Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Kína és India között ott van a Himalája, hogy tudnának epikus harckocsis ütközeteket vívni ?
Erről beszélek amikor a páncélok nagy helyigényét mantrázom. 2 köbméter csak pótpáncélban egy amúgy nem túl nagy harckocsiea.Pár ábrát beteszek a Leclerc alapvető elrendezéséről:
Erről beszélek amikor a páncélok nagy helyigényét mantrázom. 2 köbméter csak pótpáncélban egy amúgy nem túl nagy harckocsiea.
A 2 köbméter önmagában sok. Nagyon nagy helyigénye van a modern páncéloknak a homogén acéllal szemben ( többet is érnek az igaz).A Leclerc azért nagyon okosan tervezett harckocsi, mert az orosz tankokhoz hasonlóan kicsi, ezért kicsi a páncélzat köbméter száma.
A 2 köbméter főpáncél nem sok! Kifejezetten alacsony érték a nyugati tankoknál.
Ha bele gondolsz tömör acél esetén se lenne nehezebb 16 tonnánál!
Nagyon okosan van megtervezve a Leclerc, szerintem.
Valójában nem az. Ez egy 1 méterszer 1 méterszer 2 méteres téglatest. Ez nagyon kevés.A 2 köbméter önmagában sok.
Nagyon nagy helyigénye van a modern páncéloknak a homogén acéllal szemben ( többet is érnek az igaz).
Én úgy tudom, hogy rétegelt acél és valami, szóval ott is sok a levegő.Valójában nem az. Ez egy 1 méterszer 1 méterszer 2 méteres téglatest. Ez nagyon kevés.
Igen. Kb. mindnek nagyobb a helyígénye. Különösen a NERA-s megoldásoknak amiket a Challenger, M1 vagy a Leopárd 2 használ. (A páncél nagy része levegő)
A Leclerc páncélja ha jól tudom, nem NERA-s.
Az S1 páncélzatáról úgy tudom, hogy perforált ultranagyszilárdságú acéllemezek , köztük PU kitöltő anyag, első és a hátsó részén a blokknak pedig MEXAS kerámia csempék vannak az acél lemezek között.Én úgy tudom, hogy rétegelt acél és valami, szóval ott is sok a levegő.
Ez a semmi kategóriája. Tudjuk, hogy mi és hol van. Azt nem tudjuk hogy mennyi van és milyenek a tulajdonságai.Az S1 páncélzatáról úgy tudom, hogy perforált ultranagyszilárdságú acéllemezek , köztük PU kitöltő anyag, első és a hátsó részén a blokknak pedig MEXAS kerámia csempék vannak az acél lemezek között.
A Leclerc XXI torony oldalpáncél blokja meg konkrétan ismert:
Ballról jobbra:
Nagyszilárdságú acél toronyszerkezett, laminált titán-wolfram hátlap, kerámia+műanyag laminált blokk acél keretben (AMAP, szóval valószínűleg szílícium karbid), utána lefúvópaneles robbanó reaktív páncélzat.
Elég komoly cucc.
Ez a semmi kategóriája. Tudjuk, hogy mi és hol van. Azt nem tudjuk hogy mennyi van és milyenek a tulajdonságai.