[Kantin] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

Kukorica János

Well-Known Member
2016. szeptember 25.
576
686
93
Nem stimmel a torteneted. Persze szepen kiszinezted, de inkabb nezzuk meg hol santit a sztori:

- Edzesen serultel? Kuzdosport. ha jol emlekszem jujitsu, ugye? Ez extrem sport kozbeni serulesnek szamit, ami eseten bizony sajat zsebbe kell nyulnod az ellatasert. (A surgossegi reszeert talan akkor sem, de nem emlekszem pontosan.) Gondolom a dokinak ezt a reszet nem reszletezted. Te is csak elestel a furdoszobaban, mi? :)

Hogy milyen ostobenkó vagy :D:D:D
Pontosan elmondtam mindent a dokinak, mert ha az orvosnak hazudsz csak magaddal baszol ki ezt minden normális ember tudja.. és nem kellett volna saját zsebbe nyúlnom, ha nem a csillagos ég a várakozási idő az egyes kivizsgálásokra :D:D

- Egyszerre nem lehet vallalkozokent reklamalni a magas TB-ert es az alacsony tappenzert. Ez a ketto logikailag uti egymast. Ha te tenyleg sokat fizetsz be az allamnak, akkor a tappenzed is eleg kellett legyen. Ez a masodik pont ahol a hos es igazmondo vallalkozo mesed santit. :D

De lehet, úgy hívják, hogy egyéni vállalkozó vagy, de te valami diszlexiában szenvedsz, mert nem az alacsony táppénzért rimánkodtam, hanem azért, hogy a megkapott táppénznek az 1/3-át vissza kellett fizetnem az egészségpénztárnak :D:D

De nagyon tuti, hogy ilyenek dolgoznak az egészségügyben, ez sokat megmagyaráz, a sokszor halál bunkó és szar ellátás részéből :D:D
 

closed society

Well-Known Member
2016. szeptember 20.
710
1 314
93
Miután az utóbbi hetekben a korábbinál is inkább megszokott módszer lett az ellenzéki médiában az álhírek terjesztése, és minden alapot nélkülöző, vagy pusztán egy 53. minisztériumi dolgozó ötletének elfogadott törvényként kezelése, és az országos méretű hisztériakeltés, ezért jó szívvel ajánlom Szakács Árpád Magyar Időkben megjelent cikkét. Nemrég kútadóval riogattak, aztán azzal, hogy a 75 éven felüliek nem kapnak egészségügyi ellátást, legutóbb meg a köznevelési törvény módosítása kapcsán hazudtak egy vaskosat.

A Taigetosz-hisztéria margójára

http://magyaridok.hu/velemeny/taigetosz-hiszteria-margojara-1848661/

Az most már jól látszik, hogy a rémhírkeltés, és a gátlástalan riogatás, hazudozás lesz az ellenzék taktikája a következő hónapokban.
 

Kukorica János

Well-Known Member
2016. szeptember 25.
576
686
93
Kúria: hazudott a Fidesz a Jobbikról

Még 2015 augusztusában állította a Fidesz, hogy a Jobbik bevándorlókkal üzletel, pénzért szállítja őket. Ezzel szemben köztudott, hogy a Fidesz-KDNP engedi be jó pénzért a migránsokat, sőt Brüsszel nyomására már a fiatal migránsok előtt is ki fogja tárni Magyarország kapuit. A Fidesz bár megpróbálta bizonygatni arcátlan hazugságát, a Kúria azonban elvetette minden érvüket, és bocsánatkérésre, valamint több százezres sérelemdíj megfizetésére kötelezte őket. A bíróság is megállapította tehát, hogy a Jobbik - mint mindig - az igazság pártján áll, szemben a gátlástalan hazudozást napi szinten művelő Fidesszel.
Forrás: https://kuruc.info/r/2/174164/

Ajjaj egyre több a hazugság a narancsvidéken :D:D Ha jól belegondoltok, lehet hogy ezekből a kártérítésekből van a jobbik plakátkampánya :D:D
 

closed society

Well-Known Member
2016. szeptember 20.
710
1 314
93
Tudom hogy nem akarod látni, nem is akarod hogy tudatosuljon benned, de ilyen pénzosztás a haveri körben összesen nem volt az ezt megelőző 20 évben.

Kezdjük ott, hogy a liberális gazembereid országdúlása idején a nemzeti vagyon kijátszása külföldieknek folyt, és az 100 meg 1000 Mészáros Lőrincnyi összeget, profitot vittek ki innen különböző csatornákon. És ott 2010-re látszott is ennek az eredménye: a csőd szélén álltunk. Most meg 4%-os növekedés van, és csökkenő államadósság.

Én veled ellentétben nem más zsebében kotorászom állandóan, hanem megnézem, hogy pl. hogy áll az ország gazdasága, mennyire képviseli a kormány a családok érdekeit, mennyire foglalkozik a demográfiai problémával, mennyire gondolkodnak felelősen a migráció kérdésében, és mekkora rétegeknek emelték jelentősen a fizetését.
És ezek alapján nagyon is jól vizsgázik a kormány. Van előrelépés. És ez a lényeg.
 
  • Tetszik
Reactions: bartinieffektus

closed society

Well-Known Member
2016. szeptember 20.
710
1 314
93
Teljesen lényegtelen, ha már nincs bennük orvos, műszer, gyógyszer, kötszer és nem éled túl a várólistát! A kedvenc példám!

Csak mondom, hogy az elmúlt években a várólisták jelentősen rövidültek a 2010 előtti időszakhoz képest, és nyugati viszonylatban is jól állunk ezen a téren.

"Vegyünk három „slágerműtétet”, és vizsgáljuk meg ezek várólistáinak alakulását mondjuk 2009-től napjainkig.

1. Csípőprotézis
Egy csípőprotézis-műtétre 2009-ben Veszprémben 200 napot, Győrben 583 napot, Szombathelyen 865 (!) napot, Debrecenben 222 napot kellett várni.
Ma a Nyugat-Dunántúlon az átlagos várakozási idő 469 nap, vagyis ha a 2009-es nyugat-dunántúli adatok átlagát vesszük, ami 550 nap, akkor elmondhatjuk, hogy a várakozási időt közel száz nappal sikerült letornászni. Ez tételesen azt jelenti, hogy például Szombathelyen ma a csípőprotézis várólistája 297 nap a 2009-es 865 nap helyett! Az észak-alföldi átlag ma 232 nap, ha a debreceni 2009-es adatot vetjük össze a maival, akkor azt látjuk, hogy ma 160 napra csökkent a várakozási idő.

2. Térdprotézis
2009-ben Veszprémben egy térdprotézisre 200 napot kellett várni, Győrben 1600 (!) napot, Szombathelyen 410 napot, Debrecenben 187 napot, de például Zalaegerszegen ez a szám 2009-ben 500 nap volt, ami 2012-re felment 1137 napra!
Ma egy térdprotézisre a Nyugat-Dunántúlon 469 napot kell várni átlagosan, vagyis a 2009-es 678 napos és a 2012-es 837 napos átlagot sikerült majdnem megfelezni! Ez tételesen úgy jön ki, hogy például Szombathelyen ma 169 nap a várakozási idő a 2009-es 410 nap helyett, Győrben pedig 655 nap 1600 nap helyett! Debrecenben pedig a Debreceni Egyetemi Klinikai Központban a március 12-i várólista szerint 148 napot kell várni, vagyis 40 nappal kevesebbet, mint 2009-ben.

3. Szürke hályog
Egy szürkehályog-műtétre Veszprémben, 2009-ben 145 napot kellett várni, Győrben 101 napot, Szombathelyen 195 napot, Debrecenben pedig 198 napot.
Ma a szürkehályog-műtéti várólista Veszprémben 94 nap, Győrben 31 nap, Szombathelyen emelkedett kissé, itt 226 nap, de ehhez tegyük hozzá, hogy ez a szám 2012-ben felment 1124 napra! Debrecenben a várólista lement 54 napra, vagyis a 2009-es negyedére! Persze, ezek az adatok akkor nyerik el igazi értelmüket, ha nemzetközi összehasonlításba helyezzük őket.

Nézzük hát! A hivatalos adatok szerint e három műtét esetében a következő adatokat találjuk:
1. Csípőprotézis-várólista átlaga
Norvégia: 133 nap. Finnország: 206 nap. Spanyolország: 123 nap. Dánia: 112 nap. Hollandia: 96 nap. Nagy-Britannia: 244 nap.
2. Térdprotézis
Norvégia: 160 nap. Finnország: 247 nap. Spanyolország: 148 nap. Dánia: 112 nap. Hollandia: 85 nap. Nagy-Britannia: 281 nap.
3. Szürkehályog-műtét
Norvégia: 63 nap. Finnország: 233 nap. Spanyolország: 104 nap. Dánia: 71 nap. Hollandia: 111 nap. Nagy-Britannia: 206 nap.
Nos, ha például szürkehályog-műtétre vetítve a magyar átlagot vesszük a megadott négy intézmény várólistái alapján, akkor 58 napos átlag jön ki, amivel még Norvégiát is megelőzzük, de az állandóan „bezzegországként” emlegetett Nagy-Britanniát nézzük, ahová állítólag elmenekült már minden magyar fiatal, nos, ott négyszer annyi időt kell várni egy szürkehályog-műtétre, mint nálunk!

De a másik két műtéttípusnál sincs okunk a szégyenkezésre.

A csípőprotézis esetében, térségekre lebontva így állunk: Dél-Alföld: 121 nap. Dél-Dunántúl: 228 nap. Dél-Közép-Magyarország: 140 nap. Nyugat-Dunántúl: 285 nap. Nyugat-Közép-Magyarország: 211 nap. Észak-Alföld: 183 nap. Észak-Közép-Magyarország: 245 nap. Észak-Magyarország: 242 nap.

Ez azt jelenti, hogy – legalábbis ami a várólistákat illeti – egy szinten vagyunk Nagy-Britanniával és Finnországgal."
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
Hogy milyen ostobenkó vagy :D:D:D
Pontosan elmondtam mindent a dokinak, mert ha az orvosnak hazudsz csak magaddal baszol ki ezt minden normális ember tudja.. és nem kellett volna saját zsebbe nyúlnom, ha nem a csillagos ég a várakozási idő az egyes kivizsgálásokra :D:D
En is ezt mondanam. :)
De lehet, úgy hívják, hogy egyéni vállalkozó vagy, de te valami diszlexiában szenvedsz, mert nem az alacsony táppénzért rimánkodtam, hanem azért, hogy a megkapott táppénznek az 1/3-át vissza kellett fizetnem az egészségpénztárnak :D:D
Ez reszletkerdes es mellebeszelsz. A tappenz ketharmada nalad maradt. Ha sok TB-t fizettel be akkor sok penz maradt nalad. Vagy pedig megsem fizettel be sok TB-t. :p
De nagyon tuti, hogy ilyenek dolgoznak az egészségügyben, ez sokat megmagyaráz, a sokszor halál bunkó és szar ellátás részéből :D:D
Elso lecke az orvosin: Mindenkivel mashogy kell beszelni, mert kulonben nem fog megerteni a paciens. A viselkedesukkel es a kommunikaciojukkal lenyegeben tukrot tartanak az ember ele. Ebbol az kovetkezik, hogy aki kedvesen viselkedik azzal ok is kedvesek, aki normalis azzal ok is normalisan beszelnek, aki pedig egy arrogans... Ugye erted hova akarok kilyukadni? :D
 
  • Tetszik
Reactions: closed society

closed society

Well-Known Member
2016. szeptember 20.
710
1 314
93
Viszonylag fiatal vagyok, az "elmúltnyócév" végére értem be abba a korba, hogy valamennyire jobban érzékeljem a dolgokat. Emiatt nincs nagyon összehasonlítási alapom a dolgokkal.
Sokszor az idősebbek (30-90 közt) mondják, hogy lehet fejlődtünk sokat az elmúlt években, sokan még gazdagodnak is, de alles romlik a társadalom értelmi szintje és lesz egyre rosszabb a közbeszéd az emberek között. És ez szerintük hatalmas veszteség. Azaz a financiális oldalról lehet, hogy jobban állunk, de a légkör (hogy lehet ezt rendesen leírni?) romlik és sokan már inkább emiatt lépnek le innen.
Elismerik, hogy az EU-val sok mindent vesztettünk, de normálisabb hozzáállással jóval kevesebb lett volna ez. Viszont arra figyelmeztetnek, hogy örüljünk annak, hogy a mi gyomrunkban már nincs semmilyen görcs, mikor át akarjuk lépni a határt valamilyen irányba. Helyváltoztatási akaratunknak is már csak a nyelvtudásunk és a pénztárcánk tudja korlátozni az elménken kívül. Kinn tanulhatunk dolgokat, amiket később beépíthetünk itteni létünkbe előnyként.

Az első mondatodért respekt! Alapvetően ez az oka a mostani huszonévesek kormányellenességének, hogy nincs összehasonlítási alapjuk, és két kanálra falják az ellenzéki lejáratókampányt.
Ha a média egy jelentős részéből csak az egyébként valóságalapot nélkülöző negatívumok sora, szenny ömlik, hogy itt minden milyen rossz, az nyilván hatással van az emberekre. Csak az a helyzet, hogy azoknak a vádaknak a 90%-a nem igaz. Így nem a kormány felelős a rossz légkörért, ez egy tudatosan, politikai érdekből gerjesztett folyamat.
 
  • Tetszik
Reactions: galland

closed society

Well-Known Member
2016. szeptember 20.
710
1 314
93
Itt magyaráznak az egészségügyről, hogy milyen fasza, tavaly májusban lesérültem edzésen, novemberre akartak kiírni egy szar vállultrahangra :D:D:D:D:D Ez a helyzet hapsikáim, Azt mondta, a háziorvosom, hogy inkább csengessem ki magánba a 13 000-et, mert akkor délutánra már meg lesz. :D:D:D És ezért fizetem a TB-t :D:D Meg azért, hogy mindenféle komolyabb kivizsgálás nélkül kapjak 5 szteroid injekciót vállba, ami nem jó semmire, utána kifizessek 100 000-et egy magánorvosnak és mivel másfél hónapot voltam táppénzen ami a törvény szerint is járt nekem, fizethettem vissza az 1/3-át ,mert ezek a tolvaj kutyák így spórolnak, hogy a vállalkozóval visszafizettetik a táppénz egyharmadát. És én értem, hogy számokban, meg a Magyar Időkben meg a Kövér bajsza alatt fasza az egészségügy, persze, amíg be nem kerülsz valamivel :D:D:D 2-3 éve feküdtem kórházban 3- napot és fogytam 5 kilót a kajától :D:D:D Ha fogyni akartok a nyári szezonra törjétek el valamiteket és feküdjetek be, volt olyan reggel, amikor 3 szelet(!!!!!!) párizsi volt a reggeli, még egy qrva zsömlét sem adtak mellé a margit kórházban.
Ez a legnagyobb baj, az ilyen fidesznyikekkel, hogy akkor sem képesek értelmezni amikor szembe jön a valóság :D:D


Nekem ismerőseim útján más tapasztalataim vannak. Pár hetes várakozás, sürgős esetben meg rögtön.
 

Kukorica János

Well-Known Member
2016. szeptember 25.
576
686
93
Ez reszletkerdes es mellebeszelsz. A tappenz ketharmada nalad maradt. Ha sok TB-t fizettel be akkor sok penz maradt nalad. Vagy pedig megsem fizettel be sok TB-t.

Jézusom és te orvosira jártál??
Mit nem értesz azon, hogy ha te pl alkalmazott vagy és táppénzre mész akkor a vállalkozó vagy munkáltató vissza kell fizesse a neked megítélt táppénz egyharmadát??
Nem olyan nehéz ezt megérteni, de neked valahogy még sem megy. Amúgy meg a való életben mi is megtanultuk már, hogyan kell néha a nővérekkel, meg orvosokkal beszélni, hogy felfogják, mi a stájsz :D Látom lassan nálad is be kell vetni, mert elég nehezen forog az észkerék :D:D
 

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 366
113
Nagy magyar valóság hazánk egy állami cég, ebéd idő kollégámmal először szakma kapcsán hülyéskedtünk 2-2 mondatot majd átváltottunk angol nyelvre. Erre megszólal, mély jobbikos közfoglalkoztatott srác ez fejezették be vagy késsel nektek megyek, ez magyar munka hely itt csak magyarul lehet beszélni !! WFT?! Mi után édesapja is bejön aki "normál" beosztottként itt dolgozik elkezdenek anekdotázni, hogy milyen jó volt a régi rendszerben.
 
M

molnibalage

Guest
Nagy magyar valóság hazánk egy állami cég, ebéd idő kollégámmal először szakma kapcsán hülyéskedtünk 2-2 mondatot majd átváltottunk angol nyelvre. Erre megszólal, mély jobbikos közfoglalkoztatott srác ez fejezették be vagy késsel nektek megyek, ez magyar munka hely itt csak magyarul lehet beszélni !! WFT?! Mi után édesapja is bejön aki "normál" beosztottként itt dolgozik elkezdenek anekdotázni, hogy milyen jó volt a régi rendszerben.
Eh...
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
Jézusom és te orvosira jártál??
Mit nem értesz azon, hogy ha te pl alkalmazott vagy és táppénzre mész akkor a vállalkozó vagy munkáltató vissza kell fizesse a neked megítélt táppénz egyharmadát??
Nem olyan nehéz ezt megérteni, de neked valahogy még sem megy. Amúgy meg a való életben mi is megtanultuk már, hogyan kell néha a nővérekkel, meg orvosokkal beszélni, hogy felfogják, mi a stájsz :D Látom lassan nálad is be kell vetni, mert elég nehezen forog az észkerék :D:D
Blabla... TB-csalo. :D
 
  • Tetszik
Reactions: Kukorica János

galland

Well-Known Member
2012. szeptember 21.
354
344
63
Egy CT-re hónapos várólista is van, ha nem fizetsz. Egy agresszív tumor ennyi idő alatt lazán kinyír....
Tehát, ha fizetsz akkor nincs várólista. Azaz nem a kapacitás a kevés, hanem az orvos. Aki inkább megcsinálja a Ct-t magánrendelésen, úgy, hogy bérli a technikát. Persze így neki is több jut. Na szóval itt megint ki a bunyó? Szerintem is az Orbán.
 

galland

Well-Known Member
2012. szeptember 21.
354
344
63
Itt magyaráznak az egészségügyről, hogy milyen fasza, tavaly májusban lesérültem edzésen, novemberre akartak kiírni egy szar vállultrahangra :D:D:D:D:D Ez a helyzet hapsikáim, Azt mondta, a háziorvosom, hogy inkább csengessem ki magánba a 13 000-et, mert akkor délutánra már meg lesz. :D:D:D És ezért fizetem a TB-t :D:D Meg azért, hogy mindenféle komolyabb kivizsgálás nélkül kapjak 5 szteroid injekciót vállba, ami nem jó semmire, utána kifizessek 100 000-et egy magánorvosnak és mivel másfél hónapot voltam táppénzen ami a törvény szerint is járt nekem, fizethettem vissza az 1/3-át ,mert ezek a tolvaj kutyák így spórolnak, hogy a vállalkozóval visszafizettetik a táppénz egyharmadát. És én értem, hogy számokban, meg a Magyar Időkben meg a Kövér bajsza alatt fasza az egészségügy, persze, amíg be nem kerülsz valamivel :D:D:D 2-3 éve feküdtem kórházban 3- napot és fogytam 5 kilót a kajától :D:D:D Ha fogyni akartok a nyári szezonra törjétek el valamiteket és feküdjetek be, volt olyan reggel, amikor 3 szelet(!!!!!!) párizsi volt a reggeli, még egy qrva zsömlét sem adtak mellé a margit kórházban.
Ez a legnagyobb baj, az ilyen fidesznyikekkel, hogy akkor sem képesek értelmezni amikor szembe jön a valóság :D:D
Na, akkor ide is. Szóval, ha maszekban 13000-ért megcsinálják, akkor már megint nem a rendszer a hibás. Azaz valahol igen. Nem hiszem ugyanis, hogy szegény alulfizetett doktorka a kis pénzéből amit összekuporgat vesz a magánrendelőjébe egy ultrahangot. Szóval a kórházival csinálja, amit bérel. Ezért 13000. Az már egy másik kérdés, hogy ha engem mint rendőrt vagy fegyőrt, tűzoltót, katonát be tudnak hívni túlórában mert a szolgálat megkívánja, miért nem lehet az orvost is kötelezni arra, hogy ha várólista van, maradjon szépen túlórába, ne ugyanott, ugyanabban a rendelőben, ugyanazon a gépen vizsgáljon este 6 után a magánrendelésén. Tapasztaltam már ilyet. Mikor benn ültem a rendelőben és kezembe nyomta a névjegyekártyát, hogy 6 után vár magánrendelésen és hipp-hopp kész. Bedőltem, visszamentem, megcsinálta. 15000 volt. Majd 6 hónap múlva ugyanezt próbálta eljátszani velem. Pont jó pillanatban, sík ideg voltam a meló miatt. Na, egyből meglett a vizsgálat, a doki meg szerintem még most is hüppög. Erről ennyit.
 
Status
Not open for further replies.