Újfajta környezetvédő szolgáltatást vehetnek igénybe a magyar autósok
Karbonsemlegesítési szolgáltatást indított a Shell.
hvg.hu
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Újfajta környezetvédő szolgáltatást vehetnek igénybe a magyar autósok
Karbonsemlegesítési szolgáltatást indított a Shell.hvg.hu
Az óceánjainkban lassan már nem lesz semmi, csak szemét
Kihalt élővilág, kiüresedett tengerek, szemétszigetek az óceánon. A Seaspiracy című dokumentumfilm szerint ilyen jövő vár ránk, ha nem változtatunk jelenlegi szokásainkon, és nem lépünk fel erőteljesebben a kereskedelmi halászat ellen. Vészjósló, hátborzongató, reményteli film, aminek az...azonnali.hu
Mi ebben a távoli jövő? Több méhész ismerős van, akinek az utóbbi években szinte a teljes állománya kipusztult a vegyszerek, csávázószerek miatt.Ahol végleg eltűntek a méhek: kézi beporzás Kínában
Ami számunkra a távoli jövő, a kínai Jiuxiangban a szürreális jelen: a vegyszeres gazdálkodás következményeként méhek nélkül maradt földművesek a puszta kezükkel, tollseprű segítségével végzik el a rovarok munkáját. A kézi beporzásról Fercsik Mariann fotóművész készített riportot, ő írt róla a...hvg.hu
Közép-Európában egyedülálló farmot adtak át Magyarországon
A segítségével hosszú távon megoldódhat a világ élelmiszer-ellátása.index.hu
Hat nem en szorom az oceanba a szemetet az biztos. Tengeri halat se ennek ha nem lehetne kapni a boltban. Ez mar megint az a sablon hogy mindennek EN vagyok az oka.Az óceánjainkban lassan már nem lesz semmi, csak szemét
Kihalt élővilág, kiüresedett tengerek, szemétszigetek az óceánon. A Seaspiracy című dokumentumfilm szerint ilyen jövő vár ránk, ha nem változtatunk jelenlegi szokásainkon, és nem lépünk fel erőteljesebben a kereskedelmi halászat ellen. Vészjósló, hátborzongató, reményteli film, aminek az...azonnali.hu
Ne termeljenek akkor Avokadot. Na azt se en tomom ket pofara, talan meg nem is ettem.Netflix-en van dokusorozat a népszerű ételek eredetéről.
Rögtön az első résszel erősen indít, hogy konkrétan Chile egy része lassan szomjanhal, mert kell a víz a nyugati világ és Kína avokádóéhségének kielégítéséhez...
Nekem ezutan a cikk utan csak ket kerdesem van.Szerintem sokkal, nagyságrendekkel jobb megoldás, ha az alkoholt, cukrot, környezetbarát nap-elemes/-kollektoros, csúcsidős megújjulók hazsnálatával(csökkentve ezek negatív, jelenleg csak nagy költséggel ellensúlyozható hatását) vegyi reaktorokban állítják elő, hiszen ezek viszonylag könnyen szintetizálhatók.
Erre a célre tervezett gyártott (magas üzemi hőmérsékletű) atom-reaktorok pedig szintetikus üzemanyagokat tudnának --a veszteségesebb elektromos energiatermelés lépcsőfokának kiiktatásáva, de az elektromos energia-termelés megléte/lehetősége mellett !!!-- közvetlenül/kevesebb szennyező technológiai lépéssel gyártani a mindenütt meglévő levegő-víz közegekből.
Ezekben a megoldásokban a jelenlegi gazdaság szereplői nem érdekeltek.
Erre/ilyen a jelentős váltásra --a történelmi tapasztalatok alapján-- az emberiség csak kényszer miatt --vagy azért sem-- volt időben képes!!!
Mi is ez a történelmi tapasztalat? Íme:
Ókori öntözéses kultúrák (Mezopotámia) bukása a túlöntözéssel szikesedett talaj miatt!
Több Közép-/Dél-Amerikai ókori/középkori kultúra szinte nyomtalan eltűnése: írásos kultúra hiánya/alacsony szintje miatt szinte nem/alig hagytak maguk után kulturális/tudományos/technológia nyomokat.
.
Ne termeljenek akkor Avokadot. Na azt se en tomom ket pofara, talan meg nem is ettem.
Voltmár, és a mesterségesen világított napelemből nyert árammal növesztett beltéri salátával tuti nem oldjuk meg a világ élelmiszer ellátását. Persze egy led gyártó nyilván ezt fogja reklámozni, még ha tudja is, hogy drága, környezetszennyező, nulla tápértékű cuccokhoz jó csupán, amik maguktól megnőnének amúgy a mezőn.Közép-Európában egyedülálló farmot adtak át Magyarországon
A segítségével hosszú távon megoldódhat a világ élelmiszer-ellátása.index.hu
California, mandula ültetvények locsolása.Netflix-en van dokusorozat a népszerű ételek eredetéről.
Rögtön az első résszel erősen indít, hogy konkrétan Chile egy része lassan szomjanhal, mert kell a víz a nyugati világ és Kína avokádóéhségének kielégítéséhez...
California, mandula ültetvények locsolása.
Közben jönnek a bio-vegánok, hogy a tej mennyire környezetszennyező, mennyi víz kell hozzá, és a mandulatej, illetve a kesudió-sajt majdnem olyan mint az igazi!
A Californiaiak médiában propagált életmódja miatt olyan népszerű lett az avokádó, hogy az átlag mexikói többé nem tudja megfizetni az egyes nemzeti fogásaik alapját képező növényt...Ők a 3. legnagyobb Avokádó termelő
Első Mexikó, de náluk meg a védelmi pénzre utazó és kvótákat meghatározó kartellekkel van baj, környezet tökéletesen megfelel neki, mivel onnan származik.
Most az ásványvizes részt kezdtem el, Afrikában konkrétan folyókat, kutakat szárít ki a Nestlé túltermeléssel, hogy piacot csináljon a palackozott vizének, amivel saját szavaik szerint humán katasztrófát hárítanak el...
Én már ettem, de nem vagyok oda érte. A fejlett nyugaton viszont már régóta divat, és ez hülye divat most begyűrözött Kínába is.Ne termeljenek akkor Avokadot. Na azt se en tomom ket pofara, talan meg nem is ettem.