Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Újabban a hazugság fogalma is megállja a helyét, amikor kommentelsz, nem csak a tévedésé.De ha jól értem te legalább azt nem tagadot - mint @arcas - hogy a Brazilok MRTT gépet akarnak venni...
Az általad idézet cikkből.....Bolsonaro Dubiból üzent a további Brazil KC-390 megrendelésekben reménykedő fanoknak...
"...I talked to the fab commander, Brigadier Carlos Baptista. There's no way to buy all that. We have to have a fleet that we can keep operational. You can not buy a plane as you buy a car, which often puts in the garage. The plane has to move, and that's expensive. The Air Force's budget is tight..."
https://www.aeroin.net/bolsonaro-di...prar-todos-kc-390-e-tenta-vender-para-arabes/
És miért lennék biztos benne?biztos lehetsz benne, hogy a 15 db KC390-en felül rendelnek még gépeket, amint a brazil gazdasági helyzet javul ...
Szerintem - ez az én fikcióm - az Embraer bíróságra megy, de még a bíróság ítélete előtt lesz valamilyen peren kívüli megegyezés és valamilyen formában kártalanítják az Embraert. A kártlanatítás - az én fikcióm szerint - nem a most lemondott 13 KC-390 megrendelése lesz, hanem a légierő további Gripeneket for rendelni a SAAB / Embraer párostól.
Baptista Jr. mondta, hogy több Gripent rendelnek, mert szerinte előbb lesz szükség azokra
Jó eséllyel pontosan ez fog történni...Ellenben kicsit megnyomnám a helyükben a Gripenek árát, csak a miheztartás véget... tudjátok korona meg minden...
Nem hanem pl azért mert az általam idézet cikkben a brazil légierő parancsnoka jelenti ki egyértelműen.De persze szerinted ő csak fantáziál....És miért lennék biztos benne?
Mert te azt mondod...na ne már..
Ugye tudod hogy arra a parancsnokról beszélsz akit a főnöke épp ma tájékoztatott hogy, idézzem: "...There's no way to buy all that. We have to have a fleet that we can keep operational..."Nem hanem pl azért mert az általam idézet cikkben a brazil légierő parancsnoka jelenti ki egyértelműen.De persze szerinted ő csak fantáziál....
Ugye tudod, hogy arról a politikusról beszélsz, amelyik nem biztos, hogy megéri a '22-es választást. De ha az egészségügyi állapotától el is tekintünk, a politikai karrierje a választás napján szűnik meg.Ugye tudod hogy arra a parancsnokról beszélsz akit a főnöke épp ma tájékoztatott hogy, idézzem: "...There's no way to buy all that. We have to have a fleet that we can keep operational..."
Ugye tudod, hogy arról a Bolsonaroról beszélsz ami jó eséllyel bukja a következő választást, de Bolsonaro nem változtat semmit azon a tényen, hogy Brazíliának hosszú távon 15 KC390-nél többre lesz szüksége......Ugye tudod hogy arra a parancsnokról beszélsz akit a főnöke épp ma tájékoztatott hogy, idézzem: "...There's no way to buy all that. We have to have a fleet that we can keep operational..."
A gepek ara nagyreszt a Saabtol fugg, de amugy az eredeti szerzodesben rogzitve van, a szokasos opcios utanrendelessel egyutt (avagy nagyon-nagyon-nagyon meg lennek lepodve, ha nem lenne.)Jó eséllyel pontosan ez fog történni...
Bolsonaro Dubiból üzent a további Brazil KC-390 megrendelésekben reménykedő fanoknak...
Akkor még egyszer és remélem utoljára Bolsonaro ezen és a Brazil légierő parancsnokának általam idézet nyilatkozata a KC390-s brazil megrendeléseinek csökkentése a jelenlegi brazil gazdasági helyzet következmény
Csak hogy egyszer s mindenkorra képben legyél KC-390 ügyben:Ugye tudod hogy arra a parancsnokról beszélsz akit a főnöke épp ma tájékoztatott hogy, idézzem: "...There's no way to buy all that. We have to have a fleet that we can keep operational..."
Bocs, későn vettem észre.Ugorjunk Sracok! Mindenki elmondott mindent az ugyben. Tartsuk tiszteletben, hogy van aki rosszul van a geptol, masok (koztuk en) orulnek.
Ezek a szimpatiak egyebkent muszaki szempontbol semmit nem szamitanak.
Azt meg Rudi is elismeri, hogy a gep amugy jo, szoval szerintem mindenki bontson egy sort, "azt kesz" CPG-vel szolva.
Fogalmam sics mi lesz Bolsonaroval és el sem tudom képzelni minek hozod ezt elő?Ugye tudod, hogy arról a Bolsonaroról beszélsz ami jó eséllyel bukja a következő választást, de Bolsonaro nem változtat semmit azon a tényen, hogy Brazíliának hosszú távon 15 KC390-nél többre lesz szüksége......
Hű fe képben lettem...Csak hogy egyszer s mindenkorra képben legyél KC-390 ügyben:
Nem én mondom meg, hogy mennyi KC390-re van igény Brazíliában hanem a brazil légierő, tudod annak a légierőnek a parancsnoka mondta azt, hogy több részletben időben eltolva szerzik be a 28 KC390-t.Dehát mint tudjuk szerinted ő is csak fantáziál.Fogalmam sics mi lesz Bolsonaroval és el sem tudom képzelni minek hozod ezt elő?
Esetleg te már konkrétan tudod hogy más lesz az elnök és aazmajd mit fog tenni...vagy esetleg megint csak belélted magad valami fantázia világba.
Azt se te akard már légyszi megmondani hogy a Braziloknak mennyi KC-390 re van szüksége, mert - hogyis mondjam hogy ne vedd sértésnek... - azt hiszem te vagy az egyik leg utolsó akitől komolyan tudok venni ilyen elemzést.
Tudod, az az a fickó akinek ma a főnōke, az elnök, megmodta hogy nincs az az isten hogy az összes gépet megvegyék...tudod annak a légierőnek a parancsnoka mondta azt, hogy több részletben időben eltolva szerzik be a 28 KC390-t.