Tavaly még nem volt nekik
És ha így haladnak jövőre sem lesz nekik
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Tavaly még nem volt nekik
Vicceltem, azt hittem nyilvánvaló.2000 - 2014 között miért nem támadta meg Putyin Ukrajnát ? Akkor is hatalmon volt, sőt Ukrajna sokkal sebezhetőbb volt, mert még nem jelentek meg náluk a nyugati "tanácsadók". Kétezres évek elején simán visszafoglalhatta volna ha ez lett volna a cél. Mégis nem tette, vajon miért ?
2000 - 2014 között miért nem támadta meg Putyin Ukrajnát ? Akkor is hatalmon volt, sőt Ukrajna sokkal sebezhetőbb volt, mert még nem jelentek meg náluk a nyugati "tanácsadók". Kétezres évek elején simán visszafoglalhatta volna ha ez lett volna a cél. Mégis nem tette, vajon miért ?
T-84es ukrán tank az 1000 kmes teszten, a kipufogó rendszer hibája miatt...
A Tigerhez és TIger II-höz volt annak idején egy keskenyebb lánctalp kifejezetten a vasúti szállításhoz. A háború elvesztéséhez ez is hozzá járulhatot egy picit: a beérkezés után 1-2 napig nem is volt bevethető az osztály (sPzAbt.), mert lánctalpat kellett cserélgetni ...
Szóval nem nagyon lehet ezzel mit kezdeni szerintem.
De komolyan, és ti vádoltok bárkit elfogultsággal...Ja, persze! Az ukrán T-84 az már szar, de a szovjet T-80U, az meg a legjobb volt a világon.
Beszarás, amit műveltek, komolyan.
De komolyan, és ti vádoltok bárkit elfogultsággal...
Adva van egy teszt:
A T-80U kiválóan szerepelt, megkapta a megfelelő pontszámot. Ettől nem lesz a világ legjobbja.
Leírtam, a leopardot is hasonlóan jóra értékelték, van amiben az volt jobb, van amiben a T-80U.
Megjegyzés az M1 is hasonlóan jól szerepelt.
És amúgy az összes résztvevő harckocsi megkapta a megfelelt plecsnit.
De még ha az adott T-80U az utolsó helyen végzett volna, abban az esetben is tény, hogy a felemlegetett eset nem az adott harckocsival, hanem az ukrán T-84essel történt meg.
Szóval mi abban a komolytalan, hogy egy tárgyi tévedésre felhívtam a figyelmet?
Hát persze. Mindenen kívül csak arra akarta felhívni...Mindenenkívül szerintem csak arra akarta felhívni a figyelmet, hogy a T-84Oplot egy T-80 variáns. Ettől még mindenki elfogadja, hogy az volt a papírra oda írva, hogy az ukrán ugyan abból a típusból ilyen, az orosz meg olyan. (Tudok arról, hogy az Oplotban TD motor van.)
Hát persze. Mindenen kívül csak arra akarta felhívni...
Én meg madár vagyok.
Nem, itt teljesen tévesen összemossuk a T-84 oplotot, a T-80Uval, és az egyik eredményeiből a másikra akarunk következtetni.
Kb olyan mintha, hogy topiknál maradjunk, azt mondanám (és visszakereshető, hogy soha nem mondtam ilyet) hogy a leopard 2 A7+ szemét, mert a leo2A1 alváza el se bírja a jelenlegi súlyt, tehát nyilvánvalóan törésre hajlamos a szerkezet.
Hülyeség? Hülyeség.
Nem szívem csücske a leopard, de főleg azért mert szerintem egy jó iparos munka egy prémium pluszos árazással.
De ez nem jelenti azt, hogy összekeverném az a4et az a7el. Amit mindenen kívül és brancsa csinál az az anti fip. Csak fiptől már olvastam olyat, hogy a leopard nem rossz harckocsi, tőlük meg csak a tények tagadása megy.
Ja, persze! Az ukrán T-84 az már szar, de a szovjet T-80U, az meg a legjobb volt a világon.
Beszarás, amit műveltek, komolyan.
Amit mindenen kívül és brancsa csinál az az anti fip. Csak fiptől már olvastam olyat, hogy a leopard nem rossz harckocsi, tőlük meg csak a tények tagadása megy.
Ez igaz, de a mai tankok, amint látjuk, vagy hónapokon keresztűl vonulnak fel ezrével a (pl Irak). Vagy szintén hónapokon keresztűl vonulnak fel tucatjával, és bujkálnak szintén hónapokig. Nem látok a Tigrisek óta olyan szitut a világon, ahol egy konfliktus esetén ne lett volna pár óra a tankoknak arra, hogy lánctalpat cseréljenek. Békében pedig nem kell harcilánc..... Fontossági sorrend van. És háborúban az a tank életképesebb, ami nem süllyed el.A mai tankok már így is túl szélesek a vasútnak, külön kell vizsgálni a szállítási útvonalakat nekik, a kocsikról meg így is lelógnak:
Nem csak a láncot, hanem a.kulso gorgoket is le kellett.szedni hozzá, de! Ez csak a kis irszelvenyes vonalakhoz kellett használni, jó utvonaltervezessel, jó torzsmunkaval ezt meg lehetett spórolni, ha a vasútvonalak együttműködőek voltak.Hát,szerintem a kezelők max 1 óra alatt le kellett, hogy tudják cserélni,gondolom megvolt hozzá mindenük,ha nagyon lazák,akkor 1 óra/lánc,amelyikbe van mester csapszeg,és nem kell préselni,melegíteni,kalapálni,az 10 perc,egyedül.
Jól van, helyes. Még mindig csak a valóság meg a tények zavarnak. Szóval megnyugodtam
Csak zárójelben jegyzem meg, hogy mindig leírom, hogy "szerintem közepes tudású harckocsi, ami semmiben sem különleges".
Erre mindig az a válasz: "Igen, tudjuk, szar a leopárd"
Most vagy ezek nem tudnak olvasni, vagy valami egyéb bajuk van.
Én még nem jöttem rá a megoldásra. De azért
jól szórakozom amikor lángol a kedvenc gumimacijuk
Miután a Leo ráfutott az aknamezőre ráküldtek pár ATGM-t meg kamikaze drónt meg végig verették a tüzérséggel is, aztán kő papír ollóval eldöntötték, hogy ki jelentkezik a jutalomként felajánlott stexért...Nem szeretnék ellenkezni, de mire jó ez a felnagyított betűméret, félkövéren ? Ezt mellőzve az eddigi Leopárdok nagy részét aknákkal és tüzérséggel szedték ki, és hogy állapítják meg, kié az érdem ?
Többször leírtam, azért a fejlett világ legelterjedtebb harckocsija, mert
Dél-amerikától Ázsiáig elterjedt típusát.
Nem raktak mindre erat. Már korábban is volt kep.era nélküli a4-ről.Ez most vagy nem Ukrajna, vagy nem raktak mindre ERA-t.