Kínai repülőgép-hordozók

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 046
113
Zjuganov szerint az mai orosz kormány bűne az hogy hagyták tönkre menni a hadsereget ,így az ország elvesztette védelmi képességét.

Itt akár lehet a mig-29 smt-re és a szu-27 modernizálására is gondolni amit nem hajtottak végre.

Amúgy tudja valaki hogy miért törölték 2001-ben a fekete-sas programot?
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 854
78 066
113
<a title="Profile" rel="nofollow">Roni</a>

 

Kik hagyták tönkremenni a hadsereget?Ne őrülj már meg teljesen!
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 896
81 753
113
Amúgy tudja valaki hogy miért törölték 2001-ben a fekete-sas programot?

 

A fo oka pénztelenség , abban az idoben nem volt pénze az orosz hadseregnek, másik dolog, amikor már volt pénz az Omszki gyár(fejleszto) tonkrement. A védelmi minisztérium akkori illetékese szerint a tankot nem a hadsereg megrendelésére fejlesztették, hanem az Omszki gyár saját kezdemenyezése volt. Roviden ennyi.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 046
113
Zjuganov szerint Putyinék hagyták elsorvadni a hadsereget
sf-wink.gif


 

Véleményem szerint Puyin ideje alatt inkább fejlődött a hadiipar, ami baj lehet az a db szám és az átadások .

Bár azzal a 60 db szu-30 sm géppel fog javulni a légerő képessége .

Putyinéknál minőségre mennek míg a komcsik szerintem darabszámra mennének
sf-laugh.gif


Az sem mindegy hogy a t-90 ms marad az orosz hadseregnél vagy az armata lesz.

Ám ugyan ez van a szu-27szm és a szu-35 esetében is .
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 896
81 753
113
Zjuganov arra célzott , hogy Putyin alatt a volt honvédelmi miniszter (civil- adoszakérto) fokozatosan leépítette a hadsereget, átalakította a szovjet modellrol a nyugati modellre , csokkentette a katonai korzetek számát, repulobázisokat zárt be, csokkentette a létszámot, elbocsátott 250 000 ezer tisztet, megszuntette a katonai oktatást.........stb.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 854
78 066
113
Zjuganov egy idióta ő kb a II.vh. tömegtámadásainál leragadt...
 

arbalest

Well-Known Member
2011. január 11.
8 407
17 773
113
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Körvonalazódik a Liaoning hordozó-harccsoportja
@boki

Azért Kína politikailag még mindig egy kommunista állam. Bőségesen van náluk is korrupció, de ha valakit kiszúrnak, falhoz állítják, és vagy lelövik, vagy lecsukják 100 évre, lényegében tárgyalás nélkül. Szerintem állami pénzből Kínában cefet nehéz lopni, főleg, ha a hadseregről van szó. Oroszországban a maffia viszi a felét.

Szerintem a kínaiak nagyon okosan és szépen csinálják. Először vettek több régi hajót, tanulmányozták. Aztán megvették a Varjagot, tanulmányozták, aztán befejezték, átépítették, most kb. bagóért van egy új hordozójuk. Kifutott, megmutatták, működik. Megvoltak az első le- és felszállások is. És most kapott honi kikötőt, flottát, kíséretet. Szépen lassan haladnak. Kína kurvára ráér, nem kell sietnie. Még 10-20 év, és katonailag az USA mögött toppon lesznek, saját, hordozók által támogatott kétkvízi flottával.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 348
13 930
113
Úgy tűnik, hogy mind a három prototípussal folynak a próbák.
http://youtu.be/HUPVW2ep4oc
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 896
81 753
113
Valoszinu valami meghibásodás lépett fel a hajon azért tért vissza Dalyan kikotojébe - javításra.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 348
13 930
113
Nem a hajót nézd, hanem ami mögötte van a pirossal bekarikázva.
 

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 438
611
113
Hát ott határozottan van valami. Valami nagy és sötét :)
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 348
13 930
113
A meghibásodásos verzió egyre kevésbé valószínű. Valami nagy ceremónia lehetett amire a nagyfőnök is eljött. Aztán bejelentették, hogy még építenek néhány hordozót. És persze a háttérben az a gyanús árnyék :D
vtgq.jpg

NyZROpj.jpg

rht5.jpg

g9fs.jpg

nxk6.jpg

l4nk.jpg

o5jc.jpg

c19z.jpg
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 348
13 930
113
Kihagózott a Liaoning.
yvUxD52.jpg

Így biszont jól látszik, hogy mi is volt az a gyanús árnyék.
imao.jpg

Fogalmam sincs mi lehet ez...