Kínai pilóta nélküli repülőgépek

Ezt meg ki vette meg?
WL-1aa_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

165141wmhqzmue44qk7q7t_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

165202e7zamzgaaf77gnm5_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Mi a bajod a légcsavarral?
Asszem Kazahsztán
https://en.wikipedia.org/wiki/Armed_Forces_of_the_Republic_of_Kazakhstan

Úgy néz ki, mintha az utolsó pillanatban eszükbe jutott volna, hogy egy légcsavar is kellene a gépre és gyorsan rágányoltak egyet.

Nem is látszanak a lapátok. Az a kék valami az egy huzat rajtuk.
165141wmhqzmue44qk7q7t_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Nem is a lapáttal van bajom, hanem az az illesztés néz ki nagyon szarul számomra.

Mert kilátszik a motor? Levették a borítólapot. Nézd meg a feljebb lévő képeket, amik a levegőben készültek. Ott rajta van.

Ha rajta van a borítás akkoir tákolás érzetet kelt. Nézd meg, hogy ennek milyen a borítás és a forgó rész közt a rés meg a kettő formája egyben, és nézd meg ugyanezt egy Predatornál vagy Reapernél.

A videókon nem tűnik fel semmi különös
https://youtu.be/dC97J8mmDzI
https://youtu.be/hqipteXyeWg

Pterodactyl-1 Astanában, KADEX 2016
Kazahsztán 2 darabot szerzett be még márciusban
6a6edea32836.jpg

Ez Kína térségbeli erősödését jelenti. A kazahok Kínától veszik majd ehhez a géphez a fegyverzetet és kínai műholdakon keresztül megy majd az irányítás. Ez elég komoly elkötelezettséget jelent.

Ha ilyen nincs az oroszoknak, csak attól vehetnek akinek van. Egyébként 80%-ban oroszoktól szerzik be a fegyvereket.

Ez csak idő kérdése volt. A Kazahoknak jóban kell lenni az Oroszokkal ÉS Kínával is. Adott, hogy Szu-35 öt csak az Oroszoktól tudnak venni(és Kína is:P), Predator kategóriájú drónt meg csak Kínától. Jól csinálják. Annak tudnék én igazán örülni, ha az Oroszok is félretennék a nemzeti büszkeséget, és bevásárolnának Pterodactyl-ből, meg Type-55 ből... Segíteniük kell egymást, ha meg akarnak tudni felelni ellensúlyként a NATO ellen. Lehet hülyén néz ki innen Európából hogy ezt írom, de az a saját véleményem, olyan erősnek kell látszaniuk, és lenniük is valóban, hogy kellő elrettentő erőt tudjanak felmutatni ahhoz, hogy ne legyen még kósza gondolat sem reálisan az, hogy meg lehet őket támadni a győzelem reális esélyével. Ehhez össze kell dolgozzanak mindenképp, én azt gondolom.

Szerintem már most vásárolnak egy rakás kulcsfontosságú elektronikai rendszert (alrendszert).
A CDF-on van egy Strangelove név alatt írkáló hong-kongi srác. Tegnap ezt posztolta: <i>A relative of mine is an electronics manufacturer, he has plants in Shenzhen and Dongguan, every year he gets more and more orders from Russian companies and government, buying everything from mediocre to cutting edge components. </i>

Magyarul, orosz kormányzati szervek egy rakás elektronikus cuccot vesznek Kínából.
Vagy elhisszük, vagy sem...

Szerintem már most vásárolnak egy rakás kulcsfontosságú elektronikai rendszert (alrendszert).
A CDF-on van egy Strangelove név alatt írkáló hong-kongi srác. Tegnap ezt posztolta: <i>A relative of mine is an electronics manufacturer, he has plants in Shenzhen and Dongguan, every year he gets more and more orders from Russian companies and government, buying everything from mediocre to cutting edge components. </i>

Magyarul, orosz kormányzati szervek egy rakás elektronikus cuccot vesznek Kínából.
Vagy elhisszük, vagy sem...

Kb 1 hónapja volt róla hír, hogy az oroszok kínai "Space" elektronikát akarnak beszerezni(szankciók miatt) viszont a kínaiak cserébe az orosz rakétahajtomuvek technologiát akarja megkapni. Még ebben a hónapban látogat Putyin Kínába.Meglátjuk mit írnak alá.

Megj.: Az orosz urprogramban használt elektronika 80%-a import.

Nekem van egy olyan érzésem, hogy abból már a 90-es években bevásároltak. Méghozzá nagyon keményen.