Dzsibutiban volt egyszer közös lövészetünk az amcsikkal. Elérkezett az ebéd ideje, mi elővettük a kis konzerveinket, nekik meg busszal hozták a még meleg sajtburgert sültkrumplival, salátával, ketchuppal és kólával. Hihetetlen volt ott a sivatagban
Elképesztő logisztikájuk van.
Mondjuk az étrend megis látszott rajtuk, mindegyiken volt felesleg
Dióhéj,,, rendszerben áll a szoktt rajsátor a kétszemélkyes expediciós túrasátor, ill a "hangár2 sátor, de ez igencsak ritkán kerül, de ilyen pld a ktelepíthető tábori kórház...Sharid az IDF mit használ táborozáshoz? Mindenkinek van sátorlapja derékalja stb?
Nem, most talátam és megtetszett. Elég ritkán főzöcskélek a hegyen.Ez te vagy Mack?Egy igazi gurmand túrázó
![]()
Nem. Rémlik valami mintha láttam volna raktárban, de használni senkit nem láttam. A fejadaghoz tartozó pirotablettához van egy fém alkatrész amire rakod a konzervet stb. Azt használja mindenki.@Lator neked volt ilyened?
Amikor a realitás kivégzi az amúgy csodálatos ötleteketNem. Rémlik valami mintha láttam volna raktárban, de használni senkit nem láttam. A fejadaghoz tartozó pirotablettához van egy fém alkatrész amire rakod a konzervet stb. Azt használja mindenki.
Talán 20 évvel ezelőtt még használták. Az alu kulacsot meg csajkát elnézve nem mai darabok, ma már műanyagkulacs és inox csajka van. Majd megkérdem egy öreg harcostólAmikor a realitás kivégzi az amúgy csodálatos ötleteket![]()
Légyszi kérdezd majd meg a benzinfőzőt is. Kíváncsi vagyok, hogy használták-e, vagy csak a raktárban porosodtak?Talán 20 évvel ezelőtt még használták. Az alu kulacsot meg csajkát elnézve nem mai darabok, ma már műanyagkulacs és inox csajka van. Majd megkérdem egy öreg harcostól
Légyszi kérdezd majd meg a benzinfőzőt is. Kíváncsi vagyok, hogy használták-e, vagy csak a raktárban porosodtak?
Ok, de a múltban.Már most meg mondom,hogy nem.
A benzinfőzők még a MRE-k előtt voltak (szerintem itt-ott még előveszik). Ami a lényeg, hogy tudtam, hogy az amerikaiak komoly használói voltak a dolognak. Nagyon elterjedt náluk és végigszolgálta a második vigháborút és a kóreait is. Tudtommal vietnámban is használatban voltak.Az MRE minden eddiginél praktikusabb ki akarná megbonyolítani az életét?
Amerikaiaknak is volt(van?) hasonló melegítőjük, már a második világháború óta.de keleten meg praktikusabbak voltak
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..