Van a nagy zőld műanyag doboz. Ez ugye kibír sokmindent és kicsit legószerüen egymásba is illeszkednek, hogy göröngyös úton, nem csúszkáljanak egymáson. Ezt követi az a zöld vákumcsomagolás, ami belül egy fekete műanyagréteggel is be van vonva és végül a kartondoboz.
Ami számomra tetszik:
- a zöld vákumcsomagolásban 30-asával vannak a lőszerek pakolva.
- a lőszerek tizesével löltőlécekbe vannak csomagolva
- a nagy dobozba van gyortöltő is. Ötöt számoltam, de lehet, hogy a doboz másik oldalán szintén van öt.
A lényeg, hogy a tárakba nem egyenként kell betologatni a lőszert és nagyon számolgatni sem kell. A három töltőléccel másodpercek alatt megtöltöd a tárat.
Ezen én is töprengten. Ha van itt egy vadász, megszakértheti. Főleg érthetetlen a dolog, mivel a sörétespuska nem egy elterjedt fegyver. Belbiztonsági feladarokra használják, határőröknek osztanak ki párat egészen marginális valami.
A sörétes puska leginkább rendvédelmi, civil vonalon home defence célokra a legjobb. Katonai alkalmazása szerintem a mai védőfelszerelések korában erősen megkérdőjelezhető, papucsosok ellen épület, helyiségharcban jó lehet, de korlátozott így is. A fémhüvelyes cuccal meg pont a sörétes lőszer olcsósága veszik el, rendvédelmi feladatokra meg felesleges ilyen speckó cucc, sima bolti 12/70 vagy 76 os 00 -ás, vagy akár a libázó sörét és game over.
Amúgy rendvédelmi vonalon jobban elterjedhetnének az Usán kívül is sörétesek, pillanat alatt lehet gumilövedékre váltani pl, ha nem kell éles a delikvens ellen, de ha meg ki kell lukasztani 100% os stophatása van, a bebikázott agyú ámokfutó is megfekszik rögtön. A pumpás(előagyszános) puska igazi igénytelen eszköz, nem kényes, strapabíró mint az AK-kb.
A "sörétes" közel stop hatása brutális ha van rajta mellény ha nincs ! Egyéb előnye nincs ! A többit leírtad !