Kínai repülőgép-hordozók

A két új britt hordozónák elvileg a meghajtás adta a két külön tornyot. A 2 csoportba tett gázturbinákat pedig a súlyelosztással magyarázták. 'Sztán hogy melyik volt előbb, azt nem tudom....
Szerintem egyszerűbb, könnyebb, kisebb helyigényü lett volna csak a gázkivezető csöveket elvezetni egyetlen, nagyobb toronyhoz. Ennek is megvannak a maga előnyei, és persze a hátrányai.

A 100 év tapasztalatot nehéz lesz behozni. Az oroszoknak nem sikerült. Egy működő kazánt nem tudtak tervezni.
Az oroszoknál a politikai tényező is komoly hátráltató elem volt.
Viszont a hajóépítésben elég jók a kínaiak, meg elég találékony népség, az oroszokat már kb lekörözték egyes területeken legalább is. Gyanítom a titkosszolgálatuk is rajta van az ügyön, és ezt-azt elcsentek az amcsi, francia, olasz, és britt hajógyárakból. Tapasztalat szerzésnek az öreg Varjag,és másolatai remek kiindulások lesznek. Gyanítom egyszerűbbek is lesznek a Type 002-esek mint egy Ford osztály, a Nimitzek vagy akár a Kitty Hawk szintjét ha elérik akkor az már elég komoly képesség lesz, főleg ha lesz belőle 3-4 vagy több. Ezzel ha valahol felvonulnak, az komoly diplomáciai érv tud lenni. A 001-esek szerintem az évek múlásával a flottaegységek légvédelmét fogják ellátni, míg a 002-eek lesznek a fő ütőkártyák. Nem azt mondom hogy fésztufész jók lehetnek egy Nimitzel, de ha hasonló harcászati képességeket tudnak hozni, és azt jól kihasználni, akkor a Csendes-óceánon komoly arcvesztése lesz az USA-nak.

• Tetszik
Reactions: Celebra and endre
Elindult a 01-es... Megkezdődtek a tengeri tesztek.
TiwuNSOwhsU.jpg

maXe-SRcnBk.jpg

YIEwuxpJcxc.jpg

0Q7FX_Y48xI.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Amíg az orosz hordozón egy ZIL teherautó vontassa a repcsiket addig a kínain egy jenkihez hasonló van.

ef7e09d055d84338603cc089541bb06b-jpg.476105

De náluk olyan gyors a fejlődés hogy már ezek helelyett is jön az új ami még kisebb
New aircraft tractor
img-1d15c0291f2b161a125874e453c22699-jpg.476103

img-bf741652e6c869186e7d27a398355d51-jpg.476104

• Tetszik
Reactions: therob
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.