy másik migránsos népszavazás is a franciáknál egy kisvárosban, kiváncsi vagyok abból mi lett.

Reggel az olvastam valahol a Facebookon,hogy elmarad.Remélem álhír.

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 980
18 085
113
Orbán szvsz már elmeorvosi eset lehet:

Nagy lehet a csalódás, hogy érvénytelen lett a kvótanépszavazás, mert a miniszterelnök késő esti sajtótájékoztatóján, a Fidesz eredményváró központjába delegált és regisztrált újságírók az előre közölt szabályok szerint nem vehetnek részt,

azaz nem kérdezhetnek, csak a kivetítőn nézhetik Orbánt a Bálnában.

Orbán Viktor sajtótájékoztatóján csak az operatőrök és a technikusok lehetnek jelen.

http://444.hu/2016/10/02/ime-a-ner-...or-sajtotajekoztatojan-nem-lehetnek-ujsagirok

A franciát nem tartották meg, mert a bíróság megtiltotta.

Persze hogy kihúzzák, Fletóék is kihúzták.

Status
Not open for further replies.