Még nem sikerült összehozni, mert csak jövőre dobják vízre első hordozójukat. Így azt sem érzem problémának, hogy csak földön tesztelik a katapultot.
Harcértékre viszont Liaoning sokkal inkább teljes értékű, nem mellesleg nem mindenhova tuggal kisért hordozó.
A Liaoning otthon hajókázik és tesztel. Ugyanúgy ahogy ezelőtt 3 hónappal a Kuznyecov. Ha az oroszoknak is hullottak volna otthon a gépeik otthon, akkor nem viszik Szíriába, a Kínaiaknak még ilyen szintű tapasztalatuk sincs. Ez alapján merész kijelenteni, hogy mennyire teljes értékű a kínai hordozó.
A két új klónja meg megnézzük milyen lesz, a katapult meg még mindig gyanús. Ha szárazföldön még mindig tesztelik, akkor nem biztos, hogy elkezdték legyártani az elemeit a hordozók számára, mert még nem tudták azt mondani, hogy ez így biztosan jó lesz. Szerintem csak a tesztek végeztével kap majd zöld utat a gyártás, úgy lenne értelme ha nem akarnak nagyobbat kockáztatni a kelleténél, azt meg nem tudom mennyi idő legyártani és beszerelni, de valószínűleg nem kevés.
Igen csak tudod egy 3 gen gép pilótával repül és sincs rajta fejlett megfigyelő rendszer mint ami a ezen a drónon van.
De nyugi nemsokára megjelenik az x-47 kínai klónja amit már láthattunk gurulópróbán lassan 4 éve.
Az oroszok meg a szájukat tátják
Mindegy, hogy a 3. gen gép pilótával repűl, te hoztad fel a nagysebességű témát, ami egyszerűen nem igaz a kínai drónokra. Ugyanaz a forma, mint az amerikai Predator, Reper vagy Global Hawk, ezek sokat kell a levegőben fent legyenek nem pedig keveset és gyorsan. Az X47-B klónra nem emlékszem, de voltak még eltűnt protók, amik felbukkantak aztán többet nem hallottunk róluk. Pl a nEUROn, annak még egy felszállásáról is van videó, azóta meg csend van. Az oroszokra meg nem értem ezt a köpködést, hogy ez sincs az sincs. Nézd meg hogy ez is van és az is van. Ők sem tudnak egyszerre mindent fejleszteni, de az elmúlt 5 évben haditechnikában sokat léptek előre.