Környezetvédelem

Na de ha neked és a családodnak a megélhetése függne attól, akkor te is termelnéd. A kényszer nagy úr.
Ha a megelhetesem fuggne tole es megvennek akkor termelnem. Nem kell megvenni a termelotol es akkor nem termeli,nem jajgatni kell, ne vegye meg ha a csillamfaxponik elovilaga aggasztja. A termelonek meg nem kell sirni akkor hogy nincs viz vagy tudomisenmi, mert akkor hagyja abba ha ugy gondolja hogy ez neki igy nem eri meg. Uzzon mas foglalkozast amibol lehet hogy kevesebbet keres, de akkor 10 gyerek helyett csinaljon 1-et. Mi lenne ha meg futeniuk is kene egy evben 7-8 honapot.
Mind a ketto ugyanolyan hibas ha jajgat es megis csinalja.
 
Ők a 3. legnagyobb Avokádó termelő :D
Első Mexikó, de náluk meg a védelmi pénzre utazó és kvótákat meghatározó kartellekkel van baj, környezet tökéletesen megfelel neki, mivel onnan származik.

Most az ásványvizes részt kezdtem el, Afrikában konkrétan folyókat, kutakat szárít ki a Nestlé túltermeléssel, hogy piacot csináljon a palackozott vizének, amivel saját szavaik szerint humán katasztrófát hárítanak el...
Latom belulrol, de olyan a PR hogy mindenki beveszi.
 
Most az ásványvizes részt kezdtem el, Afrikában konkrétan folyókat, kutakat szárít ki a Nestlé túltermeléssel, hogy piacot csináljon a palackozott vizének, amivel saját szavaik szerint humán katasztrófát hárítanak el...
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
 
Ezért utálom azokat az egybites csudaétrendeket, amiket majmolnak, a globális egyenkultúrának hála: "egyél csirkét és avokádót, egészséges leszel és szép!" És ott van a többi trendi szar, pár éve a durián mánia söpört végig, először pár folyton idegen dolgokat majmoló kollégám jött azzal a szarral, aztán fél-egy év múlva az indexen is elkezdtek cikkezni arról. És mindig valami egyen szar kell az egész cvilágnak, amivel nem lehet egyszerre mindenki igényeit kielégítani, de legalább az eredeti helyén is kárt lehet okozni a mesterségesen végletekig felfokozott kereslettel.
Gondolj bele, a csirkéből csak a mellet preferálják, holott szerintem az a legunalmasabb hús az egész csirkéből, felment az ára, de hála istennek se az alsó és felső combot, szárnytő és szárnyközépet semelyik gyúrós-diétázós-"fancy" étrendes nem részesíti előnyben, így viszonylag olcsón lehet venni, a belőle készült ételek szerintem sokkal finomabbak.
Mellesleg amikor csirkemellet sütök néha olyan halszag terjeng, holott frissen vettem a pultostól...
 
Ha a megelhetesem fuggne tole es megvennek akkor termelnem. Nem kell megvenni a termelotol es akkor nem termeli,nem jajgatni kell, ne vegye meg ha a csillamfaxponik elovilaga aggasztja. A termelonek meg nem kell sirni akkor hogy nincs viz vagy tudomisenmi, mert akkor hagyja abba ha ugy gondolja hogy ez neki igy nem eri meg. Uzzon mas foglalkozast amibol lehet hogy kevesebbet keres, de akkor 10 gyerek helyett csinaljon 1-et. Mi lenne ha meg futeniuk is kene egy evben 7-8 honapot.
Mind a ketto ugyanolyan hibas ha jajgat es megis csinalja.

Aki aggódik a környezetért valóban jobb ha odafigyel milyen ételt vesz. Viszont átlag ember nem teheti meg/nem fogja megtenni - mégha amúgy aggódik is a környezetért -, hogy mindig minden kajának utánanéz hogy hol, hogyan készült és ha nem jó, akkor keres helyettesítőt. Ezt részben központilag kéne szervezni.
A termelőknek meg nem valódi opció hogy csak úgy abbahagyja. Próbál túlélni, ahogy tud.
Chilében amúgy jóval 2 alatt van a születésszám.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz
Gondolj bele, a csirkéből csak a mellet preferálják, holott szerintem az a legunalmasabb hús az egész csirkéből, felment az ára, de hála istennek se az alsó és felső combot, szárnytő és szárnyközépet semelyik gyúrós-diétázós-"fancy" étrendes nem részesíti előnyben, így viszonylag olcsón lehet venni, a belőle készült ételek szerintem sokkal finomabbak.
Mellesleg amikor csirkemellet sütök néha olyan halszag terjeng, holott frissen vettem a pultostól...
Hallisztel etettek, azert budos.
 
Aki aggódik a környezetért valóban jobb ha odafigyel milyen ételt vesz. Viszont átlag ember nem teheti meg/nem fogja megtenni - mégha amúgy aggódik is a környezetért -, hogy mindig minden kajának utánanéz hogy hol, hogyan készült és ha nem jó, akkor keres helyettesítőt. Ezt részben központilag kéne szervezni.
A termelőknek meg nem valódi opció hogy csak úgy abbahagyja. Próbál túlélni, ahogy tud.
Chilében amúgy jóval 2 alatt van a születésszám.
Chile meg Argentina kicsit kulonbozik a tobbi deli orszagtol. Avokadot viszont szerintem, gondolom nem az atlagemberek tomik ket pofara vilagszerte, hanem akiknek sikk.
 
Aki aggódik a környezetért valóban jobb ha odafigyel milyen ételt vesz. Viszont átlag ember nem teheti meg/nem fogja megtenni - mégha amúgy aggódik is a környezetért -, hogy mindig minden kajának utánanéz hogy hol, hogyan készült és ha nem jó, akkor keres helyettesítőt. Ezt részben központilag kéne szervezni.
A termelőknek meg nem valódi opció hogy csak úgy abbahagyja. Próbál túlélni, ahogy tud.
Chilében amúgy jóval 2 alatt van a születésszám.
Szerintem meg hagyuk mi europaiak a hulyeseget es a szarakodast hogy vigyazunk mit eszuk, mit iszunk, hogy szaporodunk, milyen fajta ruhat vegyunk meg stb mert csak hulyet csinalunki magunkbol. Az ok hogy vigyazunk a szemetelesre, az ipar meg itt a karos anyag kicsobajtasra, de ilyen apro dolgokon ne szarakodjunk mar.

Hiaba figyel egy atlagos europai ilyen pici dolgokra amikor fel del amerika, komplet azsia kinaval es indiaval az ellen epphogy szarik ra mindenre es teleszemetel ugy mindent hogy olyan koszban elnek hogy a szmogtol nem lassak a napot, a folyoik meg olyan jol alnak, hogy ha belejuk ugrasz, akor nem a vizbe landolsz hanem egy csomo szemetbe. Meg jo hogy afrika szegeny, mert az ottani mentalitasal akor lenne csak szennyezes ha azoknak is tobbre tellene.
 
Hiaba figyel egy atlagos europai ilyen pici dolgokra amikor fel del amerika, komplet azsia kinaval es indiaval az ellen epphogy szarik ra mindenre es teleszemetel ugy mindent hogy olyan koszban elnek hogy a szmogtol nem lassak a napot, a folyoik meg olyan jol alnak, hogy ha belejuk ugrasz, akor nem a vizbe landolsz hanem egy csomo szemetbe
Itt, a művelt nyugaton is hasonló állapotok voltak, amíg nem sikerült kiszervezni a termelés nagy részét ezekbe a régiókba.
Ez a mocsok a mi mocskunk is, csak valahogy mindig elfelejtődik. Különösen, ha politikai lózungokat kell megfogalmazni, l. még karbonsemlegesség 2045-ig, és hasonló hipokrita baromságok.
 
  • Tetszik
Reactions: enzo
Szerintem meg hagyuk mi europaiak a hulyeseget es a szarakodast hogy vigyazunk mit eszuk, mit iszunk, hogy szaporodunk, milyen fajta ruhat vegyunk meg stb mert csak hulyet csinalunki magunkbol. Az ok hogy vigyazunk a szemetelesre, az ipar meg itt a karos anyag kicsobajtasra, de ilyen apro dolgokon ne szarakodjunk mar.

Hiaba figyel egy atlagos europai ilyen pici dolgokra amikor fel del amerika, komplet azsia kinaval es indiaval az ellen epphogy szarik ra mindenre es teleszemetel ugy mindent hogy olyan koszban elnek hogy a szmogtol nem lassak a napot, a folyoik meg olyan jol alnak, hogy ha belejuk ugrasz, akor nem a vizbe landolsz hanem egy csomo szemetbe. Meg jo hogy afrika szegeny, mert az ottani mentalitasal akor lenne csak szennyezes ha azoknak is tobbre tellene.

Több mint félmilliárd európai van. Számít, hogy hogy élünk. Függetlenül attól, hogy mások mit művelnek.
 
Gondolj bele, a csirkéből csak a mellet preferálják, holott szerintem az a legunalmasabb hús az egész csirkéből, felment az ára, de hála istennek se az alsó és felső combot, szárnytő és szárnyközépet semelyik gyúrós-diétázós-"fancy" étrendes nem részesíti előnyben, így viszonylag olcsón lehet venni, a belőle készült ételek szerintem sokkal finomabbak.
Mellesleg amikor csirkemellet sütök néha olyan halszag terjeng, holott frissen vettem a pultostól...
meg a mell száraz mint a tapló. halál uncsi, a többi rész nem ennyire gáz. plusz belsőség levesbe(szív,zúza)
Az avokádóval az a vicces, hogy úgy hozzák ide, hogy nem érett be teljesen, a mexikói srác szerint otthon náluk sokkal finomabb mint itt.
én a banánról olvastam ezt-azt, állítólag az idehozott banán délamerikában kb takarmányként termesztik, ezen felül mondjuk peruban van vagy húszféle ízű, az ide exportáltnál sokkal finomabbak
 
  • Tetszik
Reactions: megazez
én a banánról olvastam ezt-azt, állítólag az idehozott banán délamerikában kb takarmányként termesztik, ezen felül mondjuk peruban van vagy húszféle ízű, az ide exportáltnál sokkal finomabbak
Igen banánból sokfajta van, ami itt nálunk ismert banán az a legolcsóbb termeszthetőségű ezért ez van.
Banánról, vagyis inkább annak mesterséges aromájáról azt olvastam, hogy egy régen kihalt egyed ízét őrzi, azért olyan pocsék minden banánaromás cucc.
Pár éve néztem egy fickót tecsőn (sajnos belekezdett ilyen kriptovalutás hülyeségekbe ami annyira nem érdekelt, így feledésbe merült, nevet nem tudok mondani, de megpróbálom előkotorni), aki kiment amerikába és ott kezdett bele termesztésbe főként banánba, akkor tudtam meg, hogy annál a banánnál amit mi eszünk vannak sokkal jobb fajták is, finomabbak, húsosabbak, más színűek stb...
 

Megvan a Velencei-tó betonfalának funkciója: elválasztja a vizet a víztől​

Aki ezt kitalálta, az biztos sokat sétált a Balaton partján. - Majd sajnálatos módon továbbfejlesztette az ott látottakat... :( :( :(