1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Kijev-osztály

Diskurzus a(z) 'Repülőgép-hordozók' témában - arbalest által indítva @ 2015. május 21..

 1. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Igazad van, az ASM is az. Viszont továbbra is ott az AEGIS...
   
 2. dudi

  dudi Well-Known Member

  Valóban ott van csak ami nincs meg az oroszok oldalán az a rakéták számának korlátozó tényezője hisz hajóról,repülőről, felszín alól és a szárazföldről is lehet eregetni szinte korlátlanul mind ezt a saját légvédelmi erők oltalma alatt.Nem túlzás az feltételezni,hogy lenne ott rakéta pár darab 100-as nagyságrendű "salvo"hoz amivel már az isteni AEGIS-ed sem bírna(de lehet,hogy egy 100-as SALVO-nál nem kéne több).
  A Krímet felfoghatjuk egy hordozócsoporthoz képest korlátlan készletekkel rendelkező hordozónak.
   
  fip7 likes this.
 3. dudi

  dudi Well-Known Member

  És akkor az erősen visszanyomott BARCAP-zónáról nem is beszéltünk mint ahogy az E-2-sem lehetne kihasználni a szokott módon hisz nincs az a hülye aki beengedné a légvédelem megsemmisítési zónájába.
   
 4. dudi

  dudi Well-Known Member

  Összességében a Fekete-tengeren egy CBG nem más mint béna kacsa ha elmozdul a NATO országok partjaitól ha meg ott marad akkor nincs létjogosultsága a jelenlétének.
   
 5. dudi

  dudi Well-Known Member

  A Fekete-tenger legkisebb szélessége Észak-Dél irányban 270km azaz egy S300 vagy ne adj isten S400 üteggel gyakorlatilag eléred azt,hogy minden értelmes magasságon járőröző vadász vagy E-2-re lehet rakétát indítani.
   
  fip7 likes this.
 6. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Miért, talán orosz oldalon feltalálták az idfa kódot és ingyen van korlátlan rakáta? Tehát meg sem nézted, hogy mennyi van valójában, de bedobtad azt, hogy "végtelen"?

  Ez sem igaz. Ezen felül talán nézzed már meg, hogy milyen más országokkal határos a F-T. Ja, és persze az Sz-300/400-ra sem vadászna semmi... Oh, wait, de...
   
 7. dudi

  dudi Well-Known Member

  Nem korlátlant írtam hanem egy CBG-hez viszonyítva korlátlant.Jó lenne ha értenéd a különbséget!Szerintem csak a flotta hajóin tűzkészen 100+ ASM van és abban is biztos lehetsz,hogy nem egy 1 javadalmazásnyi rakéta van raktáron és ez csak a flotta nincs benne a partvédelm és a haditenerészeti légierő.És még mindig ne felejtsd el,hogy csak egy nyomorult bejárata van a tengernek!Van már annyi modern Kilo a Fekete-tengeri flottánál amivel ki lehet herélni egy CBG-t mielőtt kiérne a szorosból hisz elég lenne csak 2-3légvédelmi rombolót/cirkálót elsüllyeszteni ahhoz,hogy ösdzeomoljon egy szabvány CBG légvédelmi rendszere egy Fekete-tengeri orosz erővel szemben.

  Biztos vadásznának és az is biztos,hogy védenék is őket + saját maguk védelmére is képesek ezek a rendszerek.

  Kicsit utána olvasva inkább a CSG lenne a helyes a CBG helyett!!!
   
  vilmoci and fip7 like this.
 8. laiki

  laiki Well-Known Member


  Molni! Ezt már tényleg nagyon túltoltad. Totál védhetetlen.
  A Fekete-tenger kb. 80 %-a 300 km-en belül van az oroszoknak és a legtávolabbi pontja is kb. 500 km. Ahhoz hogy a kedvenc kis anyahajó köteléked túlélje, egy az egyben le kell győzni a teljes orosz légierőt, partvédelmet, légvédelmet, a Fekete-tengeri Flottát (tengeralattjárókkal együtt), az Iszkandereket, a távolsági légierőt, el kell kerülje az aknákat. Mindezt úgy, hogy ha már egy amcsi anyahajó kötelék háborút vív Oroszországgal, akkor ott nagyon benne vannak a pakliban az atomfegyverek. Ráadásul egy anyahajó léptékben zsebkendőnyi területre lenne beszorítva, pontosan tudnák hol van és folyamatosan támadható lenne. Nem egyszerűen sok rakétát kapna, hanem zavarással segített sok rakétát. Egyidejű ballisztikus, vagy nagy magasságból, nagy sebességgel érkező és felszínközeli nagy sebességű és intenzíven manőverező támadást. Ha az új orosz robotrepülőkről kiderül, hogy lehet rajtuk menet közben céladatot/útvonalat frissíteni, akkor még csökkentett észlelhetőségű támadást is. Na meg elektromágneses impulzussal előkészített támadást. Nem csak rakétából de torpedóból is jó sokkal néznénk szembe. Korlátozott számú F-18-assal kellene védekezni létszámfölényben lévő Mig-31, Szu-30, Szu--35, Szu-34, Szu-24 falkák ellen, amelyeknek többszörös mennyiségű rakétája van. Úgy, hogy az orosz gépek ráadásul az útjuk nagy részén a saját légvédelmük ernyője alatt vannak. Az F-18-asaid az AMRAAM-ok garantált megsemmisítési zónáján kívülről indított R-33 és R-27ER rakétákat kerülgethetnének úgy, hogy nem tudják elérni az orosz gépeket. Mindezt a változatosság kedvéért egyszerre több irányból. Az orosz gépek tovább bírják üzemanyaggal.Egy anyahajóért valószínűleg még azt a pár PAK-FA prototípust is odaküldenék az oroszok, mint 2008-ban a Szu-34-est Grúziába.
  De még ha olyan mindenható is lenne az a hordozó, mint ahogy elképzeled, akkor az oroszok egyszerűen berobbantják előtte a Boszporusz hídjait. Mire a roncsokat kihalásszák, az orosz tengók aknamezőt csinálnak a környékből. A Boszporuszon csak libasorban lehet áthaladni. Kész vágóhíd, ha a másik oldalon kellő tűzerő várja a hajókat levegőben és víz alatt. Valószínű beépített, vagy megnyerhető orosz/kurd/egyéb emberből és hordozható, vagy álcázható fegyverből is van annyi Törökországban, hogy már a partól is üdvözlő sortüzet kapjanak páncéltörő rakétákból, sorozatvetőkből, aknavetőkből. Az ellen pedig nincs elhárító fegyverzet a hajókon. Akár a hidakról is leeshet egy teherautó pár tonnányi robbanóanyaggal megpakolva, vagy egy part menti koszos halászbárkáról is kiderülhet, hogy csúnya turpisságot rejt a gyomra. Vagy egy, a kötelék Égei-tengerre való belépésekor a biztonság kedvéért a Krímből elindított kereskedelmi hajó konténereinek egy része hirtelen Klub rakétakilövővé válhat a Boszporusz kijáratánál, olyan közelről, hogy nem nagyon marad idő védekezni. Esetleg egy transzpondere alapján menetrend szerinti utasszállítóról is kiderülhet, hogy nem utasszállító, hanem mondjuk Tu-22M3. Csak mire ez nyilvánvalóvá válik, addigra közvetlen közelről eresztette el a rakétáit.
  Még az is esélyes, hogy a törökök sem engednék át (NATO ide, vagy oda) holmi Montreaux-i egyezményre hivatkozva, mert lenne annyi eszük, hogy ebből csúnya nagy balhé lehet, amiből ők sem jönnek ki jól.
  Teljesen elvadult elképzelés egy amcsi hordozó bejutása a Fekete-tengerre és annak túlélése néhány óránál hosszabban, ha elindul a parasztgyalázat.
   
  fip7, fishbed, akagi and 2 others like this.
 9. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Hát teljesen elvadult forgatókönyvből te sem szenvedsz hiányt.

  1. A szokásos atomfegyvers duma. Innentől fogva feleselges is tovább olvasni, mert ezután a pont után kezdődik a népmese és találgatás....
  2. NATO tagáll területén levő híd lerombolása esetén az 5. cikkely él, de oda se neki...


  A kérdés azért is hülyeség, mert teljsen felesleges behajóznia oda egy CV köteléknek. A szoros túloldaláról is lehet légi hadműveleteket folytatni...
   
 10. dudi

  dudi Well-Known Member

  Ugyan olyan vágóhíd a szoros másik oldala is csak ugye itt inkább a tengeralattjárók jelentik a nagy problémát és a még kidebb tér.
   
 11. lacus66

  lacus66 Active Member

  Csak ámulok és bámulok....:)

  Kb. annyi értelme lenne egy CBG-t bevinni a Fekete-tengerre, mint egy ejtőernyős hadosztályt ledobni a Vörös-téren, Moszkvában...
  Értelmes ember háborút nem így vív...
   
  fishbed, szuvorov, ghostrider and 3 others like this.
 12. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Nem a szoros bejáratáról van szó. Az Égei-tengerről és Ciprusról van szó. Csak NATO tagállam van a Fekete-tenger és a CSG között...

  Tényleg csak ámulok azon dudi, hogy miket vagy képes vérkomolyan leírni...

  Ismételten kérdezem, hogy mégis mi a búbánatos francnak hajózna be CSG oda, mikor a tenger déli és nyugati oldala NATO tagállamokkal határos...? CSG-ről felszálló gépeket megtankolják ezen államok felett vagy nemzetközi vizeken oszt jónapot. Semmiféle Sz-300/400, ASM és egyéb blődség nem zavar van...
   
 13. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  A teljesen èrtelmetlen vitàk szoktak itt a legtüzesebbek lenni :) :)
  ( TVC....? :) )
   
  borisz likes this.
 14. dudi

  dudi Well-Known Member

  Ne ngem kérdezz nem én találtam ki,hogy behajózik.Cipris meg az Égei-tenger nem a szoros másik oldala?
   
 15. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  A TVC vita minden volt, csak nem értelmetlen, csak a többség

  ad.1. Járatlan volt a témában...
  ad.2 Mikor számokkal mutattuk be, akkor is szartak bele és továbbra is csak lózungokkal dobálóztak számok helyett...
  ad.3. Még akkor is mikor közöltük, hogy a világ élvonal beli gépeinek hány százalékán vagy az alakalmazó országokat nézvr hány gép TVC-s, mikor fejlesztettek ki EF-hez is. Nem rendelte meg senki. Az orosz gépekhez sem mindenki rendelt.
   
 16. Roni

  Roni Well-Known Member

  laiki, Ma, ekkor: 13:39

  Elég vad elképzelés


  De 2 jenki repcsihordó ticonderogaval meg romblóval megtámogatva hülyére vernék az oroszokat bárhol.

  Valahogy nehezem hiszem hogy képes lenne az a rakéta lelőni egy fejeltt nyugati gépet .

  Kp úgy járnának az oroszok mint a függetlenség napja című filmben ahol először találkoztak velük
   
 17. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Bárhol nem, de az értelmesen szóba jöhető helyszíneken igen, isteni csoda kellene egy orosz sikerhez és akkor is igen sokba fájna. Apró hiba, hogy a jenkinek 10 db hordozója van és 50 db+ AB + Tico.

  Képes rá. Apró hiba a rávezetés és a rakéta kinematikája.

  Ez a komment laikitől viszont nettő ökörség. Hússzor elmagyaráztuk már neki ketten is hogy miért. Sajnos nem érti..
   
 18. zotyek78

  zotyek78 Well-Known Member

  Éreztem én, hogy ezt Molnival gyorsabban le kellett volna tisztázni az egymás mellett elbeszélés helyett... :)
   
 19. joker

  joker Well-Known Member

  Amit itt már sokan sokszor felemlegettek, összfegyvernemi harc, és ilyen skálán az is benne van hogy egy töltettel a két hordozót egyszerre lövik ki. Bárhol bármikor ha két amerikai hordozó az oroszokat támadja, ott valószínűleg kitör a 3. VH és nem fog egyoldalúan senki senkit hülyére verni.
   
 20. panoz

  panoz Well-Known Member

  A Fekete-tengert határoló 6 államból 5 NATO tag vagy NATO szövetséges. Lenne fedezete bőven egy anyahajónak.
  Legalább annyira NATO beltenger mint orosz beltenger. a Fekete-tenger.
  Lássuk be egy NATO orosz háború esetén a szevasztopoli bázis és az ott állomásozó hajók élettartama meglehetősen rövid ezáltal abszolút felesleges komolyan számítani rá.
   

Ezen oldal megosztása