Lengyel haderőfejlesztési program 2032

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
14 908
23 223
113
Na erre kíváncsi leszek, hogy milyen állapotban lesznek, mert a 27,5M USD nagyjából arra elég, hogy leszervizeljenek egy ilyen pajtaajtót. 92.000/db.
Lehet, hogyha elbontják őket, akkor a motor, meg a megmarad "vas" árában is, külön-külön is többet ér, mint ez a darabár. :)
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
14 908
23 223
113

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
23 571
41 958
113
Kinevezték a Fegyverzeti Ügynökség vezetőit

A Fegyverzeti Ügynökségben helyet kap a Honvédelmi Minisztérium több intézménye is: a Fegyverzeti Felügyelőség, az Offset Megállapodás Iroda, a Katonai Szabványügyi, Minőségügyi és Kodifikációs Központ, valamint az Innovatív Védelmi Technológiák Végrehajtási Felügyelősége. A feltételezések szerint az Fegyverzeti Felügyelőség lesz a fő döntéshozó szervezet, amely részt vesz a lengyel hadsereg műszaki modernizációjával kapcsolatos szerződések megszervezésében, beszerzésében és végrehajtásában. Ennek első, már megvalósult eleme a Műszaki Modernizációs Tanács, amely 2021. szeptember 1-jén jött létre. Első döntése az volt, hogy jóváhagyja a többcélú Lockheed Martin S-70i Black Hawk helikopterek beszerzésének folytatását...
 
 • Tetszik
Reactions: formosa1

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
23 571
41 958
113
The Ministry of National Defense announced tomorrow that it will sign a contract for the supply of mini-class unmanned aerial systems under the code name Wizjer.

As it was announced, the subject will be 25 sets of unmanned aerial systems, four aircraft each, together with a logistics and training package. The contract includes an option right, under which it is planned to acquire a computer system for theoretical training (CBT) and a training management system (SZS).

The flying platforms are to be delivered with EO / IR electro-optical heads, 1 set of ground control station (NSK), 1 ground data terminal (NTD) and 1 portable video terminal (PTV). In total, under the agreement, the Polish Army will receive one hundred drones. The delivery dates are planned for the years 2024-2027.


The parties to the contract are the Armament Inspectorate and a consortium composed of: Polska Grupa Zbrojeniowa SA (leader) with Wojskowe Zakłady Lotnicze No. 1 SA in Łódź and Wojskowe Zakłady Lotnicze No. 2 SA in Bydgoszcz. This means that the NeoX 2 system designed at the Air Force Institute of Technology, "anointed" earlier to be the winner of the program, will certainly be the ordered system.
 

kamm

Well-Known Member
2019. február 23.
12 265
16 699
113
Nem is értem a dilemmát. Nyilván XP-t kell rendelniük. A régieket meg vagy elpasszolni, vagy modernizálni.
Hat, a PGZ allami ceg, de azert van kulonbseg arban egy motorcsere meg egy vadiuj, modenebb XP kozott, plane, ha mindenaron a sajat, uj tornyukat akarjak mar mindenre rakni.

Szerintem a bolgárok, görögök, vagy valamelyik dél-amerikai ország örömmel átvennék a komplett csomagot is akár. Úgy ahogy van, Hitfist 30-as toronnyal.
Biztosan, a kerdes csak ugye, hogy mennyiert. ;)
 

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
2 549
7 413
113
Első tételként 25 darab hazai fejlesztésű Wizjer mini pilóta nélküli járművet rendelt a lengyel védelmi minisztérium.
Összesen 100 db drón vásárlását tervezik 43 millió dollár értékben.
55
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
23 571
41 958
113
Első tételként 25 darab hazai fejlesztésű Wizjer mini pilóta nélküli járművet rendelt a lengyel védelmi minisztérium.
Összesen 100 db drón vásárlását tervezik 43 millió dollár értékben.
55
De miért van a háttérben magyar zászló?
 
 • Tetszik
Reactions: SilvioD