M
molnibalage
Guest
Az arányok mások az iskolazottsag szerint. Te fogtal egy mentálisan instabil iskolazott embert. En egyszer szoltam heven egy kgst indiannak, hogy nem kene verni egy not. Egybol pattogni akart meg bunyozni egy rendőrőrs mellett 30 meterre. Atlag erettsegizett vagy diplomas embertol full bebaszva sem. Ez a nagy difi.Attól hogy éretségim van még nem vagyok sötét,eddig is értettem amit irtál.
Megpróbálom elmagyarázni lassaban a tapasztalatot,hátha úgy te is feltudod fogni.
Elöször is nem én vontam le következtetést,hanem TE.TE kötötted iskolához (érettségi,diploma) de az idősebb fegyverzetisek közül csak kevesen rendelkeztek ezekkel (bármelyikkel) és mégis tudnak normálisan bánni a fegyverrel.Leirtuk már elötte,hogy bizony az utobbi időkben pont diplomás vagy éppen egyetemista volt elővéve tervezett fegyveres támadás miatt,vagy ugye végre is hajtotta.Mi ebből a tanulság?Az,hogy az iskola (gimnázium,főiskola,egyetem) egyáltalán nem fogja megszűrni ezeket,csak a NORMÁLISAN végrehajtott,ellenőrzött PSZICHÓ.Látszik hogy nem vezettél lövészetet tiszteknek,mert különben felfognád a lényegét annak amire próbálok célozni,miközben te csak beleböfögsz valakibe,miközben láthatóan annyi közöd van a dolgokhoz,mint nyuszikának a zongorához.Amikor az AK-tárba beletárazza a Luger lőszert..vagy beledobálja 43M-et a tárakba és csodálkozik,hogy nem lő a fegyver..De vannak még jópáran,akik mesélhetnének még cudarabb dolgokat is.És a nagyrészük diplomás.Akkor hol van itt a szűrőhatás????A dzsipókkal kapcsolatban igazad van,ott tényleg lenne.De aki közülük akar fegyvert,az megoldja máshogy.
A fegyverkultúra meg nem ott kezdődik hogy fegyvert tartasz.Kiskortól kell nevelni a gyerekeket,hogy ne "féljék" a fegyvert,hanem megtanulják használni.De hozzátartozik a folyamatos lővészetre járás,az állandó képzés,hogy a fegyvert biztonságosan TUDD használni,amiből adódik,hogy MERED is használni.A fegyvertartók nagyrésze egy baseball ütő ellen elvérezne,és ez mind a képzetlenségből fakad.Meg ugy e itt van még az "Inkább leadtam a fegyverem,mert csak a felesleges gond van vele... ".
Fegyver kultúráról beszéltek,de ahhoz az alapok sincsenek meg,még sokszor a hivatásosoknál sem.Lőtérre most is járhatsz,jársz?Nem,mert minek,nem lehet saját fegyverem mert a rohadékok nem engedik...jaaa,de hogy ugy könnyebben megkapnád?!?Jaaaa,ugye az kutyát macskát nem érdekli...mert bezzeg nyugaton...De amikor általános iskolában légpuskával lövetnének a gyerekekkel,akkor anyuka meg apuka leveri a hisztit,mert nem akarnak militaristát nevelni a gyerekből...Ja,meg elmegy a kedved a macerától?Hát sajnálom,erre nem tudok mit irni....a hiba az ön készülékében van.Évről évre egyre több "civil" fegyveres képzés van amire mehetsz.Még fegyvert is adnak,igaz,pénzbe kerül.De attól még vannak ilyenek,és mehetsz is.És egyre többen mennek is,élnek a lehetőségekkel.Nekik meg is lesz a lehetőségük.Igaz hogy nem önvédelmi hanem sport célra,de akkor is több mint a semmi.A vadászokat meg inkább hagyjuk,mert ott meg tényleg vadász leszel ha van pénzed....
Es igen, van olyan embernek us fegyvere ma bizonyosan itthon vafadzfegyvet cimen, akinek a kezebe csuzlit sem adnék.