Környezetvédelem

 
https://gepmax.hu/hir/gyomirtas-robot-elektromos-hibrid-mezogazdasag/

gyomirtas-arammal-3-768x424.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: Blitz97
 

Netflix-en van dokusorozat a népszerű ételek eredetéről.
Rögtön az első résszel erősen indít, hogy konkrétan Chile egy része lassan szomjanhal, mert kell a víz a nyugati világ és Kína avokádóéhségének kielégítéséhez...
 
Mi ebben a távoli jövő? Több méhész ismerős van, akinek az utóbbi években szinte a teljes állománya kipusztult a vegyszerek, csávázószerek miatt.
 

Szerintem sokkal, nagyságrendekkel jobb megoldás, ha az alkoholt, cukrot, környezetbarát nap-elemes/-kollektoros, csúcsidős megújjulók hazsnálatával(csökkentve ezek negatív, jelenleg csak nagy költséggel ellensúlyozható hatását) vegyi reaktorokban állítják elő, hiszen ezek viszonylag könnyen szintetizálhatók.
Erre a célre tervezett gyártott (magas üzemi hőmérsékletű) atom-reaktorok pedig szintetikus üzemanyagokat tudnának --a veszteségesebb elektromos energiatermelés lépcsőfokának kiiktatásáva, de az elektromos energia-termelés megléte/lehetősége mellett !!!-- közvetlenül/kevesebb szennyező technológiai lépéssel gyártani a mindenütt meglévő levegő-víz közegekből.

Ezekben a megoldásokban a jelenlegi gazdaság szereplői nem érdekeltek.
Erre/ilyen a jelentős váltásra --a történelmi tapasztalatok alapján-- az emberiség csak kényszer miatt --vagy azért sem-- volt időben képes!!!

Mi is ez a történelmi tapasztalat? Íme:
Ókori öntözéses kultúrák (Mezopotámia) bukása a túlöntözéssel szikesedett talaj miatt!
Több Közép-/Dél-Amerikai ókori/középkori kultúra szinte nyomtalan eltűnése: írásos kultúra hiánya/alacsony szintje miatt szinte nem/alig hagytak maguk után kulturális/tudományos/technológia nyomokat.


.
 
Hat nem en szorom az oceanba a szemetet az biztos. Tengeri halat se ennek ha nem lehetne kapni a boltban. Ez mar megint az a sablon hogy mindennek EN vagyok az oka.
 
Netflix-en van dokusorozat a népszerű ételek eredetéről.
Rögtön az első résszel erősen indít, hogy konkrétan Chile egy része lassan szomjanhal, mert kell a víz a nyugati világ és Kína avokádóéhségének kielégítéséhez...
Ne termeljenek akkor Avokadot. Na azt se en tomom ket pofara, talan meg nem is ettem.
 
Szerintem sokkal, nagyságrendekkel jobb megoldás, ha az alkoholt, cukrot, környezetbarát nap-elemes/-kollektoros, csúcsidős megújjulók hazsnálatával(csökkentve ezek negatív, jelenleg csak nagy költséggel ellensúlyozható hatását) vegyi reaktorokban állítják elő, hiszen ezek viszonylag könnyen szintetizálhatók.
Erre a célre tervezett gyártott (magas üzemi hőmérsékletű) atom-reaktorok pedig szintetikus üzemanyagokat tudnának --a veszteségesebb elektromos energiatermelés lépcsőfokának kiiktatásáva, de az elektromos energia-termelés megléte/lehetősége mellett !!!-- közvetlenül/kevesebb szennyező technológiai lépéssel gyártani a mindenütt meglévő levegő-víz közegekből.

Ezekben a megoldásokban a jelenlegi gazdaság szereplői nem érdekeltek.
Erre/ilyen a jelentős váltásra --a történelmi tapasztalatok alapján-- az emberiség csak kényszer miatt --vagy azért sem-- volt időben képes!!!

Mi is ez a történelmi tapasztalat? Íme:
Ókori öntözéses kultúrák (Mezopotámia) bukása a túlöntözéssel szikesedett talaj miatt!
Több Közép-/Dél-Amerikai ókori/középkori kultúra szinte nyomtalan eltűnése: írásos kultúra hiánya/alacsony szintje miatt szinte nem/alig hagytak maguk után kulturális/tudományos/technológia nyomokat.


.
Nekem ezutan a cikk utan csak ket kerdesem van.
Vajon minden varosi atlagjoskanak van a farzsebeben 520 millio ft hogy letrehozzon egy ilyet a maga eltartasara?
Amugy a nagy projekt megvalositasanak mekkora lehetett a kornyezeti labnyoma? Le nem bomlo muanyagok, aluminiumok, vezetekek, felhasznalt energia, telen paplant tesznek ra hogy meg ne fagyjon vajon vagy mi van?
 
  • Tetszik
Reactions: enzo and LMzek 2.0
Voltmár, és a mesterségesen világított napelemből nyert árammal növesztett beltéri salátával tuti nem oldjuk meg a világ élelmiszer ellátását. Persze egy led gyártó nyilván ezt fogja reklámozni, még ha tudja is, hogy drága, környezetszennyező, nulla tápértékű cuccokhoz jó csupán, amik maguktól megnőnének amúgy a mezőn.
 
Netflix-en van dokusorozat a népszerű ételek eredetéről.
Rögtön az első résszel erősen indít, hogy konkrétan Chile egy része lassan szomjanhal, mert kell a víz a nyugati világ és Kína avokádóéhségének kielégítéséhez...
California, mandula ültetvények locsolása.

Közben jönnek a bio-vegánok, hogy a tej mennyire környezetszennyező, mennyi víz kell hozzá, és a mandulatej, illetve a kesudió-sajt majdnem olyan mint az igazi!

Pont mint a villanyutósok. Többet ártanak mint használnak.
 
California, mandula ültetvények locsolása.

Közben jönnek a bio-vegánok, hogy a tej mennyire környezetszennyező, mennyi víz kell hozzá, és a mandulatej, illetve a kesudió-sajt majdnem olyan mint az igazi!

Ők a 3. legnagyobb Avokádó termelő :D
Első Mexikó, de náluk meg a védelmi pénzre utazó és kvótákat meghatározó kartellekkel van baj, környezet tökéletesen megfelel neki, mivel onnan származik.

Most az ásványvizes részt kezdtem el, Afrikában konkrétan folyókat, kutakat szárít ki a Nestlé túltermeléssel, hogy piacot csináljon a palackozott vizének, amivel saját szavaik szerint humán katasztrófát hárítanak el...
 
Ők a 3. legnagyobb Avokádó termelő :D
Első Mexikó, de náluk meg a védelmi pénzre utazó és kvótákat meghatározó kartellekkel van baj, környezet tökéletesen megfelel neki, mivel onnan származik.

Most az ásványvizes részt kezdtem el, Afrikában konkrétan folyókat, kutakat szárít ki a Nestlé túltermeléssel, hogy piacot csináljon a palackozott vizének, amivel saját szavaik szerint humán katasztrófát hárítanak el...
A Californiaiak médiában propagált életmódja miatt olyan népszerű lett az avokádó, hogy az átlag mexikói többé nem tudja megfizetni az egyes nemzeti fogásaik alapját képező növényt...

Ezért utálom azokat az egybites csudaétrendeket, amiket majmolnak, a globális egyenkultúrának hála: "egyél csirkét és avokádót, egészséges leszel és szép!" És ott van a többi trendi szar, pár éve a durián mánia söpört végig, először pár folyton idegen dolgokat majmoló kollégám jött azzal a szarral, aztán fél-egy év múlva az indexen is elkezdtek cikkezni arról. És mindig valami egyen szar kell az egész cvilágnak, amivel nem lehet egyszerre mindenki igényeit kielégítani, de legalább az eredeti helyén is kárt lehet okozni a mesterségesen végletekig felfokozott kereslettel.

Mexikóváros vízellátása is problémás, de a Coca Cola is kapott vízkitermelési jogot egy kiszáradó területen Mexikóban. De jó a PR-juk!
 
Ne termeljenek akkor Avokadot. Na azt se en tomom ket pofara, talan meg nem is ettem.
Én már ettem, de nem vagyok oda érte. A fejlett nyugaton viszont már régóta divat, és ez hülye divat most begyűrözött Kínába is.

Na nem mintha a banán, az ananász és még sorolhatnám termesztése jó tenne a környezetnek... :( :( :(