Kirov osztály (Project 1144 Orlan)

gacsat
akkor rosszul tudod...
Keresd meg az amerikai hírszerzés jelentését, amely szerint 2012-ben 5szor hajoztak ki a Delta IV-sek a világtengerekre.....

Angol nyelvu link(tobbmint 80)
http://en.ria.ru/world/20130902/183114933/Over-80-Russian-Warships-on-Sea-Duty-Across-World---Commander.html

És úgy kezdi a cikk, hogy: "More than 80 Russian naval warships and support vessels are currently at sea at combat readiness"
vagyis mindent beleszámoltak és akkor Kuruc meglátása a helyes.

boki

Felre ertesz !
Valszeg az en magyarom kopik eroteljesen.
Az hogy az orosz nuki csapasmerok ki ki jarogatnak az tenykerdes. Amugy hozzateszem hogy a fedelzetukon levo raketak hatotavolsaga miatt erre nem lenne szukseg csak erofitogtatasbol teszik. Azonban alapvetoen a fo jaroroutvonaluk a Bastyakban van es ha komolyodik a helyzet oda huzodnak vissza illetve azt az ugyeletes tengo sosem hagyja el.

És úgy kezdi a cikk, hogy: "More than 80 Russian naval warships and support vessels are currently at sea at combat readiness"
vagyis mindent beleszámoltak és akkor Kuruc meglátása a helyes.
Mégegyszer ...Az orosz hadiflottánál levo hajo legyen az vonatato, tanker, elláto, felderíto...cirkálo,rombolo,fregatt, korvett, desszant, tengeralattjáro,.......stb . bele van számolva, ami nem a kikotoben van.
Gondoltam ezt mindenki tudja, mit takar , de úgy látszik nem....
Miért én mit számoltam bele? .... ugyanazt,:)

Értem, értem, de a gond azzal, hogy ezek legnagyobb része soha nem hagyja el a kikötő környékét. Vagyis szeli a tengereket, de mégse:)

Az orosz flottanal meg mindig messze jobban finanszirozott Brit es USA flottaknal is az a szabaly hogy beke helyzetben minden negyedik hajodat tudod valoban a tengerre kuldeni 24 oras riasztassal. Az ugyeletes hajok 2 oran belul elhagyjak a kikotojuket altalaban.

Feltetelezve hogy az orosz flotta is ugyan olyan jol van finanszirozva es a hatteripara karbantartasa alkatresze minden meg van akkor legalabb 320 hajonak kell lennie a flottajaban ( ami nincs )

Szerintem valoban osszetudnak kaparni 80 mukodo hajot ha Putyin hirtelen azt mondana hogy no akkor Tovarisi szeretnem en azokat a hajokat latni de az kabare lenne hogy miket mutatnanak neki.

Fejtsem ki én is bővebben mitől olyan megmosolyogtató az egész cikk.
Sóval, az amerikai szakirodalom három fajta haditengerésztetet különböztetünk meg:
- "Brown-water navy" barna vizi flotta: ez gyakorlatilag a folyami és azok torkolata közelében üzemelő hajók (esetleg a partokhoz nagyon közeli vizeken)
- "Green-water navy" zöldi vizi flotta: ez is elsősorban partmenit flotta, de kiér a nyílt tengerre. Gyakorlatilag az ország felségvizeit lehet ez alatt érteni és beletartozhatnak azok a vizek ameddig a légierő fedezete elér
- "Blue-water navy" kék vizi flotta: nos ez az igazi értelemben vett tengeri haderő. Amely képes nyílt tengeri hadviselésre akár az óceánok közepén. Ezek közé a hajók közé fregattnál kissebb hajókat nem szokás sorolni. Pl. a Steregushchy korvetteket, legyenek amilyen jó rendszerek (vagy inkább kicsit elcseszett) nem szokás beleszámolni, mivel ezeket partmenti műveletekre szánják.
A cikk címe pedíg úgy szól, hogy az Orosz Haditengerészetnek több mint 80 hajója szolgál a világ tengerein. Ez alatt mindenképpen kék vizi flottát kell érteni.

Lovészet aNagy Péteren:
http://tvzvezda.ru/news/forces/content/201309300929-bfpz.htm

A Nagy Péter rakétás cirkáló az Északi-flotta zászloshajoja ma útnak indult az Atlanti-óceánra , hogy tobb hónapos utja során - mely tengeri hadgyakorlatokkal lesz kitoltve- járorozzon a világ óceánon.

a Nagy Péter ma megérkezett a Foldkozi-tengerre. Eredetileg más lett volna az uticél , de az Izraeli bombázások miatt a Szíria partokhoz vezényelték.....

Találkozás a brit Northumberland fregattal Skócia partjainál.

Admiral Nachimov a Sevmash hajogyárnál horgonyoz. Most, hogy átadták a Vikramadityat, a felszabadult kapacitást ráfodíthatják a hajo modernizálására.
Így néz ki: 2013 nov.16
880429_original.jpg

Azt nem értem miért írják mindenhol, hogy az ex Kirov más néven Admiral Ushakov-ot régen kivonták és feldarabolták?
pl. a magyar wikin vagy itt: http://www.haborumuveszete.hu/rovatok/fegyverek/hadihajok/nagy_peter_csatacirkalo/