Megjegyezném hogy a gyökér összeesküvés elméleteket annak kellene igazolnia, aki az ilyen gyökér összeesküvés elméletekben hisz... és nem fordítva. Miután a két agitprop cikkre válaszul a rendőrség elég egyértelműen megmondta, hogy biza nem az ő járművük volt, a fóliasapisokon a világ szeme, hogy bizonyítsa, mégis. Sok szerencsét.
Nnnnaaaa akkor fussunk neki. 2db eset , mindkettő személyes. Mindkettő a 8sz uton a már említett fehér Audi...
- Veszprém felé tartva, a volt Inotai alukohótól vagy 500 méterre, ahol a 110-rő + köztes tábla nélkül 70-re maximalizálják a tempót. Mielőtt felértem a dombra a tábla előtt, előzésbe kezdtem, a szélső sávban pár kallódó kamion miatt. Már majdnem elkerültem a flottát, de látótávolságban jött a tábla, és el kellett kezdenem lassítani, viszont a szélső sávban a 80-ról lassító kamionok szép lassan majdnem beértek, már biztonságosan nem tudtam kisorolni eléjü), hogy ne legyek útban. S láss csodát, mögöttem (ahogy lassultam) 6-8 méterre fehér Audi , aki egyre közelebb jött ahogy csökkent a sebességem. Hogy tudd, ez már így szabálytalan, s ha attól tartottam volna hogy belém száll, picit gyorsítanom kellett volna. Erre te?
- Veszprémből jöttem szintén 8-as út, a Balatonfűzfői csomópont után. Ahogy Balatonfűzfő felől Székesfehérvár irányába kanyarodsz rá a 8-asra, van egy gyorsító sáv, aminek a közepén már kint van a 110-es tábla, tehát a becsatlakozáshoz nagyjából el kell kezdened tolni. Látkép, a gyorsító sáv utolsó 1/4-edénél elöl villogó lámpával a a megénekelt fehér Audi, mögötte a gyorshajtó delikvens. Hogy ezzel mi is a gubancom? Nos 3 apró tétel. Amennyiben a szabályokat betratja a rendőr, akkor a kiszedett delikvenst el kellett volna vinnie a 3-4 km-re található Hajmáskéri lehajtóig, ahol is kihajtva úgy és annyit macerálja, amennyire neki jól esik mert így szabályos (autóútról beszélünk standard 110-es megengedett tempóval, ráadásul aszfaltozott leállósáv nélkül). Amennyiben mégis megállítja az autóúton, akkor a villogó rendőrautónak kellet volna hátul állnia, hogy jelezze a többi közlekedőnek hogy intézkedik. DE! (3) Ugye ez egy gyorsító sáv végén, ahol a becsatlakozó már azt figyeli elsősorban, és nem a büntit kapó és osztó verdákat. Erre te?
Összefoglalva az a gondom ezzel az egésszel, hogy van egy jó cél, mert tényleg hihetetlen sok gyorshajtó és pökhendi autós futkos az utjainkon. DE! Mivel tudható hogy minden kapitányságon van kiadott cél érték a bírságolásokra, s a rendőrök is emberből vannak (van köztük értelmes és korrekt, meg van más alap habitusu is), ez az esetek nem kevés %-ban ez abszolút nem tölti be a visszatartó célzatú jelenlétet, hanem kikényszerített, vagy szabálytalanul végrehajtott basztatás lesz.
Amennyiben pedig agitprop oldalnak tekinted a zindexet, akkor minek olvasod? megkímélnéd magadat egy csomó bosszúságtól.....
Tisztelettel: Csaba