• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

zolika750

New Member
2011. január 7.
27
0
1
Kecskeméten főleg a statikot szokták erősíteni az USA gépei így végül is (számomra) az F-15 kivételével nem nagy veszteség.
Bár így a beígért 3 db különleges nehéz repülőgépet nem hiszem hogy össze tudják hozni.
 

dalost

Active Member
2010. augusztus 22.
105
44
28
Azért mindig vannak egyenlőbbek...

Avalon 2013:

http://airshowinfo.hu/spotterteam/gallery/avalon13/8.jpg
 

zolika750

New Member
2011. január 7.
27
0
1
Interjú a repülőnap főszervezőjével a video közepén:
http://honvedelem.hu/cikk/36773

A honlapon feltüntetett jegyárakkal úgy tűnik nincs tisztában még a főszervesző asszony sem. 1000 forintos gyerekjegy árat említ holott 2000 van írva a honlapon. Nem beszélve arról hogy 2010 ben 3500ft volt elővételben a jegy ha jól emlékszem és rendszeresen olvasom hogy idén ugyanannyi lesz mint régen, 4000ft....... :D
 

zolika750

New Member
2011. január 7.
27
0
1
Frissült a hivatalos honlap, elkezdték feltölteni végre az országok listáját. Köztük a Patrulla Águila is szerepel! 
http://repulonap2013.hu/orszagok
 

Pocok75

Well-Known Member
2010. április 19.
2 823
2 542
113
Nekem idén sajna kimarad Kecsó, helyette be kell érnem a RIAT-tal! :p 

Most rendeltem meg a jegyemet! Szombat-Vasárnap £65! :D
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 099
73 630
113
<a title="Profile" rel="nofollow">OFF: </a>

<a title="Profile" rel="nofollow">@Pocok75: azt ugye tudod hogy költségvetési megszorítások miatt az amerikaiak idén nem vesznek részt semmilyen repülőnapon semmivel. A RIAT legalább egyharmada amerikai gép szokott lenni és a legnagyobb érdekességeket is ők szokták küldeni. Idén ez nem lesz. Néhány napja nyilatkozott a RIAT főszervezője hogy azért így is megtartják az idei RIAT-ot. Nem tudom hogy hol és milyen repülőnapokon jártál eddig, de ha csak itt a környező országokban, akkor a RIAT még így is nagy élmény lehet, mert Európa nyugati végében egészen más a típusválaszték, mint itt. Én már voltam a RIAT-on, így azon gondolkodom hogy most ezért nem megyek. Illetve azon, hogy mekkorát buktam azzal hogy 2012-ben nem voltam, ki tudja lesz-e még valaha akkora RIAT.</a>

 

ON.
 

Pocok75

Well-Known Member
2010. április 19.
2 823
2 542
113
35 mérföldre lakom, úgyhogy könnyebben megoldom mint Kecsót, ez az alap szituáció. Taszáron és Kecskeméten felnőtt generáció tagjaként biztos lesz némi újdonság! Majd csinálok sok képet és rakok ide nektek is! :D
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 099
73 630
113
Ha Angliában élsz, akkor kötelező menni a RIATra! Budapestről nem biztos hogy most megérné, de így mindenképp.

 

Melyik város?

 

Irigyellek nagyon, mert minden hétvégén van valahol egy repülőnap és júliusban 2 hét szpottermennyország:

Waddington -> 95 éves a RAF

Yeovilton -> Royal Navy repülőnap

Duxford -> Flying Legends

Fairford -> valami érdekesség azért mindig van
 

Pocok75

Well-Known Member
2010. április 19.
2 823
2 542
113
igen, de nem utoljára az bizti! :D

Igaz nekem repnap minden nap, kb 10 mérföldre van légvonalban Boscombe Down, szóval van itt látványosság dögivel! :D

A helikopterek meg olyanok már mint ha csak egy Zsiguli menne el mellettem a 80as években. Apacsok, Hiúzok, Chinookok, minden nap, minden mennyiségben, az A/W család minden tagjával egyetemben. :D
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 099
73 630
113
<a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/repulonapok-haditechnikaval-kapcsolatos-rendezvenyek/kecskemeti-nemzetkozi-repulonap/page-2/" rel="nofollow">Pocok75</a> : ismersz olyan oldalt, amivel Anglián belüli tömegközlekedéssel történő utazást lehet jól tervezni? Pl. Lutonból Waddingtonba vagy Yeoviltonban.  Thx!
 

Pocok75

Well-Known Member
2010. április 19.
2 823
2 542
113
http://www.transportdirect.info/Web2/Home.aspx?&repeatingloop=Y

próbáld ezt, nem rossz szerintem! :D
 

reppa88

New Member
2011. június 6.
26
0
1
Lenne egy kérdésem.Mivel ismét átruccannák a kecskeméti repülőnapra,és mostmár van rendes DSLR gépem(Nikon D200) megpróbálnám fotózni is a dinamikus bemutatókat.Kérdés: Hány mm objektivet érdemes kivinni? Ti mekkorát használtok? 
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 099
73 630
113
300 mm vagy nagyobb objektív kell a spotterkedéshez. 

 

Nekem Canon van, de itt kérdezz rá, itt vannak Nikonos és Pentax-os spotterek is, valószínűleg tudnak majd pontos típust is mondani: 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9017339&la=117349736
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 896
22 341
113
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Útjára indult a repülőnapi roadshow
Amilyen jó pilóta volt (mármint Vári) annyira csalódtam benne mikor a szoclibhez dobbantott...bennem egy világ dőlt össze,de biztosan tudta mit csinál...úgyhogy én most nem hullajtok nagy könnyeket érte...