Légvédelmi ágyúk

Az en magánvéleményem, hogy azert nem terjedt el az ujhullamos nagykaliberes aaa mert olcsobbnak tunik nagyon sok raketa mennyisegig a manpad es shorad. A dronok hozhatnak változást.

• Tetszik
Reactions: rejsz felügyelő
Én 35-40 mm gondolkodnék. E fölött nem nagyon érdemes. A tűzgyorsaság miatt és a torony miatt. Valami régebbi alvázon meg is lehetne oldani. Pl lengyel WD (MBT-L) másolat. Ha már a COINT környezet szóba került. Gondolni is kell a mozgékonyságra és a méretekre. Túl nagyot se érdemes lenne tervezni. Kiváló célpont lenne coint környezetben.
Helik 6-8km-röl tudnak harcolni.35-40mm ekkora távra már kevés.Inkább az 57milis IFV gá-k elterjednek,vele párhuzamossan talán a légvédelmi rész is elmozdul ebbe az irányba.
Az en magánvéleményem, hogy azert nem terjedt el az ujhullamos nagykaliberes aaa mert olcsobbnak tunik nagyon sok raketa mennyisegig a manpad es shorad. A dronok hozhatnak változást.
Magam is erre gyanakszom.Viszont az izraeli légvédelmi-páncéltörő lőszer jelenthet követendő példát,szerintem

Sose lattam erre bizonyítékot.
Nem is nagyon merült fel az elmúl évekig, hogy gépágyút használjanak PGM (vagy akár aknavetőgránátok/tüzérségi rakéták) ellen. Ha nem is talál telibe egy ilyen lőszert, nagyobb "kosárban" robban. Szerintem egy ilyennel jól ki lehetne egészíteni az Iron Dome rendszert.

Lehet a spet programozható lőszerekkel meg esetleg irányíthatóakkal ezek a nagyobb kaliberű ágyúknak is lehet egy esélyük.
draco.jpg

http://www.military-today.com/artillery/draco.htm

Manapság amúgy miért nem akarjuk a repülőket csöves rendszerekkel leszedni? Nem illik, vagy túl nagy darabszámban lehetne a rakétaütegekhez mérten telepíteni? :rolleyes:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.