Közlekedés (infrastruktúra, vasút, autó-motor, elektromos járművek, ...)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 761
21 387
113
Kb. a metró az egyetlen ami csak Budapesten van. Még a trolli, villamos és az omnibusz nevezhető kimondott városi közlekedésnek, de pl. villamos is ment Aradról Ménesre. Ez mennyiben fedi a "nagy részben városi közlekedést"? Vagy mi az, ami kimondottan csakis városi közlekedési eszköz?
Hazai viszonylatban? Fogaskerekű vasút. Libegő. Percdíjas bérautó. Kerékpárosok (itt a fórumon tudtam meg,hogy vidéken mindenki autóval jár a szomszéd utcára is), HÉV... Budavári sikló. Semmi olyan ami máshol ne lenne.

Megértem amúgy, hogy miért viszi oda a miniszter. Lássanak valamit civilizációból ott a kamionparkolóban is a @Kurfürst félék is.

• Imádom
  • Tetszik
Reactions: fishbed and alali77

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 750
35 401
113
Hazai viszonylatban? Fogaskerekű vasút. Libegő. Percdíjas bérautó. Kerékpárosok (itt a fórumon tudtam meg,hogy vidéken mindenki autóval jár a szomszéd utcára is), HÉV... Budavári sikló. Semmi olyan ami máshol ne lenne.

Megértem amúgy, hogy miért viszi oda a miniszter. Lássanak valamit civilizációból ott a kamionparkolóban is a @Kurfürst félék is.
Ezekből mennyi van a Közlekedési Múzeumban? Mert ugye ez a téma.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby and fip7

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 761
21 387
113
Ezekből mennyi van a Közlekedési Múzeumban? Mert ugye ez a téma.
Hol és ki kötötte ki, hogy minden a múzeumban legyen? Azt hittem a városi közlekedés volt már a téma...
Kb. a metró az egyetlen ami csak Budapesten van. Még a trolli, villamos és az omnibusz nevezhető kimondott városi közlekedésnek, de pl. villamos is ment Aradról Ménesre. Ez mennyiben fedi a "nagy részben városi közlekedést"? Vagy mi az, ami kimondottan csakis városi közlekedési eszköz?
Amúgy mindről volt legalább egy fotó/makett/tárlat. Teljes metrószerelvény pl. egy sem volt, csak kéregvasút. Ló sem volt amúgy, meg hőlégballon sem, csak képen. Debrecenben ló mondjuk gondolom lesz a ménesbirtokról...

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 750
35 401
113
Hol és ki kötötte ki, hogy minden a múzeumban legyen? Azt hittem a városi közlekedés volt már a téma...
Én úgy értettem a témát, hogy minek vidékre a múzeum mert (tk.) városi közlekedési eszközök adják a többségét.

Debrecenben ló mondjuk gondolom lesz a ménesbirtokról...
Hát, oda kurva messze van, nem tudom, hogy miért lenne... habár ha még tavat is akarnak...
(Ha meg már nóniusz, akkor ott van a Hortobágyon a helyi változata.)

hőlégballon sem
Mondjuk ilyen kipróbálható dolgok nagyon jók lennének.

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 761
21 387
113
Én úgy értettem a témát, hogy minek vidékre a múzeum mert (tk.) városi közlekedési eszközök adják a többségét.

Hát, oda kurva messze van, nem tudom, hogy miért lenne... habár ha még tavat is akarnak...
(Ha meg már nóniusz, akkor ott van a Hortobágyon a helyi változata.)

Mondjuk ilyen kipróbálható dolgok nagyon jók lennének.
Légballon (nem hő, hanem gázos) amúgy párszáz méterre a régi múzeumtól van a parkban...

ximix

Well-Known Member
2017. december 1.
916
2 653
93
Kivételesen végignéztem a videót vagy két hete és végigolvastam az összes hozzászólást is.

Szóval vannak olyan elgondolkodtató hozzászólások is, amelyek egy-egy; a videó nézése közben bennem kételyt keltő fogalmazást, viselkedést, stb. erősítettek fel - utólag. (Először videózás, utána olvasás.)
Kommentekből csak párat olvastam, de kíváncsi voltam mire gondolsz, tippre @buborzoli66 kommentjére.
A BN videójában szerintem minden válasz elhangzik a vádakra és a kérdésekre, de ők tudják.

A tulaj egy nagyon szupi image filmet képzelt el az Audi s1 replikával ami majd népszerűsíti őt és az Audi szalon és szervizét, persze ehhez jó lett volna valami frankó időeredmény is az nemjött össze.
2024 Race results

Az image film az itt van
FOR THE LOVE OF GROUP B // The Audi S1 returns to Pikes Peak - Rayteam Automotive
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: misinator

BJani

Well-Known Member
2020. január 28.
1 549
4 187
113

Mondjuk a libegő meg a sikló az nem tipikus tömegközlekedési eszköz Budapesten (sem)... Ennyi erővel a sétahajó meg a visegrádi bob is tömegközlekedés...

Kisiklott kerozint szállító vonat Ferihegynél..

Mi lett a Batta-Ferihegy keróvezetékkel? Már nem onnan jön a keró? Honnan indult ez a vonat? (van itt 1-2 vasutas, ők talán tudják...) Tényleg, Ooorkyval mi lett?

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
45 046
86 763
113
Déli Körvasút: látványos fotók a Szerémi út és az 1-es villamos feletti hídépítésről

tn4-deli_korvasut_3.jpg
deli_korvasut_2.jpg

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 761
21 387
113
Mondjuk a libegő meg a sikló az nem tipikus tömegközlekedési eszköz Budapesten (sem)... Ennyi erővel a sétahajó meg a visegrádi bob is tömegközlekedés...
BKV üzemelteti, és jeggyel utazhatsz rajta... Amúgy pár évig menetrend szerinti BKV hajójárat is járt.

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
4 899
18 263
113
Mi lett a Batta-Ferihegy keróvezetékkel? Már nem onnan jön a keró? Honnan indult ez a vonat? (van itt 1-2 vasutas, ők talán tudják...) Tényleg, Ooorkyval mi lett?
Mint minden, ez is elöregedett, szivárgott, le kellett zárni. Azt ne kérdezd, hogy dolgoznak-e a cserén..
A vonat szerintem a MOL Százhalombattai üzeméből indul.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 939
63 719
113

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
13 702
38 982
113
Érdekes egy Totoya

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
13 702
38 982
113

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
13 702
38 982
113

• Tetszik
Reactions: fishbed

ximix

Well-Known Member
2017. december 1.
916
2 653
93
A Duster árképzésénél elgurult a gyógyszer, de a videó másik része érdekes.

10 milliós Dacia Duster?! Ez már nem AZ az autó - Check Engine Sztori

• Vicces
Reactions: reich_und_roll

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 863
9 864
113
A Duster árképzésénél elgurult a gyógyszer
a toyota fullhibridekkel több évtizedes jó tapasztalatai vannak az autópiacnak
az európai autógyártók közül a renault/dacia az egyetlen aki rámozdult erre a szegmensre
a duster full hibrid árazása vélhetően erre alapoz, tekintettel arra hogy annyira új még a dolog hogy hosszú távú tapasztalatok még nincsenek is vele, viszont a múfajról mindenki a toyotákra aszociál..

ximix

Well-Known Member
2017. december 1.
916
2 653
93
a toyota fullhibridekkel több évtizedes jó tapasztalatai vannak az autópiacnak
az európai autógyártók közül a renault/dacia az egyetlen aki rámozdult erre a szegmensre
a duster full hibrid árazása vélhetően erre alapoz, tekintettel arra hogy annyira új még a dolog hogy hosszú távú tapasztalatok még nincsenek is vele, viszont a múfajról mindenki a toyotákra aszociál..
Csakhogy ez egy TCe130 4x4 mild hybrid.

A Full Hybrid változatnál az a 3-5 kilométer nem túl acélos, de persze vidéken elvinni a gyereket oviba még akár elég is lehet neccesen.

HASONLÍTSA ÖSSZE A KÉT TECHNOLÓGIA ELŐNYEIT​

TCe 130 HYBRID 140
TechnológiaMild hybridFull Hybrid
Üzemanyag-fogyasztás* akár 10%*akár 40%*
100%-ban elektromos meghajtásNemIgen, 3-5 km között*
Elektromos rásegítés a belső égésű motorhozIgenIgen
Stop & Start gombIgen-
Elektromos visszanyerés vezetés közbenIgenIgen
Indulás elektromos üzemmódbanNemIgen
*Egyenértékű benzinmotorral összehasonlítva, a használati körülményektől és a vezetési stílustól függően.

• Tetszik
Reactions: aamen