Még gáz riasztó fegyvert sem lehet engedély nélkül bárhova hurcolászni. Otthon lehet tartani, úgy tudom engedély nélkül, de ha vinni akarod valahova, ahhoz is engedély kell, elvileg. Javítson, aki fegyvertartásban járatos. Munkahelyre bevinni, hát elég balfék dolog volt.
Gáz-riasztó fegyvert, 18 év felett bárki szabadon vásárolhat, és engedély nélkül tarthat. 2000 Ft - ért viselési engedélyt válthat ki hozzá, amellyel jogosult lesz a gáz-riasztó fegyvert közterületen viselni (rejtve a ruházaton). Gáz-riasztó fegyvert közterületen szállítani engedély nélkül is lehet ( kitárazva dobozban, táskában vagy hátizsákban).
Itt azért vannak furcsa dolgok :
"A tanlaborban ekkor nem voltak hallgatók. Az egyik laborasszisztens adott sprayt. A fegyvert kitáraztam, végig minden szabályt betartva jártam el "
Tehát nem volt más a laborban, és ki volt tárazva.
" A történtek után hazament Kecskemétre, majd néhány nap elteltével, február 27-én Szegeden ebédelni indult, amikor négy megtermett férfi az útját állta. – Először azt hittem, ki akarnak rabolni. Még jó, hogy nem volt nálam a fegyverem, mert ha előveszem, biztosan ott lelőttek volna. TEK-esek (Terrorelhárítási Központ) voltak, nem kérdeztek semmit, lenyomtak a földre, ahogy kell – folytatta a férfi. Számítógépét, elektronikus adathordozóit és a fegyvert lefoglalták, és még édesanyja kecskeméti otthonát is átkutatták."
Mi tartott négy napig?
És ha már négy napig tartott, miért nem vették a fáradságot hogy megnézzék van-e engedélye valamilyen fegyverre vagy fegyvernek látszó tárgyra (gáz-riasztó)
"ha valaki veszélyben érezte magát, miért nem hívta azonnal a rendőrséget? Miért vártak vele egy hetet?"
"Azonnali hatállyal felmentettek, ami miatt munkaügyi pert indítottam az egyetem ellen. Érdekes, hogy az egyetemnek annyira fontos volt a felmentésem, hogy Dömötör Mátét, az Igazgatásszervezési és Szolgáltatási Központ főigazgatóját küldték utánam, aki a rendőrségi kihallgatásom közben adta át a felmentést, és íratta alá velem az erről szóló jegyzőkönyvet. Hogy honnan tudták, hogy én pont akkor ott vagyok a rendőrségen, azt nem tudom "