Kínai harckocsik

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
21 115
36 883
113
Hát lehet ! De ha arra is lenne valami csetepaté közeljövőben ott is a dronok dominálnának !
Ahogy a nemrég a tajvannak leszállított M1a1 az volt a kínai reakció hogy : "Majd a drónok elintézik őket"

További képek

54767422905_e386feeeba_k.jpg

54765317343_c6afe9ec78_3k.jpg

54767311948_ddd46d0279_k.jpg

54767310499_e68c07b8cd_k.jpg
Anno még Cifuval és Molnival vitáztam erről.Ők már akkor a dronok over kill voltát josolták.
Én meg ugyan azt mondtam,mit most.A dronok uralma addig fog tartani,mig el nem terjednek a az ellenük való védelem eszközei.
És olyasmiket josoltam,ami ennek a gépnek a promovideóján is van.Az APS érzékelők fejlődésével a dronok idejében felderithetők lesznek-és ez már megtörtént....APS rendszerek,és a másodlagos fegyverzet (hk esetén) alkalmas lesz dronelháritásra....Prototipus szinten már ez is megvan.ABM képes 30DEFA RCWS pipa.Iron Fistel már megtörténtek az első sikeres dronelháritó próbalövészetek.
Harcjármű fedélzeti dronzavarók már sikeresen be lettek vetve Ukrajnában.
Az újhullámos csapatlégvédelmi eszközök alkalmasak dronelháritásra.
És a dronok csodálatos tündöklése véget is fog érni.El ugyan nem fognak tünni,mert nagyon is megmaradnak,sőt,terjedni is fognak-de csak egy eszköz lesznek a harceszközök széles repertoárjában.
Igazság az,hogy ezt az egészet már a 60as években megjósolták,a 80as évek végén meg már megvoltak a támadódronok,de az ellenük védekező eszközök protói is.Igazábol a HH végi általános katonai fejlesztésbeni visszafogás miatt 20+ évre egyszerűen leálltak,befagytak a fejlesztések.A legtöbb ma előszedett eszköz valójában 30-40 éve elkezdett fejlesztések eredményei (Sahed dron 1986ban repült,mint Kentron ARD-10.Oerlikon AHEAD rendszer szintén a 80as évek végén már elkészült.Bofors 3P szintén,a már irányitott gránát 4P próbalövészete is meg volt a 90es évek elején.AWiSS/Mongoose/Iron Fist első próbalövészete 90ben volt az NSZK/Dél Afrika/Izraelben....).Ha tovább tarta a HH,90es években ezek az eszközök már elterjedtek volna.

• Tetszik
Reactions: fishbed and nyugger

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 962
15 664
113
Ez ahogy nézem nem is VR szemüveg, hanem inkább 'head-up display'. Valszeg kevésbé terheli a szemet, a fontos információkat meg ez is meg tudja jeleníteni.
+ nem takarja el a teljes latómezőt..
SDF-on Augmented Reality szemüvegként emlegetik. Rákerestem, hogy mi is lehet.
Valami ilyesmi:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
9 656
59 432
113
Na itt látszik egész közelről.

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 651
35 613
113
A képanyag eléggé összeollózott Armata is van benne, meg T-80 töltőberendezés.
CCTV elvileg utólagosan copyright claim-eli az összes parádéról készült felvételt - Vukics Feriék is ezzel basztak rá, de Reuters-nél is leszedettek egyet -, szóval ebből a szempontból érthető miért választotta a kolléga a biztonságosabb opciót. Vszeg én is így fogom, mert nem akarom, hogy letiltson engem is az algoritmus. Csak hát így meg nem lesz annyira autentikus a vizuális élmény, de ez van

Jah és persze más forrás meg nincs, mert központilag csak a CCTV és annak leányai közvetíthették az eseményt, mindenki más tőlük vette át

• Tetszik
Reactions: fishbed and endre

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
30 008
106 093
113
CCTV elvileg utólagosan copyright claim-eli az összes parádéról készült felvételt - Vukics Feriék is ezzel basztak rá, de Reuters-nél is leszedettek egyet -, szóval ebből a szempontból érthető miért választotta a kolléga a biztonságosabb opciót. Vszeg én is így fogom, mert nem akarom, hogy letiltson engem is az algoritmus. Csak hát így meg nem lesz annyira autentikus a vizuális élmény, de ez van

Jah és persze más forrás meg nincs, mert központilag csak a CCTV és annak leányai közvetíthették az eseményt, mindenki más tőlük vette át
A kínaiak nagyon érzékenyek a szerzői jogokra mi.;)

• Tetszik
Reactions: krisss and nyugger

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 651
35 613
113
  • Tetszik
Reactions: fishbed

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
30 008
106 093
113
Épp ez benne az irónia :D A fő probléma elvileg a Hszi-Putyin életmeghosszabbítós beszélgetés volt, ami után nuclear módba kapcsolva vittek mindent
Egyébként most itt vagyok a felvonulás helyszínén. Ha egy héttel előbb jövök lenne exklúzív privát fotó és videó anyagod a vasakról. :cool:

Most csak az itt maradt propianyagot tudom max. lőni az fasiszták és a japán aggreszzió elleni nagy győzelem 80-ik évfordulójáról. :D

• Imádom
  • Tetszik
Reactions: endre and nyugger

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 962
15 664
113

Belinkelhetsz képeket, melyek még a parádé előtt készültek, vasúti kocsikon, meg ilyenek. Itt is van egy rakás. Amúgy se a parádéról akarsz beszélni, hanem magáról a hk-ról. Akkor meg nem is akkora probléma.

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 651
35 613
113
Belinkelhetsz képeket, melyek még a parádé előtt készültek, vasúti kocsikon, meg ilyenek. Itt is van egy rakás. Amúgy se a parádéról akarsz beszélni, hanem magáról a hk-ról. Akkor meg nem is akkora probléma.
Persze, csak az erőforrás optimalizáló vágó úgy dolgozik, hogy mondjuk egy 2 perces szegmenshez odaszór egy vágatlan részt a parádéból és nem kell 10-20 másodpercenként új képet beilleszteni :D

Meglesz, csak kicsit több munkával jár majd a képi illusztráció része

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
17 309
20 918
113
Persze, csak az erőforrás optimalizáló vágó úgy dolgozik, hogy mondjuk egy 2 perces szegmenshez odaszór egy vágatlan részt a parádéból és nem kell 10-20 másodpercenként új képet beilleszteni :D

Meglesz, csak kicsit több munkával jár majd a képi illusztráció része
Mikorra fogjuk látni ?