Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az első generációs PC nekem csalódás volt.Nagyon jó cuccaik vannak ezeknek az Izraelieknek!
Szerintem nem praktikus összekapcsolni a mellénnyel. Vagyis hát attól függ hány kiló van a zsákban. Ha be kell öltözni akkor mindent egyszerre emel? Meg ha a mellény hátán lóg a zsák, nem kezdi el felfelé húzni a mellény elejét? Víz, kaja, extra lőszer...gyorsan összejönnek a kilók.Nagyon jó cuccaik vannak ezeknek az Izraelieknek!
De jó az úgy.Szerintem nem praktikus összekapcsolni a mellénnyel. Vagyis hát attól függ hány kiló van a zsákban. Ha be kell öltözni akkor mindent egyszerre emel? Meg ha a mellény hátán lóg a zsák, nem kezdi el felfelé húzni a mellény elejét? Víz, kaja, extra lőszer...gyorsan összejönnek a kilók.
Mássz keresztül némi törmeléken erősítés nélküli kesztyűn (lehetőleg olyan amiben van vas, meg üveg) aztán gyere vissza és számolj be a tapasztalatokról.Ma szóba került egy téma . (tudom maradi vagyok) De mi haszna a protektoros taktikai kesztyűknek ? (azon kívűl hogy 5-10 ezer ft al megdrágítják az árát a kesztyűnek a prtektor.) nem magának a kesztyűnek a valódi hasznosságát vonom kétségbe (van annyi tapasztalatom hogy tudjam hogy egy iigen szükséges eszköz) hanem magának a protektornak a hasznát kérdőjelezem meg. vette e már valaki valóban hasznát annak hogy protektor vólt a kesztyűbe (az hogy jujj protektoros ésütöm a falat nem számít...) a másik a tenyér oldali protektor vagy nem is tudom mi valami szlikon párnázás no meg az ujjaknál. az szerintem egyenesen ront a hatásfokon. (bár tapasztalatom nincs ezzel kapcsolatban) Tudna valaki értelmes magyarázatot indokot adni hogy ezek miért is jók? és valós körülmények között milyen elönyt biztosítanak? és megéri e többet fizetni ezért pláne hogy a kihordási időt is lerövidíti ezért sokkal sűrűbben kell cserélni.
és aki alkaron kúszik? kezemben a fegyverrel meg pláne. ?kézfejem nem is ér leMássz keresztül némi törmeléken erősítés nélküli kesztyűn (lehetőleg olyan amiben van vas, meg üveg) aztán gyere vissza és számolj be a tapasztalatokról.
De egyébként kesztyűje válogatja, a mechanix mpact 2-őn a felső gumi erősítés szarul van megoldva, az hamar lejön. Az MPACT-3 on meg javítottak az sokkal masszívabb.
Szilánk meg vas bárhol lehet nemcsak ha kúszol hanem ha tapogatsz. vagy mászol valahova. Én szeretem, de amúgy ez is egyéni preferencia, a tenyérvédelem még a fegyvercső miatt is fontos, (ne égesse át a kesztyű tenyér részét és ne süljön oda a tenyered) Ami viszont nem olyan jó max lőtéri szórakázásra azok a kikönnyített taktikai kesztyűk, azokat megeszi a fene pár alkalom intenzív használat után.és aki alkaron kúszik? kezemben a fegyverrel meg pláne. ?kézfejem nem is ér le
igen ez jó féle (de nem a protekto teszi jóvá) én egyébként eredeti bőr párti vagyok. De a céges nekem is bejött. ami nekem nagyon sokat kibírt bőr textíl az ez a miltech (legnagyobb hiányossága ami egyébként a taktiai kesztyűk 90% nál az a felhúzást segítő fül hiánya)Szilánk meg vas bárhol lehet nemcsak ha kúszol hanem ha tapogatsz. vagy mászol valahova. Én szeretem, de amúgy ez is egyéni preferencia, a tenyérvédelem még a fegyvercső miatt is fontos, (ne égesse át a kesztyű tenyér részét és ne süljön oda a tenyered) Ami viszont nem olyan jó max lőtéri szórakázásra azok a kikönnyített taktikai kesztyűk, azokat megeszi a fene pár alkalom intenzív használat után.
(én már egy 7-8 pár különböző kesztyűt megettem, ennek java mechanix volt de most van dircet actionom is)
Amit most a cég vett Mechanix MPACT-3 azzal elégedett vagyok eddig. Mivel az ujjak hátoldaláról leszedték a gumizást és csak a bütykökön van annyira nem zavar ha ott van de ha odavered valahova a kezed ( pölö deszantoláskor) akkor megvédei az ízületeket azért egész jól.
Ilyen?Nemrég láttam egy videót valami amcsi rendőri egységből, ahol az egyik ember keze a hideg ellen egy csőszerű kezmelegitőben volt. Mi lehetett az? A ruha része vagy kiegészítő. Szívesen megmutatnám képen is, de nem tudom beszúrni ide.
Ilyen?
A rendkívül kreatív "hand warmer" nevet viseli.
Nagyon jo kis cucc, mondjuk eleg borsos az ara. Nem is mertem ezt en sem, most ra neztem es olyan 40€-tok vagy 50 $-tok vannak ilyesmik. Nem mondom, hogy vannak ilyen jok, de annyitol indul az aruk.
Tactical Hand Warmer
www.valhallatactical.com
Bocs az ostoba kérdésért, de ki ez a Kastély Robi?Kastély Robi mondja a napokban, hogy az izraeli hadseregben is a katonák saját pénzböl egeszitik ki felszerelésüket( kivéve persze fegyver, sisak stb.
Az ö szavaival: Ha behivják a fiadat vagy lányadat, jelzâlogkölcsönt kell felvenni , annyiba kerül a sok cucc, amire szüksége van.“
Nekem ez kicsit fura állítás.Kastély Robi mondja a napokban, hogy az izraeli hadseregben is a katonák saját pénzböl egeszitik ki felszerelésüket( kivéve persze fegyver, sisak stb.
Az ö szavaival: Ha behivják a fiadat vagy lányadat, jelzâlogkölcsönt kell felvenni , annyiba kerül a sok cucc, amire szüksége van.“