Oké!Hát akkor nincs más hátra...Előre!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Oké!Hát akkor nincs más hátra...Előre!
Valami ilyesmire gondoltam...
Ha jól értem, nem az azonnaliság a kolumbiaiak fő problémája, hanem az, hogy azonnal kellene fizetni.Én a Saab és az FMV helyében egy kompromisszumus megoldást ajánlanék: mivel a Gripen E program csúszásban van és szállítani kell mielőbb a Brazil és Svéd Légierőnek, viszont Kolumbiának igy gyorsan kellene megoldás, így réskitöltőként kedvező feltételekkel bérbe adnék 14-18 db Gripent a jelenlegi készletből (értsd: Svéd Légierő), amíg le tudják szállítani a E/F gépeket.
Ha jól értem, nem az azonnaliság a kolumbiaiak fő problémája, hanem az, hogy azonnal kellene fizetni.
Ha meg pénzügyi problémájuk van, akkor a C lenne a logikus választás. Mármint nem csak átmenetinek, hanem véglegesnek. Ha a Kfir-eket kell valtani, akkor egy Gipen C+ is tapsolós alternatíva.
Akkor az meg nagyon kispálya, hogy gyorsan kell, de nem tudunk, csak 3-4-et kifizetni.Az azonnaliság miatt nyert anno a Rafale, mert a franciák tudták leghamarabb szállítani a cuccost, már idén átadták volna az első gépeket. A Kfirek 2023 év végén kikettyennek...
ÚjrakezdikMegvolt a bejelentés, tényleg nem lesz Rafale
A győzelem ellenére kútba esett a kolumbiai Rafale-üzlet - Frissítve - HTKA - Haditechnikai Kerekasztal
A kolumbiai védelmi minisztérium bejelentette, hogy nem sikerült megegyezni a részletekben a francia gyártóval, így nem kötnek szerződést a Dassault Rafale beszerzéséről.htka.hu
Kefires @Negan most felsír valahol egy kamion-parkolóban...A kolumbiai kormány tanulmányozza a Gripen harci repülőgépek vásárlását a svéd Saab cégtől
Egyrészt otthon vagyok.Kefires @Negan most felsír valahol egy kamion-parkolóban...
Használt C-re talán lenne. Amúgy abban a régióban F/A-50 szintű felturbózott kiképző gép is elegendő lehet: - nem indokolt pl. egy Gripen-E szerintem - még a Braziloknak sem...Egyrészt otthon vagyok.
Másrészt ez kb a 3. ilyen vizsgálat.....
Nincs pénzük a kokainkapálóknak.
Már vizsgálták a használt Gripen C MS20-at.2019ben,kb 60milka lett volna.Ehez képest a Kfir NG 35 milkáért különben jobban tetszet nekik (ráadásul azok sokkal nagyobb teljesitményű gépek lettek volna,és persze kompatibilis a meglévő izraeli fegyverzettel,ami már megvan),de.....De a Kfirhez nincs állami exporttámogató garantált hitel.Tiszta kapitalista üzlet.És Kolumbiának nincs pénze.Amcsik meg nem adnak pénzt a zsidó gépre (Kolumbia Izrael után a legtöbb USA katonai segélypénzt kapta az ukrán háború elött).Svédek adnának hitelt,de jóval drágább lett volna a beszerzés.Amcsik erre se adtak pénzt,és Kolumbiának nincs pénze....Azonkivűl a Gripen C teljesitménye kicsi.Kolumbia meg nagy ország.Használt C-re talán lenne. Amúgy abban a régióban F/A-50 szintű felturbózott kiképző gép is elegendő lehet: - nem indokolt pl. egy Gripen-E szerintem - még a Braziloknak sem...
1,5 Mach légi rendőrködésre elég, a FARC-nak meg hasonlóknak úgy sincs légvédelme...
Mennyiseg?
Egyelőre nem derült ki, hogy Kolumbia hány repülőgépet rendelhet a svéd védelmi vállalkozótól.Mennyiseg?
Szóval ebből is F-16 lesz, mire aláírni kell.Egyelőre nem derült ki, hogy Kolumbia hány repülőgépet rendelhet a svéd védelmi vállalkozótól.
Később, kedden Ivan Velasquez kolumbiai védelmi miniszter a fővárosban, Bogotában tartott sajtótájékoztatón azt mondta újságíróknak: "még mindig nincs semmi végleges, sok pletyka kering, a kormány nem nyilatkozott".
"Ha az elnök döntést hozott, azt közölni fogják" - tette hozzá Velasquez.