• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 927
12 696
113
Na benéztem a zsákomba puskázni.
Kábelkötegelő, műanyag zacskók többféle méretben és színben, kullancsriasztó, kézkrém (mondjuk csak télen szokott kelleni), vízszűrő, fémbögre. Minden más van katonáéknál is rendszeresítve vagy hordom de még sosem kellett mert megoldottam mással (izofólia).
A finnek ha jól tudom egy pici fémreszelőt is rendszeresítettek.
Ha katona lennék tuti hordanék még átlátszó és zöld horgászdamilt többféle szakítószilárdsággal, mattfekete vastag kukászsákot és vmi fújós ragasztót.

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 617
11 663
113
Mindenféle zsinór, kötél az ok. Gumipók, vizalló notesz, felfújható derékalj. Az az istenkirály:)

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 832
31 942
113
Kérdezek valamit a katonáktõl, ex-katonáktól, fanoktól, buschcraft fanatikusoktól, vadászoktól ,katonabuziktól.Mi az a tárgy, eszköz, felszerelés, ami szerintetek hasznos és nagyban megkönnyiti a katona életét? Ami jó ha nálad van?
Nem fegyverekről beszélek, nem szabvány felszerelésről sem 25.generációs éjjellátóról, hanem akár hétköznapi dolgokról.
Én kezdem a sort, szerintem a CHEMOLIGHT egy kurva jó dolog
Arra a világító rudakra gondolsz? Mit tud amit egy magaddal vitt lámpa nem vagy mire használjátok még?

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 617
11 663
113
Arra a világító rudakra gondolsz? Mit tud amit egy magaddal vitt lámpa nem vagy mire használjátok még?
Nem kell elem hozzá. Könnyű, kicsi.Lehet akár 30 db nálad anélkül hogy nagyon leterhelne.Z fénye nem túl erős éppen annyi amennyi kell egy éjszakai táborozáshoz, egy átkelő, egy útkereszteződés , útvonal jelöléséhez. Több színben van , a szineknek is lehet jelentősege. Helikopter leszállóhely éjszakai megjelöléséhez. Létezik infra verzió is amit csak ejjellátóval látni.
Igen, alapvetően mindezt zseblámpával is megoldhatod , de azt biztosan nem fogod sehol otthagyni.

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 617
11 663
113
Nem kell elem hozzá. Könnyű, kicsi.Lehet akár 30 db nálad anélkül hogy nagyon leterhelne.Z fénye nem túl erős éppen annyi amennyi kell egy éjszakai táborozáshoz, egy átkelő, egy útkereszteződés , útvonal jelöléséhez. Több színben van , a szineknek is lehet jelentősege. Helikopter leszállóhely éjszakai megjelöléséhez. Létezik infra verzió is amit csak ejjellátóval látni.
Igen, alapvetően mindezt zseblámpával is megoldhatod , de azt biztosan nem fogod sehol otthagyni.
Ami még nagyon fontos, hogy ha zöldet szétvágod és szétlocsolod éjszaka , az olyan mintha egy predátor vérezne :D Ugyan az mint a filmben, éjszaka látványos,:)

• Vicces
Reactions: SirHiggins

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
21 871
72 521
113
Kérdezek valamit a katonáktõl, ex-katonáktól, fanoktól, buschcraft fanatikusoktól, vadászoktól ,katonabuziktól.Mi az a tárgy, eszköz, felszerelés, ami szerintetek hasznos és nagyban megkönnyiti a katona életét? Ami jó ha nálad van?
Nem fegyverekről beszélek, nem szabvány felszerelésről sem 25.generációs éjjellátóról, hanem akár hétköznapi dolgokról.
Én kezdem a sort, szerintem a CHEMOLIGHT egy kurva jó dolog
Toiletpapier_%28Gobran111%29.jpg