Kilo osztály / Project 877 , Project 636 (Szovjetunió)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 020
26 548
113
Az év poénja!

Jó hír Szevasztopolból. A Rostov-on-Don tengeralattjáróban keletkezett kár nem volt kritikus, a hajót helyreállítják.

A Fekete-tengeri Flotta (BSF) Rosztov-on-Don tengeralattjárójában az ukrán fegyveres erők által szeptember 13-án elszenvedett támadás következtében keletkezett kár nem kritikus, és nem fogja jelentősen megnövelni az ütemezett javításokra tervezett időt. A hadiipari komplexum egyik forrása jelentette ezt a TASS-nak. "A tengeralattjárónak kisebb sérülései vannak, amelyek nem befolyásolták robusztus hajótestét. Ezek megszüntetése csak kis mértékben növelheti meg a tengeralattjáró tervezett javítási idejét" - mondta. Amint az ügynökség beszélgetőpartnere felvilágosította, a Rostov-on-Don tengeralattjáró tervezett javítása Sevmorzavodnál több hónapig tartott.
Az információt helyi források is megerősítették Szevasztopolban. Így bár a hajó javítása késni fog, ismét üzembe áll.
Beolvasztják és újraöntik vagy hogy?

russian-warship-1.jpg


Értem, hogy kínos azután, hogy főparancsnok se maradt ott, mert azóta azt is megcsapdosták, de kinek hazudnak? Mekkora korrupció van, ha ezt a hajót nem szétvágják, hanem újjáépítik? Oké, a hajócsavar ép, szerencsére csak az előtte lévő részek mentek gajra.
 
 • Tetszik
Reactions: Chima3ra

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 319
113
Az év poénja!


Beolvasztják és újraöntik vagy hogy?

russian-warship-1.jpg


Értem, hogy kínos azután, hogy főparancsnok se maradt ott, mert azóta azt is megcsapdosták, de kinek hazudnak? Mekkora korrupció van, ha ezt a hajót nem szétvágják, hanem újjáépítik? Oké, a hajócsavar ép, szerencsére csak az előtte lévő részek mentek gajra.
Nem kell foglalkozni vele, Urszulának lövése sincs róla, hogy milyen hülyeségeket linkel.
 
 • Tetszik
Reactions: Chima3ra