Környezetvédelem

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

ximix

Well-Known Member
2017. december 1.
808
2 355
93
Mekkora hódok élnek felétek? :eek:
:D
Környékünkön is van pár bestia.
Pár hónapja épp mentünk Bicske felé, ahol az ismi mondta, figyeld annak a fának a törzse megvan rágva ott a tóparton.
Másnap mentem arra, már bele volt dőlve a tóba és volt vagy két embernyi a törzse.
Pl itt van pár kép a fél tenyérnyi forgácsokról, és komoly fákról
hod-sonline.jpghod1-20240521005730.jpgimagesN-vtelen.jpg


Az problem, hogy itt nem igen van neki életér,ez nem USA ahol több 1000 hektáros területen ha egy folyóból tavat csinál, akkor nem gond, majd szerveznek oda turista utat.
Itt felénk miden vízfolyás, folyó megduzzasztása valakinek gondot, kárt okozna.
 

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 261
4 652
113
Van egy jó hírem. Itt Gödön annál többet ér egy ingatlan, minél közelebb van az akkugyárhoz!
Mikepércsen nem ez a trend...
Itt mindenki örülne, ha lenne ingatlana a gyár mellett, mert már építené is át munkásszállóvá, nyitna kifőzdét az utcafronton és hasonló busásan jövedelmező vállalkozásokban gondolkodva!
Az egyébként is jól élő ex-debreceniek, akik a csendért, nyugalomért költöztek ki a város szélére, nem biztos, hogy új vállalkozásba kezdenének.
De megértem az érveidet, nem is ezzel van gondom, hanem hogy mindenkit általánosítva le"álcivilezel", aki személyes okokból nem ért egyet az akkugyár-szomszédsággal. Ha valakinek jó most, hogy odatelepült a gyár, az álljon ki mellette (majd akkor is, ha véletlenül hosszabb távon - mondjuk úgy 10-20 év távlatában - kiderül, hogy vannak/lehetnek egészségkárosító hatásai), akinek meg nem, mert más okokból költözött anno egy városszéli kertes ingatlanba, nem megélhetési okokból , az nyugodtan tiltakozzon. Ettől ő még civil, akkor is, ha az óbaloldal rátelepedett az álláspontjára, az akarata ellenére.
nincs és nem is lesz semmilyen szennyezés meg más hülyeség, amivel riogattak.
Ezt nem merném ab ovo így kijelenteni, de lelketek rajta. A környezeti hatások vizsgálatához ismerni kellene a gyár előtti állapotokat-értékeket, a mostaniakat, és a megjelent vegyi anyagok hosszú távú hatását az emberi szervezetre. Nekem olybá tűnik, feláldozzuk a pillanatnyi haszon oltárán a környezetvédelmi előírásokat, de ne legyen igazam. A pörgő akkugyártás is megtorpanni látszik az elektromos autók iránti kereslet drasztikus visszaesésével, amit a vásárlásuk támogatásának elsorvasztása okozott, amit egyébként itt a fórumon is sokan reális lépésnek neveztek.
 

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 261
4 652
113
Csak annyi, hogy Debrecenben már 10éve ki van jelölve a déli ipari park, ahova beköltözik az akksigyár. Ha valaki ide költözik ki, az ne panaszkodjon.
Nekem inkább olyanak tűnik, aki a reptér mellé költözik és másnap panaszkodik a repülők miatt. Vagy mocsár mellé és panaszkodik a szúnyogok miatt. Vagy a legjobb: városba, egyenesen a fővárosba és panaszkodik, hogy nincs erdő a városban. (Bp.-en pl. ez is van.) :)
Igaz, de akiket én ott ismerek, mind régebben költöztek oda. Ez mondjuk a koromból adódik... Aki az ipari park kijelőlése után költözött oda, az nem szólhat egy rossz szót sem.
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 010
15 959
113
Jéé, ki hitte volna hogy az erőltetett menetben áttolt klímavédelmi szabályozás, a jól megszonzorált ‘civil’ szervezetek lánca végén egy nettó lehúzás, soha meg nem valósult dekarbonizációs létesítmények, jó pénzért lepecsételt klímavédelmi búcsúcédulák árusítása és 4,5 milliárd eurónyi csalássorozat lesz.

Megdöbbentő, egyedi, elszigetelt eset.

 
 • Tetszik
Reactions: Nber and vata

Yorg

Active Member
2017. április 21.
82
215
33
Mert akármennyirre zöld, meg mindenféle környezetvédelmi , vízügyi és egyéb szabályt betartó egy ilyen üzem, akkor sem fog annyit érni a házam, mint előtte.
Nem látom a mikepércsi ingatlanárak összeomlását a CATL-bejelentés után. Inkább az ellenkezőjét:

 
 • Tetszik
Reactions: Nber

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 596
9 113
113
 • Tetszik
Reactions: Blitz97

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 608
11 256
113
Napelem kontra növénytermesztés.
Valószínű minden országban vannak jobb és rosszabb minőségű termőföldek. Nyilvánvalóan a szántóföldi művelésre kevésbé alkalmas területeken érdemes napelemparkot létesíteni.
Ott meg legeltetést továbbra is lehet folytatni (pl. juhokkal).
 

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 261
4 652
113
Nem látom a mikepércsi ingatlanárak összeomlását a CATL-bejelentés után. Inkább az ellenkezőjét:

OK, én csak az ott lakó ismerőseimtől tájékozódtam - ezek szerint részben rosszul. Én örülök a legjobban, ha nem járnak rosszul az emberek.
 
 • Tetszik
Reactions: fishbed and Blitz97

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 597
6 931
113

Víztározók és csatornák kellenek az árvízi védekezéshez – Áder János előadása Baján, 2024.06.11.