Lada osztály / Projekt 677 (Oroszország)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 208
76 696
113
Én még ott tartok,hogy valami baj volt az orosz AIP rendszerrel azzal mi lett?
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 299
54 674
113
Érdekes elképzelés:
Amur-class-1.jpg
 
 • Tetszik
Reactions: ghostrider

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 328
24 537
113
proekt-677.jpg6406569.jpg


 
 • Tetszik
Reactions: fishbed

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 695
28 073
113
Az idézett TASzSz közlemény

Mondjuk tény is való, a kesőbbi példányok az időközbeni áttervezés következtében jelentősen eltérnek a Szentpétervártól (a Kronstatdtot és a Velikije Lukit vissza is kellett bontani emiatt még építés közben), szóval érthető miért nem akarja Grísa ezt is átalakítani. Meg azért az SzPB esetében 97-es gerincfektetésű, kvázi prototípus példányról beszélünk, amivel rendesen voltak ám bajok a szolgálat alatt.
 
 • Tetszik
Reactions: fishbed and fip7

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 617
55 071
113
Az ablakok a tornyon egy dolog. A keret fehèr szine meg egy másik. Ezek olyan oroszos dolgok, mint a kis ventilátor a repülöknél.
Ami egyszer bevált, vagy megszokták, azon nem változtatnak.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 208
76 696
113
Az ablakok a tornyon egy dolog. A keret fehèr szine meg egy másik. Ezek olyan oroszos dolgok, mint a kis ventilátor a repülöknél.
Ami egyszer bevált, vagy megszokták, azon nem változtatnak.
Az ablak azért kell, mert az Észak-Atlanti pláne az északi vízeken még nyáron is olyan viharok lehetnek amik lehetetlenné teszik a torony tetején lévő bármitcsinálást amíg felszínen van a hajó, így kellett egy zárt tér ahol lehet bármit csinálni anélkül, hogy megfagyj vagy ki kelljen kötnöd magad nehogy lesodorjon a víz a hajóról. A keret meg azért fehér amiért az orosz hajók vízalatti része piros nem kék: így szokták meg. Amúgy sincs jelentősége a színnek.