Hajó ellen nem kell éppen másik hajó.
A type 093B 16 hajtó elleni rakétát visz
A type 093G2 már 24 db visz el.
A type 095 ezeknél nagyobb lesz . SSGN
Minek is azokból sok?
140+ Z-10 meg szintén 100 feletti Z-19 szóval és nyugodtan ide vehetjük a z-9wz heliket is
Igazából a kínai tengerészgyalogság kapcsán beszélgettünk, és pont azt írtam volt, hogy egy komplex flotta (LPD + helikopteres anyahajó + repülőgép anyahajó) egy olyan új képesség, amit most építenek ki. Ez nem hajó-hajó képesség, hanem egy kínai opció, hogy a világon bárhol képesek katonailag megjelenni a tengerészgyalogságukkal. Ebből jelenleg az első komponens van meg, a 6db LPD, ami azért kicsit vérszegény, mert sem komolyabb helikopteres képesség még nincs, sem pedig rendszerbe állított nagy anyahajó, ami az egész csoport fedezetét adná. Erre írtam, hogy még 10 év. Mindazonáltal nekem kicsit eltérő véleményem van a Type 55-ös rombolókról is, mert természetesen hogy komoly rakéta kapacitásuk van víz-föld/víz rakétákkal, de meg lennék lepve, ha nem a most épülő/rendszerbe álló anyahajók mellé lennének kettesével beosztva.
Helikopterek. Amit írsz, az darabszámra egész emberes, de ne feledd, ezen osztozik a 3 haderőnem és még a belbiztonságiak is. Ráadásul az elmúlt évek természeti csapásai után több helyen lehetett olvasni, hogy a mentéseknél maguk a kínaiak nem elégedettek a rendelkezésre álló képességekkel. A Z 18 és 19 francia eredtű cucc továbbfejlesztése, bár a Z 18 már talán nyomokban sem-nagyon emlékeztet a Super Frelon-ra, a Z 9 meg orosz (talán Kamov) segítséggel született. Erre írtam azt, hogy a prioritásokban hátrébb van egy-pár más dologhoz képest.