<blockquote>Az egyesített lőszer pedig nagyon lekorlátozza megosztott irányzású lövészet lehetőségeit (lőtáv változtatás, fedezőgerinc mögötti tüzelés...).
De mi van akkor, ha csak és kizárólag intelligens lőszert használnak hozzá (GPS vezérlésűt). Gondolom az elektronika képes korrigálni ezeket a hibákat. Lehet, hogy szinte kizárólag harckocsik ellen akarják használni és horizonton túli célpontok esetében állandóan speciális lőszert használnak majd.
A másik dolog, a nagyon magas szögtartomány. Lehet, hogy légi célok ellen is képes lesz tevékenykedni? Irányított AHEAD lőszerrel, helikopterek, UAV-k ellen szerintem hatékony lehet.</blockquote>
Egyrészt túl drága lenne, másodsorban, ha az elektronika képes lenne korrigálni (csak nagyobb lőtávon), akkor minek huzagolni. Kisebb távon, a nagy sebesség miatt az ilyen korrekció szerintem még nem megy. Csak aknavetőknél, vagy tarackoknál a kisebb tölteteken lehet kis távolságra pontosan tüzelni megosztottan.
Ez a horizonton túli dolog meg nagyon terepfüggő, ezért is említettem a fedezőgerincet. Ha túl közel megyek akkor védve vagyok, de a tüzelési lehetőségeim a magas szögtartományra korlátozódnak. Ide kell az állítható töltetnagyság, különben kilövök a világűrbe, majd onnan kellene vissza vezetni a lövedéket a célpontra, ami lehet, hogy csak 2-3 km-re van. Ha ez még lehetséges...