Képeken a J-10B és egy kínai járőrgép

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Phoenix

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
553
1 255
93
Azért nem igaz, hogy sehol semmi:

http://htka.hu/2012/11/26/kina-megkaphatja-a-szu-35-ost/
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 516
113
phoenix: Mack imho arra célzott, hogy a sajtóban már lejött kb ~minden amit Oroszok gyártanak. Ehez meg méreteihez képest meg ugye Kína alig vásárol, ha igen akkor ott meg mindig azonnali a gyanu és nem csak a gyanu, hogy csak copypaste miatt.

Nem arról van szó, hogy nem vehetnének. Ha megfelelő mennyiséget vennének, vagy megfelelő bonuszt adnának gond nélkül vehetnének ~akármit.

 
 

Kuruc71

Member
2010. április 20.
829
7
18
Mac

Ahoz hogy valaki ebbol a fotobol megtudja mondani hogy a gep mire kepes ahoz proftanak kell lennie.

Aztan ha meg az Orionhoz hasonlitjuk akkor meg a kerdes az hogy melyikhez, es melyik upgrade hez ?

Sok kerdest lehetne feltenni.

Pl a szerkezet mennyire birja a sok fel le ereszkedest a korroziv sos levegon. Mert ez igy egy kulon mufaj a gepepitesben.

A hajtomuvek mennyire birjak ugyanezt illetve mennyire gazdasagosak ?

Elektronika mit tud ? A felszini radar valszeg jo atlagosan de periszkopra vadaszni az a radar technikaban is kulon mufaj !

Csodalkoznek ha elsore elernek a mostani Orionok szintjet. Szerintem valahol a 80-90 es evek szintjen lehet a technika de ez csak tipp semmi mas.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 281
13 690
113
Kösz Kuruc:) Az én meglátásom szerint Kíná kb. 10-20 évvel van lemaradva az amik mögött. Ez a hozzászólás pedíg pont beleillik ebbe.

A periszkópos radar szerintem van rajta. Már az ősrégi SH-5-ön elkezdtek valami ilyesmivel kísérletezni.

http://en.wikipedia.org/wiki/Harbin_SH-5
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 281
13 690
113
Fade, amit én mondani akarok az sokkal súlyosabb. Nem azért nincs üzlet, mert kevés a garancia, vagy kevés a rendelt mennyiség, hanem mert egész egyszerüen nem akarnak. Minden hír orosz forrásból ered, nem csoda, hogy eléggé egyoldalúan leplezik az arcvesztést.