Minha egy zöld lavórt vélnék felfedezni a képen. Lehet, hogy ez a meglévő sárga, továbbfejlesztett változata.
Csodálatos dolog a technikai fejlödés!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Minha egy zöld lavórt vélnék felfedezni a képen. Lehet, hogy ez a meglévő sárga, továbbfejlesztett változata.
Amúgy nem tudom, milyen gyakorlati haszna lehetne egy ilyennek? Olyan hangos, hogy lényegében lenullázza a meglepetésszerű támadás lehetőségét.
Multifunkcionális taktikai lavórok fejlődése a legrégebbi időktől napjainkig. Fennebb az egyik tankos videóban is szerepel egy sárga példány, mintha egy dugattyúszerüséget öblögetnének benne.Kis idő még és előadásokat tarhatsz a távol-keleti haderők taktikai lavórjainak témájában, a kezdetektől napjainkig. Kitekintés a jövő fejlesztéseibe Dr. Hátékáa Mackensen tollából:
-Kompozit lavóranyagok, a jövő kulcsfejlesztése
-Lavórharcászat síkon és hegyvidéken
-A nyugat kudarca, avagy a lavórokon bukott minden?
Rendelje meg most...
Kis idő még és előadásokat tarhatsz a távol-keleti haderők taktikai lavórjainak témájában, a kezdetektől napjainkig. Kitekintés a jövő fejlesztéseibe Dr. Hátékáa Mackensen tollából:
Rendelje meg most...
Kis idő még és előadásokat tarhatsz a távol-keleti haderők taktikai lavórjainak témájában, a kezdetektől napjainkig. Kitekintés a jövő fejlesztéseibe Dr. Hátékáa Mackensen tollából:
Rendelje meg most...
Nincs irányított lövedéke, cserébe komoly tűzvezető rendszert kapott.Ehhez a PF 120 hoz vannak "intelligens" loszereik, vagy csak egy sima HSN loveg?
Lőszeresláda
Sörétes puska
Van a nagy zőld műanyag doboz. Ez ugye kibír sokmindent és kicsit legószerüen egymásba is illeszkednek, hogy göröngyös úton, nem csúszkáljanak egymáson. Ezt követi az a zöld vákumcsomagolás, ami belül egy fekete műanyagréteggel is be van vonva és végül a kartondoboz.Egyfelől ügyes, másfelől viszont nem tudom, hogy valóban kell-e ennyire csúcstechnikás biztosítás. A lőszerek három tárolóban vannak (maga a doboz, abban egy kisebb papírdoboz, melyeket papír (?) zacskóban tárolnak. Oké, a faládához képest minden szempontból csúcstechnika, de kissé túlzónak tűnik...
Ezen én is töprengten. Ha van itt egy vadász, megszakértheti. Főleg érthetetlen a dolog, mivel a sörétespuska nem egy elterjedt fegyver. Belbiztonsági feladarokra használják, határőröknek osztanak ki párat egészen marginális valami.Jól látom, hogy fém patron-hüvelyeket használnak? Ennek mi az értelme vajon? Újratöltik?
Ezen én is töprengten. Ha van itt egy vadász, megszakértheti. Főleg érthetetlen a dolog, mivel a sörétespuska nem egy elterjedt fegyver. Belbiztonsági feladarokra használják, határőröknek osztanak ki párat egészen marginális valami.
Passz... Halvány fogalmam sincs.Megszakértem neked én, de nem tudom mit. Sörétes patronoknál nem nagyon szokás az újratöltés, az első időkben még használtak teljesen fém hüvelyt, majd a XIX. század közepén-végén átálltak teljesen a réz fenekű papír hüvelyre, majd az 1960-as években szép gyorsan jött a műanyag és kiszorította a papírt. A réz fenekű műanyag hüvely olcsó, így kb. letarolta a piacot.
Próbálkozások voltak később is egyszer használatos fém hüvelyre pl. alumíniumból, illetve újratölthető módra az FN-től is:
De ezek összeségében nem voltak sikeresek, noha létezett és létezik egy szűk vásárlói kör erre. A Magtech-nek is létezik például efféle megoldása, de ez kifejezetten az újratöltő amerikai piacra készül. Festés nélkül... Míg a kínai patronhüvelyen festés látszik, ami már meg is kopott, használat nélkül...
Passz... Halvány fogalmam sincs.
Esetleg nem lehetséges, hogy egy erősebb lőportöltetet használnak, ami eltépné a műanyagot?
Kicsit utánaástam:Szóval fogalmam sincs, mi értelme van ennek így...
Van a nagy zőld műanyag doboz. Ez ugye kibír sokmindent és kicsit legószerüen egymásba is illeszkednek, hogy göröngyös úton, nem csúszkáljanak egymáson. Ezt követi az a zöld vákumcsomagolás, ami belül egy fekete műanyagréteggel is be van vonva és végül a kartondoboz.
Ami számomra tetszik:
- a zöld vákumcsomagolásban 30-asával vannak a lőszerek pakolva.
- a lőszerek tizesével löltőlécekbe vannak csomagolva
- a nagy dobozba van gyortöltő is. Ötöt számoltam, de lehet, hogy a doboz másik oldalán szintén van öt.
A lényeg, hogy a tárakba nem egyenként kell betologatni a lőszert és nagyon számolgatni sem kell. A három töltőléccel másodpercek alatt megtöltöd a tárat.
Lényegében a kínaiak kihagyták a lemezdobozt, meg a vászon bandoliert.Amerikai rendszer átvétele, kicsit lebutítva, modernizálva.
A lőszer tízesével van töltőlécre felrakva.
3 töltőléc megy egy kartondobozkába.
4 dobozka megy egy bandolierbe. Ennek érdekessége, hogy felül be van varrva, egy cérnaszál meghúzásával lehet kinyitni. Alul van egy ugyanilyen cérnás szűkítő. Ha mind a kettőt kiszeded, akkor felülről nyitott, be lehet tépőzárazni és pont belefér a STANG tár. Így gyakorlatilag 4 tár szűkséghordozója is lehet. Mindegyik bandoliernek van füle.
7 ilyen bandolier megy 1 lemezdobozba.
2 lemezdoboz megy 1 ládába, ami összesen 1680 lőszer.
Vietnamban még 20 volt a karton és 7 karton ment a bandolierbe.