Ez mi ez az amerikai pénzcsomag?Ha tudnánk mi minden van benne az amerikai pénz-csomagban, akkor lehetne következtetni...
Ami a KC-t illeti, én nem aggódnék
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez mi ez az amerikai pénzcsomag?Ha tudnánk mi minden van benne az amerikai pénz-csomagban, akkor lehetne következtetni...
Ami a KC-t illeti, én nem aggódnék
Ne légy proli! Stadionnál, katonai fejlesztésnén a pénz nem számít!Hát amúgy pont az a319el a legolcsóbb repülni Európában.
Ezzel szemben az üzemeltetési költségek valósága:Szerintem a KC meg A319-es luxus ehhez. Egy C295-t vagy esetleg egy C27-et el tudnék képzelni.
Ha csak a saját költségét számoljuk, akkor igen. Ha azt is hozzászámoljuk, hogy az A 319 melléHát amúgy pont az a319el a legolcsóbb repülni Európában.
Ezzel szemben az üzemeltetési költségek valósága:
A319: 4-5000,- USD / óra
C27J: ~9000,- USD / óra
Pont, hogy az A319 van az olcsó szállításra és nem egy drága, katonai gép!
De nem tesszük mert nem erről volt szó!Ha csak a saját költségét számoljuk, akkor igen. Ha azt is hozzászámoljuk, hogy az A 319 mellé
- ejtőernyős ugratáshoz
- teherdobáshoz
- nagyméretű terhek szállításához
- a Griffek légitankolásához
mástól kell személyzettel együtt és hosszú hónapokkal, egy-két évvel jó előre tervezetten gépeket bérelni, akkor már más a teljes költség. Hirtelen beütő ménkű/harci helyzet esetéről nem is beszélve ...
Kis jármű, rövid távra: benzin és autópályamatrica költségében van.Ezek a beszédes adatok, úgyhogy nem is ellenkezem. Csak arra akartam kitérni a kisebb gép kapcsán,ha netán egy- két kisebb járművet kell szállítani ; lásd Koszovó. Az A319-es alkalmatlan . Gondolok itt egy Hammer-ra, ahhoz szerintem egy KC nagy. Esetleg C295- öst le tudnád írni, hogy mégis mennyi a költsége?
Koszovóban kint vagy fél nap alatt. Lábon és traileren szokott menni minden.Ezek a beszédes adatok, úgyhogy nem is ellenkezem. Csak arra akartam kitérni a kisebb gép kapcsán,ha netán egy- két kisebb járművet kell szállítani ; lásd Koszovó. Az A319-es alkalmatlan . Gondolok itt egy Hammer-ra, ahhoz szerintem egy KC nagy. Esetleg C295- öst le tudnád írni, hogy mégis mennyi a költsége?
Mindenki azzal számol amivel akar, én viszont a fenti módon számolok, mert egy légierő szállító kapacitásának tervezésekor és fenntartásakor ezekkel is kell számolni, nemcsak kiragadott részletekkel. Ha csak személyszállításban gondolkodsz, akkor meg maradjunk abban hogy legolcsóbb megoldás a WIZZAIR ...De nem tesszük mert nem erről volt szó!
"A források szerint Cornstein a gázüzleteken felül azzal is büszkélkedett, hogy a magyar kormány csillagászati árú fegyverüzletekre is készül. A nagykövet azt állította, hogy egy egymilliárd dolláros (közel 290 milliárd forint) nagyságrendű üzletet terveznek hamarosan bejelenteni, amelyet a repülőgépeket gyártó Lockheed Martin nevű céggel kötne Magyarország. Cornstein szerint azonban egy másik céggel is tárgyalások folynak egy szintén egymilliárd dollár körüli védelmi beszerzésről. A nagykövet nem nevezte meg a másik céget, de két, a magyar-amerikai védelmi beszerzésekről információval rendelkező forrásunk szerint a rakétagyártó Raytheonra utalt."Ez mi ez az amerikai pénzcsomag?
De számít mert elbasznak minden forintot a légierőre az állománynsk viszont még mindig nincs egységes személyi felszerelése...Ne légy proli! Stadionnál, katonai fejlesztésnén a pénz nem számít!
Bevallom én nem egészen értem, hogy miről szól a cikk. Arról, hogy egy szóbeszédet vett át magyar oldal és a szóbeszédre hivatkozva a magyar forrást már hitelesnek tekinti a brazil...?
Nem, a jogalappal a brazil forrásokból merit - szinte mindig, ugyanakkor amikor átveszik tőle mások a hireket zavar keletkezik az erőben a források tekintetében...A vicces, amikor egy egyébként brazil keltezésű hir megkerülve a kontinenst Magyarországról jut vissza a brazil sajtóba
Az észrevétel jogos, sőt,...de ezért a légierőt ne kellje már utálniDe számít mert elbasznak minden forintot a légierőre az állománynsk viszont még mindig nincs egységes személyi felszerelése...
Gyömbér brazil forrásokban kutatgat, ahogy én is sokszor. Ő leirta a következtetéseit a talált brazil infók alapján, majd ezt átvette nálunk pár médium, ami visszajutott egy szálon Braziliába is...ennyi. Ettől az általa linkelt eredeti brazil hirek még mindig mérvadók.Annyi a különbség, hogy Gyömbér ennél becsületesebb, és nem veri a nyálát, hogy akkora spíler, hogy, hanem felteszi a kezét, hogy ő csak spekulál.
Az MRTT lett volna az ideális megoldás, ha csak a honvédelmet nézzük! A KC390 úgy lesz értelmes beszerzés, hogy államérdekből missziózik, míg honvédelemben légi-utántölt.Hát csak azt mondom, hogy Európán belül max a baltikumba szállítunk repülővel bármit is. Személyszállításra direkt vettünk gépet hogy ne raktérben kelljen utazni, ami kurvára nem kényelmes hosszú távon, ráadásul az utasszállító olcsóbb is. Honvédelmi célra a teherszállító haszna kb 0. Max a légi utántöltés lehet hasznos.
Az észrevétel jogos, sőt,...de ezért a légierőt ne kellje már utálni
Mire lehet itt számítani, repülőgépet szerintem nem veszünk a LM-tól, Raytheon-tól szerintem légvédelem."A források szerint Cornstein a gázüzleteken felül azzal is büszkélkedett, hogy a magyar kormány csillagászati árú fegyverüzletekre is készül. A nagykövet azt állította, hogy egy egymilliárd dolláros (közel 290 milliárd forint) nagyságrendű üzletet terveznek hamarosan bejelenteni, amelyet a repülőgépeket gyártó Lockheed Martin nevű céggel kötne Magyarország. Cornstein szerint azonban egy másik céggel is tárgyalások folynak egy szintén egymilliárd dollár körüli védelmi beszerzésről. A nagykövet nem nevezte meg a másik céget, de két, a magyar-amerikai védelmi beszerzésekről információval rendelkező forrásunk szerint a rakétagyártó Raytheonra utalt."
Rohadt sok minden, csak egy pár kategória:Mire lehet itt számítani, repülőgépet szerintem nem veszünk a LM-tól, Raytheon-tól szerintem légvédelem.
Mi jöhet a LM-től?