Környezetvédelem

Olvastam én is, csak azt nem értem, hogy mi haszna a mérgezett csaliknak? Mik ellen használnák egyébként?
Apróvadas térségekben egyes vadászatra jogosultak hajlamosak azt hinni, hogy a ragadozómadarak túlzottan hátrányos hatást fejtenek ki a hasznosítható vadfajok állományaira.
Persze igaz, hogy a parlagi és a réti sas néha fogyaszt nyulat, esetleg fácánt, de azért ez nem fogja végromlásba vinni a VT-t...

Ragadozómadarak ellen, mert hát a nyúl meg a fácán.
Apróvadas térségekben egyes vadászatra jogosultak hajlamosak azt hinni, hogy a ragadozómadarak túlzottan hátrányos hatást fejtenek ki a hasznosítható vadfajok állományaira.
Persze igaz, hogy a parlagi és a réti sas néha fogyaszt nyulat, esetleg fácánt, de azért ez nem fogja végromlásba vinni a VT-t...
Hihetetlen.

Pedig igaz. Elsősorban a fiókákat féltik, nem a kifejlett nyulat vagy fácánt. Sokan hiszik azt, hogy a törvény rájuk nem vonatkozik. De ugyanezt csinálják az osztrákok is. Végre ki kéne szűrni a vadászok közül a nem odavalót, és olyan büntetéseket kiszabni, h a háza rámenjen.
Ugyanilyen eset volt kb., amikor pár éve fokozottan védett barátkeselyűt lőttek le Kisvárda közelében.

"A bíróság az elsőrendű vádlottat természetkárosítás bűntette miatt két év próbaidőre felfüggesztett nyolc hónap, míg a másodrendű vádlottat bűnsegédként elkövetett természetkárosítás, valamint állatkínzás bűntette miatt halmazati büntetésül három év próbaidőre felfüggesztett egy év hat hónap börtönbüntetésre ítélte.
Emellett a másodrendű, hivatásos vadász vádlottat a Kisvárdai Járásbíróság öt évre eltiltotta a vadászati tevékenység gyakorlásától. Az ítélet az elsőrendű vádlottra nem jogerős."

Hiába a felfüggesztett, nincs visszatartó ereje.

Pár éve már, ha jól rémlik, 2 vagy 3 év letöltendő börtönnel büntethető az állatkínzás, de még nem hallottam olyan esetről, ahol alkalmazták volna. Azt nem tudom, lenne-e visszatartó ereje, de amíg nem próbálták ki, addig nem is fog kiderülni. Akár csak fél év tényleges letöltendő hirtelen felindulásból...

Nem feltétlen.
A fásítás egyik legfontosabb célja, hogy növelje az árnyékolást a településeken, ezáltal csökkenti a hőszigeteffektust (kevésbé melegszik át a betontömeg, éppen ezért ajánlott a zöldtető és a falak befuttatása is növényekkel).
Én a budapesti agglomerációban lakom, itt évek óta (kb. 10 éve) fut a fásítási program, ezalatt többezer fát ültetett a lakosság jelképes áron, plusz persze az önkormányzat is. Sikeres, szépen fejlődnek a telepített fák, alakulnak a majdani fasorok.

Persze hátrány, hogy az első években öntözni kell mindenképp, illetve adott esetben növényvédelmi kezeléseket is kell végezni (pl. a vérszilvákat és a vadgesztenyéket kezelik nálunk rendszeresen).
Ezer bocsánat, rosszul fogalmaztam. Én nagyon is az erdősítés, fa telepítés mellett vagyok, ámde nagyon is úgy érzem, szokás szerint átesünk a ló túloldalára, és csak nyomjuk ész nélkül. Meg már a fásítás is szinte politikai üzenetjellegű lett, és nem lehet megkérdőjelezni, hogy ahová akarják ott tényleg jó-e.

Ezer bocsánat, rosszul fogalmaztam. Én nagyon is az erdősítés, fa telepítés mellett vagyok, ámde nagyon is úgy érzem, szokás szerint átesünk a ló túloldalára, és csak nyomjuk ész nélkül. Meg már a fásítás is szinte politikai üzenetjellegű lett, és nem lehet megkérdőjelezni, hogy ahová akarják ott tényleg jó-e.
Az sem jó, ha ész nélkül csinálják (pl. nincs elég helye a gyökereknek a fejlődésre, az út szélén egész télen kapja a sót, stb).

Ilyen az, amikor egy idiótát juttatnak hatalomra…
Szakmaiatlan, ideológiavezérelt döntésekkel évtizedek munkáját teszik semmivé, ráadás hogy ezzel egész fajok fennmaradását kockáztatják.

“Greenwald szerint az amerikai kormányzat több fronton is gátolja az 1972-ben meghozott veszélyeztetett fajokról szóló törvény működését, a cél pedig a gáz- és olajkitermelés felgyorsítása, ami miatt felül fogják vizsgálni a tengeri emlősök védelméről szóló törvényt is. Az Amerikai Környezetvédelmi Hivatal új vezetője, Lee Zeldin már februárban nyilvánvalóvá tette, hogy mit tart fontosnak: a tiszta víz és levegő mellett, amihez minden amerikainak joga van, az elsődleges cél az amerikai ipar felvirágoztatása.
Az eddigi kirúgások sem jelentik az elbocsátások végét, a kormányzat 40 százalékos leépítést tervez a hal- és vadvédelmi szolgálatoknál.“

"Egy hasáb tűzifa, egy vödör szén vagy egy hordó olaj energiaforrásnak tekinthető, a napelem nem."
Nagyon jó a cikk, a józan paraszti ésszel rendelkező ember ezeket pontosan tudja...csak ugye a reklám, meg az asszony...
A környezetük/a Föld, egy új egyensúlyi állapotot fog felvenni...baromság ez az egész zőccség...a pénzszivattyúról szól az egész...

• Tetszik
Reactions: fip7

A kötések felbontásához egy molibdénkatalizátort és aktív szenet használnak, egyik sem mérgező, mindkettő olcsó, és van belőlük bőséggel. Ezeket keverik össze a műanyaggal, majd az egészet felhevítik. Miután az PET-molekulák már szétestek, levegőnek teszik ki őket, és már egy kis nedvesség is elég ahhoz, hogy tereftálsavvá (TPA) alakuljanak. A folyamat egyetlen mellékterméke a könnyen eltávolítható és jól felhasználható acetaldehid.

A környezetvédelem álarca alatt...
Arcátlanság netovábbja...

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20250319/csodbe-mehet-a-greenpeace-amerikaban-748845
"Több százmillió dolláros kártérítés megfizetésére kötelezte egy észak-dakotai bíróság a Greenpeace környezetvédelmi szervezetet az Energy Transfer csővezeték-társaság javára. A döntés szerint a Greenpeace rágalmazást követett el és felelős a közel egy évtizeddel ezelőtti tiltakozásokért - közölte a The Guardian."
Remek ötlet a környezet védelmet tűzzel-vassal üldözni a kmég nagyobb profit kedvéért! Így születik meg majd igazi ökoterrorizmus végre, nem csak pár nyápic a padlóhoz ragasztja magát és minestronéval önt le beablakozott festményeket!

Várom a robbantásokat!