Leopard 1 MBT (Németország)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 617
35 441
113
Az autoloaderen meg az új szenzorokon/irányzékokon túl sok előnyét nem látom a Cockerill toronynak azon túl, hogy a gyártó elmondhatja erre is ráfér. Főleg, hogy jelenleg a megmaradt Leo 1 készleteket az ukránok égetik el. Plusz egy ilyen toronyhoz a teknőt is masszívan át kéne alakítani.

Talán, nagyon talán valamelyik dél-amerikai üzemeltetőre vagy a görögökre lehetne ezt így rásózni, de az sem biztos a platform kora és a szűk alkatrészellátás következtében. Ha meg mást is meg kell mókolni rajta, akkor meg túl drága lesz

• Tetszik
Reactions: fip7 and fishbed

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
47 347
90 834
113
A new life for the Hellenic Army Leopard 1s from EODH?

EODH-Leopard-1-upgrade_02.jpg

• Tetszik
  • Hűha
Reactions: endre and fishbed

Hortator

Well-Known Member
2019. június 27.
1 338
4 962
113
A new life for the Hellenic Army Leopard 1s from EODH?

EODH-Leopard-1-upgrade_02.jpg

Nem arról volt szó, hogy Centauro II toronnyal átépítésre kerülnek? Ha maradt az a program, fura, hogy mellette láttak ebben még fantáziát az EODH-nál.

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
6 233
16 009
113
Belgium egy pilóta nélküli Cockerill 3105-ös toronnyal felszerelt Leopard 1A5 harckocsit tesztel Ukrajnában, amely potenciális modernizáció több mint 100 harckocsi modernizálására alkalmas.

A 105 mm-es fegyvert és továbbfejlesztett harci képességeket tartalmazó új konfiguráció az Ukrajnának szánt 1 milliárd eurós segélycsomag része. Ha ez sikerül, a Leopard 1 flotta nagyszabású frissítéséhez vezethet, javítva a tűztámogatási képességeket.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
  • Hűha
Reactions: alali77 and endre

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
24 770
49 162
113
Belgium egy pilóta nélküli Cockerill 3105-ös toronnyal felszerelt Leopard 1A5 harckocsit tesztel Ukrajnában, amely potenciális frissítés több mint 100 harckocsi modernizálására alkalmas.

A 105 mm-es fegyvert és továbbfejlesztett harci képességeket tartalmazó új konfiguráció az Ukrajnának szánt 1 milliárd eurós segélycsomag része. Ha ez sikerül, a Leopard 1 flotta nagyszabású frissítéséhez vezethet, javítva a tűztámogatási képességeket.

inkább 120-ast kellene ráfabrikálni...

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 617
35 441
113
Belgium egy pilóta nélküli Cockerill 3105-ös toronnyal felszerelt Leopard 1A5 harckocsit tesztel Ukrajnában, amely potenciális modernizáció több mint 100 harckocsi modernizálására alkalmas.

Bár van a Cockerill 3000-es szériából személyzet nélküli kivitel is, a 3105 az pont nem az, mivel kétfős a torony

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 266
141 898
113
Bár van a Cockerill 3000-es szériából személyzet nélküli kivitel is, a 3105 az pont nem az, mivel kétfős a torony
Az új verziót tették rá ami személyzet nélküli.

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 617
35 441
113
Az új verziót tették rá ami személyzet nélküli.
Létezik belőle személyzet nélküli? Mert kb 1 hónapja az egyik Cockerill fejes is még 2 fős toronnyal reklámozta a Kaplant (ugyanaz a 3105 van rajta)

Itt pedig 3:15-től ha a Leo 1-es felvételt nézzük, akkor kétfősnek tűnik a torony

Nem kötekedni akarok, csak vszeg ebből lesz a következő videó, aztán nem akarok faszságot mondani és már én is belekeveredtem, hogy manned vagy unmanned most az a szerencsétlen 3105

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 266
141 898
113
Létezik belőle személyzet nélküli? Mert kb 1 hónapja az egyik Cockerill fejes is még 2 fős toronnyal reklámozta a Kaplant (ugyanaz a 3105 van rajta)

Itt pedig 3:15-től ha a Leo 1-es felvételt nézzük, akkor kétfősnek tűnik a torony

Nem kötekedni akarok, csak vszeg ebből lesz a következő videó, aztán nem akarok faszságot mondani és már én is belekeveredtem, hogy manned vagy unmanned most az a szerencsétlen 3105
Most már én is ahogy elkezdtem utánaolvasni. Szerintem úgy add elő, hogy jelenlegi ismereteink szerint manned de több médiában is olvashatóan unmanned verzióban kerül ukrajnába csak ez nincs megerősítve.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 266
141 898
113
https://defence24.pl/wojna-na-ukrainie-raport-specjalny-defence24/ulepszony-leopard-trafi-na-ukraine

A polákok szerint unmanned és ezzel a képpel érvelnek mellette.

• Tetszik
Reactions: nyugger

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
21 003
36 697
113
  • Tetszik
Reactions: nyugger

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 617
35 441
113
https://defence24.pl/wojna-na-ukrainie-raport-specjalny-defence24/ulepszony-leopard-trafi-na-ukraine

A polákok szerint unmanned és ezzel a képpel érvelnek mellette.

Ott a képen a két búvonyilás fedél kinyitva.......
Én innen indultam ki 1:47-nél, hogy ott vannak nyitva a búvónyílások fedelei

Plusz a hivatalos brossúrában is még a személyes torony szerepel

De igen, úgy lesz benne, ahogyan te is mondtad, hogy eddigi ismereteink szerint manned, de néhol unmannedként hivatkoznak rá, meglátjuk majd a gyakorlatban. Plusz maga a videó megvan ám, félig meg is van vágva, csak most a közel-keleti balhéval is beszoptam, meg közben felvettem egy aktuálisabbat is, amit előtte kéne kirakjak. Utóbbi vszeg kijön holnap reggelre, aztán a Leocock meg jövő hétfőn

• Tetszik
Reactions: fishbed and krisss

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
21 003
36 697
113

De igen, úgy lesz benne, ahogyan te is mondtad, hogy eddigi ismereteink szerint manned, de néhol unmannedként hivatkoznak rá, meglátjuk majd a gyakorlatban. Plusz maga a videó megvan ám, félig meg is van vágva, csak most a közel-keleti balhéval is beszoptam, meg közben felvettem egy aktuálisabbat is, amit előtte kéne kirakjak. Utóbbi vszeg kijön holnap reggelre, aztán a Leocock meg jövő hétfőn
Lehet szervíznyílás is amit a régi búvók meghagyásával alakítottak ki.
Rosseb tudja a lengyel cikk is találgat csak.
De ott én optikai periszkópokat is vélek felfedezni,ami egy szerelőnyilásnál felesleges.
És én továbbra is ellenzem az unmanned hk tornyot.(T5-52 tavalyi frissitése után kijött promófiljén van egy jelenet,amikor az automata gránáttöltőt autómatán feltöltő robotkar egy gránátot egy picit sréhen rakott be.A lövegnél a gránátot autómata tölti,a hajtótöltetet viszont ember rakja a töltőtálcára,onna tölti azt be autómatán.A töltő egy mozdulattal helyre rakta a gránátot-mert ott volt......És ez bármilyen autómata töltőgéppel előfordulhat.Plusz ami elromolhat,az el is fog romolni,előbb-utőbb.És onnantol az unmanedes tornyos tank már nem hk,hanem egy önjáró levélnehezék)

• Tetszik
Reactions: fishbed and nyugger

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 617
35 441
113

Na, végül csak meg tudtam szülni nagy nehezen, de miután péntek is van és nyári hétvége kezdete, így ez most annyira nem fog menni