Ismétlem, mind a kettőre szükség van és ahogy mutattam mind a kettőt rendszerben is tartják párhuzamosan.
Jó, de mi szükség lenne a századszinten főzni tudó gulyáságyúra, ha a század MRE-t kap úgyis!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ismétlem, mind a kettőre szükség van és ahogy mutattam mind a kettőt rendszerben is tartják párhuzamosan.
Mert ha 3 napnál többet eteted őket MRE-vel akkor fellázadnak és agyonlőnek.Jó, de mi szükség lenne a századszinten főzni tudó gulyáságyúra, ha a század MRE-t kap úgyis!
Mert ha 3 napnál többet eteted őket MRE-vel akkor fellázadnak és agyonlőnek.
Végezz el magadon egy kísérletet. Menj el túrázni egy hétvégére és csak és kizárólag konzervkaját egyél.
Ok túloztam a három nappal. De mi lenne ha két, vagy hátom hétig kéne valamit enni, annyi ideig is bírnátok?Volt,hogy egy hétig MRE-n éltünk...
Senki. A gúlyáságyúk zászlóaljra vannak kitalálva.Század szinten nem kell főzni meg amúgy is ki főzne?
Az aluminium nincs kitiltva sehonnan. Mai napig lehet venni aluminium főzőedényeket, de ott van pl az alufólia is amibe a népek az uzsonnájukat csomagolják. Valamikor a hetvenes, nyolcvanas években a felboncolt Alchaimer kóros embereknél magas aluminiumkoncentrációt tapasztaltak az agyukban és ebből következtették, hogy az aluminiumnak köze lehet az betegség kialakulásához. Azóta persze lecsillapodtak a kedélyek, mert ahhoz képest, hogy mekkora mértékben van jelen az aluminium a mindennapokban viszonylag kevés az ilyen beteg.
http://hunniakristaly.hu/nagy-konyh...nyek-teaf-z-k/aluminiumbol-keszult-fazek-36-l
Aliexpressen még drágább
https://www.aliexpress.com/item/Kei...32791318849.html?spm=2114.13010308.0.0.vgv2ax
Viszont ott lehet találni egy rakás rozdamentes acél kulacsot is.
Kétlem, hogy a titán kulacs hiánya lenne jelenleg a legnagyobb probléma az MH-nálNa jó, de ha a műanyag kulacs nincs tiltva a Honvédségnél, az alu meg igen, akkor erősen valószínű, hogy pont az anyaga miatt lehet, nem? Hogy aztán ez a tiltás mennyire megalapozott tudományosan (vagy csak valakinek azért pattant ki a fejéből, mert túl sok kemtrél-videót nézett ), az már más kérdés. Mindenesetre a tiszta, nem ötvözött titánba nem lehet belekötni semmilyen egészségügyi szempontból.
Senki. A gúlyáságyúk zászlóaljra vannak kitalálva.
Kétlem, hogy a titán kulacs hiánya lenne jelenleg a legnagyobb probléma az MH-nál
Ok túloztam a három nappal. De mi lenne ha két, vagy hátom hétig kéne valamit enni, annyi ideig is bírnátok?
Senki. A gúlyáságyúk zászlóaljra vannak kitalálva.
Jó, majd te hóban, fagyban, esőben és kánikulában kiállsz a gulyáságyú mellé és kergeted a legyeket meg patkányokat az alapanyagok körül és imádkozol, hogy ne legyen fisifosi a vége!
Egy idő után feladnád, vagy elvinne a skorbut. A lényeg, hogy hosszabb ideig (jelentsen ez bármit is) nem lehet egy sereget konzerv kajával etetni. Főtt ételt előbb utobb valamilyen formában bisztosítani kell.Akkor addig ennénk azt.
Egy idő után feladnád, vagy elvinne a skorbut. A lényeg, hogy hosszabb ideig (jelentsen ez bármit is) nem lehet egy sereget konzerv kajával etetni. Főtt ételt előbb utobb valamilyen formában bisztosítani kell.
Ígen! Konténereket használnak a bázisaikon, de amint belinkeltem néhányszor a gúlyáságyúk is rendszerben vannak. Viszont egyikben sem tárolják az alapanyagokat, hanem elkészítik. Az egyik nagyobb (a konténeres) és akár egy egész bázist képes ellátni, a másik meg kisebb és zért kb egy zászlóaljat.A kontênerrel oldották meg.
Én annak nem látom realitását, hogy valakit huzamosabb ideig MRE (vagy bármilyen fejadaggal) huzamosabb ideig etessenek. Fejadagot akkor kell használni, mikor a főt étellel való ellátás nem megoldható.Milyen realitása van annak szerinted,hogy hónapokig csak MRE-t tudnak adni valakinek?
Ígen! Konténereket használnak a bázisaikon, de amint belinkeltem néhányszor a gúlyáságyúk is rendszerben vannak. Viszont egyikben sem tárolják az alapanyagokat, hanem elkészítik. Az egyik nagyobb (a konténeres) és akár egy egész bázist képes ellátni, a másik meg kisebb és zért kb egy zászlóaljat.
Én annak nem látom realitását, hogy valakit huzamosabb ideig MRE (vagy bármilyen fejadaggal) huzamosabb ideig etessenek. Fejadagot akkor kell használni, mikor a főt étellel való ellátás nem megoldható.
Rendben és ez miben mond ellent annak, amit én mondok?Az amiknál 3 étkeztetési forma van:1MRE,2 MRE melegítve(pl ilyen van olyan állandó bázisokon ahol nincs lehetőség főzni),3 főtt kaja a bázisokon.