Nem értem ezt a kifogást már akkor bőven háború volt amikor elkezdték szervezni...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem értem ezt a kifogást már akkor bőven háború volt amikor elkezdték szervezni...
Azóta ki lett nevezve Böröndi. Esetleg felvázolhatta, hogy mostantól mások a prioritások.Nem értem ezt a kifogást már akkor bőven háború volt amikor elkezdték szervezni...
Azóta ki lett nevezve Böröndi. Esetleg felvázolhatta, hogy mostantól mások a prioritások.
Magyarország államformája: ParódiaEzt így nyilván nem fogják bevallani, úgyhogy rákenték a háborúra. Sorost meg a Brüsszelt meg a baloldalt azért hiányolom.
Inkább tragikomédia - de itt erre van igény.Magyarország államformája: Paródia
Itt főleg ez az ellentmondás! Fel akarják pörgetni a toborzást és a legnagyobb közönségvonzó eseményt lemondják!Áhh agyam eldobom komolyan, mindenre van pénz, fizettünk hogy itt legyen a Róma-Sevilla döntő, atlétikai vb stb, van minden, csak a repülőnapra nem fussa' (nyilván mindenki tudja mennyire komoly a háború indoknak). Igen, tavalyelőtt is szegényes volt a felhozatal a régiekhez képest, de még úgy is óriási élmény volt (főleg hogy 8 év kihagyás után volt) - több tízezer embernek alsó hangon. Nagyon megelégedtem volna egy hasonlóval is idén, pedig már kezdtem örülni hogy na végre visszatérünk a régi kerékvágásba és kétévente lesz repülőnap. Gyerekként ezeken fogtam először fegyvert, ültem harckocsiban repülőben stb, nagyon sajnáltam a 2013 utáni kihagyást.
Ja igen amúgy meg elvileg óriási toborzási kampány kezdődött.... ahhoz meg tankok kellenek, fegyverek, vadászgépek, helikopterek élőben nagyban hangosan, nem idióta tik-tok videók meg a kisminkelt csaj full megrendezett alapkiképzés-videója.
Nem a pénz a baj, hanem hogy a régióban pont akkor lesz kettő és megpróbáltak rászervezni, hát nem jött össze! A háború miatt amúgy is kevesebb a szabad kapacitás a légierőknél, pláne hogy akkor kettő is lesz. Arról nem is beszélve hogy nagyon gyér a külföldi "nagyvasak" száma, az USA nagyon megnézi kihez mit visz ki (politikai, gazdasági okok), ők nem nagyon jönnek, pedig már úgy megnéznék itthon egy F-22, F-35 repülést meg egy B-52,B-2 alacsony áthúzást! A francia Rafale repülését is szívesen emgnézném, vagy a finn F/A-18-ast. De ezekre sincs semmi esély, mindig a szokásos, olasz Eurofighter, M-346, a Frecce ha épp ráér, a török csillagok, a szlovén, horvát, szerb gépek a statikuson, a belga F-16 solo, pár régi lengyel cucc, meg persze a román Lancer. Pedig kíváncsi lennék a görög, izraeli, finn, spanyol, bolgár gépekre is.Áhh agyam eldobom komolyan, mindenre van pénz, fizettünk hogy itt legyen a Róma-Sevilla döntő, atlétikai vb stb, van minden, csak a repülőnapra nem fussa' (nyilván mindenki tudja mennyire komoly a háború indoknak). Igen, tavalyelőtt is szegényes volt a felhozatal a régiekhez képest, de még úgy is óriási élmény volt (főleg hogy 8 év kihagyás után volt) - több tízezer embernek alsó hangon. Nagyon megelégedtem volna egy hasonlóval is idén, pedig már kezdtem örülni hogy na végre visszatérünk a régi kerékvágásba és kétévente lesz repülőnap. Gyerekként ezeken fogtam először fegyvert, ültem harckocsiban repülőben stb, nagyon sajnáltam a 2013 utáni kihagyást.
Ja igen amúgy meg elvileg óriási toborzási kampány kezdődött.... ahhoz meg tankok kellenek, fegyverek, vadászgépek, helikopterek élőben nagyban hangosan, nem idióta tik-tok videók meg a kisminkelt csaj full megrendezett alapkiképzés-videója.
..."csak" akarat kellet volna, és:
- egy török F-16 a friss győztestől biztos jött/repült volna,
- az ingyen-reklám miatt --szerintem-- hoztak volna statikus drónokat (a lopakodósaik is szépek),
- a szerbek is hoztak volna egy 29-est ha kérjük, szerintem akár egy bemutató is lett volna, a statikus mellé,
- egy civil SAAB J35 Draken is csak pénz/idő kérdése lett volna,
- SAAB 105-ök is vannak ilyenek,
- egy nosztalgia MiG-21 (civilek szintén vannak) is csak pénz/idő/szervezés kérdése lett volna,
- most volt berakva egy civil-eladó 300e$-os L-39, nem futotta volna egy NER-lovagnak sem, csak magánrepcsikre/-jachtra...
Nem mondok inkább semmit: "No comment..."
.
Ezt :
......
...miért/hogyan/minek is akadályoznák meg a svédek?
Teljes dokumentációval, tartalék hajtóművel, eladó gombokért ...
Évekig szolgálhatná --az elején külsős pilótával-- a Kecskeméti Nemzetközi Repülőnapokat és "szabadidejében" pedig a hazai oktatásban/képzésben bőven ledolgozná az árát.
Csak egy példa a lehetséges sokból!
Nem véletlenül lett beírva, hogy egy repülőnapot kb. az előző búcsúbulija után el kell kezdeni szervezni!!!
Munka, munka, munka... A valós, nem zsindex/telex/kormányzati-s ... "vetítős/látszatos".
A többi vázolt lehetőség esetén is külföldi-civil/-egyesületi/-hasonló-forrásból érkező gépekről van szó,
vagy politikai szövetségeseiktől elvárható gesztusokról.
...csak erősen nagy-vonalakban "Ilyen (kb.) ez a pop-szakma!"
"Belepillantottam" 10+ éve a H-h-h-es ismeretségen, és rendezvényen keresztül.
Semmilyen svéd-kockázatot nem látok, de bontsd ki nekünk ezt a vonalat!
U.I. Továbbra is szomorúan aktuális klasszikus: "Nem-akarásnak, elmaradás a vége..."
...itt is!
.
A HA-UTI MiG-15 projekt is bedőlt, nem látom h ki lenne az aki egy ilyen retrogéppel foglakozni akarna itthon. A Honvédségnél tuti nincs kapacitás ilyenekre, ha lenne retroflotta akkor is olyan típusok repülnének amihez a múltból kötődünk.
A repülőnapokon látható Viggen, Draken stb a Swedish Historic Flight gépei, amiket a svéd légierő üzemeltet. Őket szívatjuk éppen, nem hiszem h ők most ide szeretnének jönni..
Bővebben itt olvashatsz róluk:
Swedish Air Force Historic Flight - Wikipedia
en.m.wikipedia.org
A HA-UTI MiG-15 projekt is bedőlt
megjelent olyan hír is, hogy NATO tag nem vett volna részt az eseményen, ezért inkább kreáltak egy saját indokot, mint hogy ez kikerüljön a nyilvánosságra..... persze hogy minden faszságot a háborúra fogunk, az azért inkább szánalmasEzeknél a valóban fontos részleteknél sokkal alapvetőbb dologgal van baj, ezért elnézésed kérve nem veszek el a részletekben.
Minden sértődés és harag nélkül lezárva részemről...
.
Kamu.megjelent olyan hír is, hogy NATO tag nem vett volna részt az eseményen, ezért inkább kreáltak egy saját indokot, mint hogy ez kikerüljön a nyilvánosságra..... persze hogy minden faszságot a háborúra fogunk, az azért inkább szánalmas
Akikről eddig tdudnk:
1. Belgium - AgustaWestland A-109 helikopter
2. Spanyolország - McDonnell Douglas EF-18M Hornet vadászbombázó
3. Németország - Eurofighter Typhoon vadászbombázó