Kínai 5. generációs, vagy afölötti harci repülőgépek

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 469
19 253
113
Konkrétan nem emlékszem ilyenre, most jobban rákerestem és találtam egy fotót, amin van 5 gép, uh annyi biztosan van. De a 100-200 db J-20-asról eddig csak szöveges infót kaptam.
Ember több mint egy 1 éve 15 j20 repült az ünnepségen ott a videó keress rá! Ezek után mit kérsz ? óóó én nem láttam 40 gépet egy képen akkor nem is létezik?

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 469
19 253
113
Mondjuk én nem láttam 10 szu-35 sem a levegőben egyszerre akkor nincs is annyi belőle o_O

• Tetszik
Reactions: Catles

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 469
19 253
113
E5Mek4nUYAY70jS

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0 and fip7

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 558
17 544
113

Lyézus faxa... szokásos kínai bullshitelés.
"Míg a jellemzők és képességek teljesen ismeretlenek, Wang csak annyit mondott, hogy ez a jövőbeli vadászgép mesterséges intelligenciát (AI) használhat, extrém lopakodó képességekkel és adaptív hajtóművekkel rendelkezik, fegyverzetében pedig lézer és hiperszonikus rakéták állnak majd rendelkezésre."
Felsorolta a Roper öt évvvel ezelőtti nyilatkozatában szereplő koncepcióelemeket. Vagy nettó baromság/fals infó, vagy továbbra is csak analóg lekövetnek (ipari kémkedésre alapozva), semmi saját elemet beletéve. Ami meg igen szar eredmény lesz, mert ez a képességcsomag az USAF elvárása és igénye, nem a kínaiaké...

A J-20ba tettek saját igény/elemeket (lényegében egy long range vadász a csendesre messze a FEBA mögötti műveletekre tanker/AWACS/nehézdrónok ellen, nem az F-22 féle all-around hadszintéri AD), de ez így eddig csak egy tükörmásolás. Vagyis nem a haderő koncepcióigényének kielégítése.

• Tetszik
Reactions: fishbed

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 469
19 253
113
Ami meg igen szar eredmény lesz, mert ez a képességcsomag az USAF elvárása és igénye, nem a kínaiaké...
És nem gondolod hogy ez egy kicsivel nagyobb is lesz?Mikor APS szerű cuccot terveznek már a kínaiak is ? Az ngad sem egy f22 méretű/tömegű lesz hanem jóval több .

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 558
17 544
113
És nem gondolod hogy ez egy kicsivel nagyobb is lesz?Mikor APS szerű cuccot terveznek már a kínaiak is ? Az ngad sem egy f22 méretű/tömegű lesz hanem jóval több .
Azonos méretkategóriát saccolok (a J-20 már elindult effelé), de más jelleget. Ezért írtam, hogy az NGAD kategória az USA igény, ami a Csendes Oceán távolságaira, a B-21-el való együttműködésre készül - a kínai igény meg még vagy harminc évig az első és kitekintve a második szigetlánc vonala. Oda meg valamivel más paremétercsomag lenne optimális, nem az USAF féle.

Az APS meg a 21. század rakétája lesz - olyan alapvetés lesz, amit jóformán csak gyalogjoe nem fog kapni, ellenben minden jármű, amire lőhetnek. A raksik adta veszély mára mindent vagy semmitre degradálta a védelmet (eltalál jóeséllyel meghalsz), a méretcsökkenés miatt pedig a handheld és a drón kategóriák miatt olcsókká és iszonyú mobillá váltak.

A Skyshield erre a egy jó példa, de jönni fog millió féle, harcjárműre, repülőre, mindenre, hard kill és energiafegyverek egyaránt. Kőkeményen ez az irány, így fix a kínaiak is ezt tervezik. Ez szerintem alapvetés minden most tervezőasztalon lévő eszköz esetében.